Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Mi Speaker 2 – leteszteltük és úgy döntöttünk mostantól nálunk lakhat!

Van az úgy, hogy az ember megkíván mindenféle kütyüket, vagy hogy az oldal nevénél maradjunk gadget-et. Én például már nagyon régóta szerettem volna egy kicsi, olcsó, de lehetőleg mutatós Bluetooth-os hangszórót. A választás nem véletlenül a Xiaomi termékére esett.

xiaomi-mi-speaker-2-12.jpg

 

Nem tudom nyájas olvasóim hogy vannak vele, de én szeretek kipróbálni mindenféle érdekes dolgokat, leginkább olyanokat, amik árammal működnek. Sokszor előfordul, hogy a kíváncsiságomnak engedve megrendelek valamit, hogy aztán itthon forintért rögtön tovább is adjam, persze csak azután, hogy kipróbáltam. Így aztán az esetek többségében nem kell attól tartanom, hogy valami nem jön be és a nyakamon marad. Szóval sok dolgot eladok 1-2 hét után, de a Xiaomi Mi Speaker 2 nálam maradt, most is a monitoraim feletti polcról kacsingat rám, mintha azt mondaná, na, gyerünk, menjünk már ki egy kicsit a kertbe a fa alá, szundikálj kicsit én meg addig halkan duruzsolok valami zenét a füledbe!

xiaomi-mi-speaker-2-8.jpg

Sajnos az ilyen szirénhangoknak nem engedhetek mindig, most például előbb meg kell írnom ezt a cikket!

A hangszóró egy közepes méretű kartonban érkezett. Nem azért, mert olyan nagy lenne, sőt, amikor a fehér dobozt kihalásztam a többi kütyü közül csodálkozva forgattam, hogy ez az apró de a méretéhez képest nehéz dolog mi lehet. Tartozom annyi vallomással, hogy a mikor megrendeltem egy dolgot nem néztem csak, hogy mekkora ez az izé. Láttam a képeken, hogy fekete, hogy a kis kék LED diszkréten világít rajta, hogy bármilyen irányból nézem egy elegáns, mutatós, de mégis csak egy egyszerű hengert látok. Láttam benne azt a Bluetooth-os hangszórót, amit kerestem.

xiaomi-mi-speaker-2-7.jpg

Letéptem a celofánt, felemeltem a doboz fedelét, és ott volt benne ő. Nem volt mellette más, csak egy használati utasítás ékes kínai nyelven. a szövegből a szokásos hóember, szék, karácsonyfa motívumokat felismertem, de ez nem sokat segített a megértésén. Na, de don’t panic, láttam én már ennél bonyolultabb szerkezetet is, ezzel is boldogulni fogok!

xiaomi-mi-speaker-2-6.jpg

A hangszórót a dobozból kiemelve az első, ami szemet szúrt egy gumi gyűrű volt a felső részhez közel. Ez futott körbe a kis hangfalon. Azt, hogy a felső részen fut körbe onnan sikerült kitalálni, hogy a henger egyik felén egy gumilap van, a másik végén meg egy mélyedés, amit elsőre szivacsnak kinéző dolog tölt ki. Gyanús volt, hogy innen jön a zene, tehát ez lesz a teteje.

xiaomi-mi-speaker-2-3.jpg

Arra is rájöttem hamar, hogy a gumigyűrű feletti részt el lehet forgatni az alsó félhez képest. Forgattam is ezerrel, vártam a kis kattanást, hogy bekapcsoljon, de semmi. Végtelenített forgatás kattanás nélkül.

xiaomi-mi-speaker-2-5.jpg

Biztos öregszem vagy valami egyéb mentális problémám lehet, de eltelt 3-4 perc, mire rájöttem, a gumigyűrűt levehetem, nem megy tőle tönkre a hangfal, sőt, ha leveszem be is tudom kapcsolni! A gyűrű ugyanis csak arra szolgál, hogy nehogy véletlenül lenyomódjon a felső rész és bekapcsoljon a szerkezet. Mert bizony így kell bekapcsolni. A forgatás pedig, sose gondoltátok volna, a hangerő szabályzására szolgál. Fergeteges hol tart a tudomány!

xiaomi-mi-speaker-2-11.jpg

Na jó, ne vicceskedjünk! Szóval a kezelés egyszerű. A gyűrűt eltávolítva lenyomva tartjuk a felső rész, így bekapcsol a hangfal. Ezután a telefonon bekapcsolt Bluetooth mellett megkeressük az eszközt. Olyat keressünk, aminek nem értjük a nevét, mert csak egy sor kínai karaktert látunk. Nem kell se PIN-kód se semmi. Amikor az eszköz csatlakozik, akkor egy kellemes hangú, valószínűleg kínai hölgy mond valamit a hangfalon keresztül, de hogy mit, azt természetesen nem értjük. Biztos azt közli, hogy a kapcsolat létrejött. Ha már a kínai nyelvnél tartunk, akkor jó tudni, hogy a Xiaomi tényleg nagyon jó cuccokat gyárt, de sok esetben konkrétan leszarja, hogy a világ egyes, elhanyagolhatóan kicsi eldugott zugaiban senki nem beszél kínaiul. Mindegy, a lényeg, hogy az eszköz csatlakozik, mint kihangosító, a zene pedig mostantól a hangfalból szól! Van még egy opció, ez a pause, vagyis ha nem tartjuk sokáig lenyomva a felső részt csak egy pillanatra nyomjuk meg, akkor elhallgat a zene, csak a kék LED jelzi, hogy a hangfal működik. Újabb rövid nyomásra folytatódik a mjuzik.

xiaomi-mi-speaker-2-2.jpg

Elérkeztünk a legfontosabb kérdéshez, hogy szól? Őszintén megmondom, amikor megláttam mit rendeltem azt mondtam magamban, jó nagy hülye voltál már megint, ez az apró vacak teljesen használhatatlan lesz. Nos, ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna!

xiaomi-mi-speaker-2-1.jpg

Bekapcsolás után elindítottam a zenét és lefagytam a hangtól, ami a dobozból jött! Először is nem torzít. Mondanám, hogy kristály tiszta a hangja, de ezt a minősítést meghagynám a másfél méter magas hangfalaimnak. Szóval nagyon szépen és tisztán szól a kis Xiaomi, és ami érdekes, hogy hangerőből is adtak neki rendesen. Nem szakítja le persze a fejed, a basszus nem a tüdődben dübörög.

Ha a basszus nem is mellbevágó, az mindenképp az, hogy mégis, hogy a fenébe tudtak ebbe a pici dobozba ilyen dinamikát csomagolni. A magas hangok szépen ciripelnek, a közép tiszta és erős, de nem telepszik rá se a magasra se a mélyre, a mélyhang pedig, hát maradjunk annyiban, hogy meglepően sok van belőle, kicsit olyan érzésem van, mintha lenne valahol egy SUB cső a dobozban. Szóval, összességében ez a pici, semmit mondó kis henger olyat szól, hogy a csodálkozástól még mindig az állam keresgélem.

Az előbbiek okán már tudjátok, hogy miért történt meg az, amit a kicsomagolás után lehetetlennek tartottam, hogy ezt a kis szutykot nem adtam el. Az ok egyszerű, AZÉRT MERT BITANG JÓ!

xiaomi-mi-speaker-2-10.jpg

Most veszem észre egy csomót beszéltem a Xiaomi Mi Speaker 2-ről, de se a méreteiről, se a specifikációról, se az áráról semmit nem írtam. Szóval most pótoljuk be ezt is!

Ebben a 6 x 6 x 9,33 centiméteres és 26 dekás motyóban két darab hangszórót találnánk, ha szétszednénk. a gyári adatok szerint az impedancia 4 ohm, a kimeneti teljesítmény 5 watt, a frekvencia átvitel pedig 20 Hz-től 20 KHz-ig terjed. A hangfalban egy 1200 mAh-ás akkumulátor van, ezt három óra alatt lehet csutkára tölteni és 7 órán át tudunk segítségével zenét lejátszani. Azt hiszem ez a működési idő több mint elég!

xiaomi-mi-speaker-2-9.jpg

És akkor a végére az ár! A Xiaomi Mi Speaker 2 24 dollárba, vagyis nagyjából 6300 forintba kerül, a szállítás ingyenes, vagyis erre a cuccra se vámot, se ÁFA-t nem kell fizetni, mert vámhatár alatt marad az összeg.

A gyári képeket és adatokat, valamint a vásárlási lehetőséget itt találod: Xiaomi Mi Speaker 2

Ritkán írok ilyet egy cikkben, de most megteszem, ez a Xiaomi hangszóró nálam az erősen ajánlott kategóriába esik, így szinte garantálom, hogy ha megrendeled nem fogsz benne csalódni!

Szerkesztő értékelése

{REVIEW}

label=Öszesített pontszám

decimal=0

max=10

Dizájn=10

Képességek=9

Stílus=8

Használat=10

Ár=10

{/REVIEW}

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.