Válassza az Oldal lehetőséget

10 mag, 10 col, 40 ezer forint, így kell gamer tabletet építeni!

10 mag, 10 col, 40 ezer forint, így kell gamer tabletet építeni!

A Chuwi keményen belehúzott az iparba, úgy tűnik a teljes tablet piacot vinni akarják.

Chuwi Hi Pad 1

Múltkorában már figyelmetekbe ajánlottam egy Chuwi tabletet, ami gamereknek készült. Abban is tíz magos proci volt, de a kijelző csak 8,4 colos, viszont 2K felbontású. A Chuwi Hi Pad is a játékosoknak  készül, de teljesen más koncepciót követve. Sőt, nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a gép az igazi gamer masina, míg a kisebbik inkább egy áltaános célokra készült szerkezet.

Chuwi Hi Pad 2

A Chuwi Hi Pad tehát 10 colos, de a felbontása “csak” FHD, vagyis 1920 x 1080 pixel. Jó a 2K felbontású kijelző, de játékra kicsit felesleges. Annál is inkább, mert ha nagyobb a felbontás erősebb hardver is kell alá, hogy képes legyen ezt a pixelszámot kiszolgálni. A Chuwi Hi Pad-ban viszont az a kellemes helyzet állt elő, hogy bár a felbontás kisebb, a gépbe pakolt hardver erősebb lett.

Chuwi Hi Pad 3

A Chuwi Hi Pad-ban egy MediaTek Helio X27-es központi egység lakik, ami a Helio X20 továbbfejlesztésének tekinthető. A benne található, a játék szempontjából lényeges részek, mint a CPU és a GPU megegyeznek, de mindnek megemelték az órajelét. A processzor nyolc magjából a két erősebb és gyorsabb ARM Cortex-A72 a Helio X20 2,1 GHz-éhez képest 2,7 GHz-en szalad, de az alsóbb két fürtbe rendezett 4-4 ARM Cortex-A53 mag sebessége is nőtt, a gyorsabb egységeknél 1,85 GHz-ről 2 GHz-re, míg a lassabb energiatakarékos fürtnél 1,4-ről 1,6 GHz-re. A négymagos ARM Mali-T880-as GPU 95 MHz-et gyorsult, órajele 780 MHz-ről 875 MHz-re emelkedett.

Chuwi Hi Pad 4

Az új gép tehát fizikailag nagyobb kijelzőt kapott, de kisebb felbontással, az alatta lévő hardver viszont jóval erősebb lett. Ez így összességében már tényleg kellemes teljesítményt jelent. Hab a tortán, hogy a nagyobb gépházba nagyobb akkumulátor is elfért, így egy 7000 mAh kapacitású egységből szívhatja a hardver az energiát.

Chuwi Hi Pad 5

A gép ára jelenleg 150 dollár, vagyis nagyjából 40 ezer forint. Mondhatjuk ajándék ez a gép ezért a pénzért. Mostanában volt rá kupon is, így érdemes körülnézni kuponkereső oldalunkon is itt: Kínai kuponkereső

A tabletet itt tudjátok megvenni: Chuwi Hi Tab

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.