Válassza az Oldal lehetőséget

10 mag, 10 col, 40 ezer forint, így kell gamer tabletet építeni!

10 mag, 10 col, 40 ezer forint, így kell gamer tabletet építeni!

A Chuwi keményen belehúzott az iparba, úgy tűnik a teljes tablet piacot vinni akarják.

10 mag, 10 col, 40 ezer forint, így kell gamer tabletet építeni!

Múltkorában már figyelmetekbe ajánlottam egy Chuwi tabletet, ami gamereknek készült. Abban is tíz magos proci volt, de a kijelző csak 8,4 colos, viszont 2K felbontású. A Chuwi Hi Pad is a játékosoknak  készül, de teljesen más koncepciót követve. Sőt, nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a gép az igazi gamer masina, míg a kisebbik inkább egy áltaános célokra készült szerkezet.

Chuwi Hi Pad 2

A Chuwi Hi Pad tehát 10 colos, de a felbontása “csak” FHD, vagyis 1920 x 1080 pixel. Jó a 2K felbontású kijelző, de játékra kicsit felesleges. Annál is inkább, mert ha nagyobb a felbontás erősebb hardver is kell alá, hogy képes legyen ezt a pixelszámot kiszolgálni. A Chuwi Hi Pad-ban viszont az a kellemes helyzet állt elő, hogy bár a felbontás kisebb, a gépbe pakolt hardver erősebb lett.

Chuwi Hi Pad 3

A Chuwi Hi Pad-ban egy MediaTek Helio X27-es központi egység lakik, ami a Helio X20 továbbfejlesztésének tekinthető. A benne található, a játék szempontjából lényeges részek, mint a CPU és a GPU megegyeznek, de mindnek megemelték az órajelét. A processzor nyolc magjából a két erősebb és gyorsabb ARM Cortex-A72 a Helio X20 2,1 GHz-éhez képest 2,7 GHz-en szalad, de az alsóbb két fürtbe rendezett 4-4 ARM Cortex-A53 mag sebessége is nőtt, a gyorsabb egységeknél 1,85 GHz-ről 2 GHz-re, míg a lassabb energiatakarékos fürtnél 1,4-ről 1,6 GHz-re. A négymagos ARM Mali-T880-as GPU 95 MHz-et gyorsult, órajele 780 MHz-ről 875 MHz-re emelkedett.

Chuwi Hi Pad 4

Az új gép tehát fizikailag nagyobb kijelzőt kapott, de kisebb felbontással, az alatta lévő hardver viszont jóval erősebb lett. Ez így összességében már tényleg kellemes teljesítményt jelent. Hab a tortán, hogy a nagyobb gépházba nagyobb akkumulátor is elfért, így egy 7000 mAh kapacitású egységből szívhatja a hardver az energiát.

Chuwi Hi Pad 5

A gép ára jelenleg 150 dollár, vagyis nagyjából 40 ezer forint. Mondhatjuk ajándék ez a gép ezért a pénzért. Mostanában volt rá kupon is, így érdemes körülnézni kuponkereső oldalunkon is itt: Kínai kuponkereső

A tabletet itt tudjátok megvenni: Chuwi Hi Tab

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.