Válassza az Oldal lehetőséget

9 menő Xiaomi kütyü 5000 forint alatt

9 menő Xiaomi kütyü 5000 forint alatt

Ismét bebizonyítjuk, hogy olcsón is lehet cool cuccod a Xiaomitól!

9 menő Xiaomi kütyü 5000 forint alatt

Utoljára tavaly novemberben néztünk körül az olcsóbb kütyük között. Azóta érkezett néhány újdonság, a dollár árfolyama is a béka feneke alatt van, szóval, ha valamikor, akkor most érdemes újra körülnézni. Nem apróbzzuk el a dolgot, kilenc különböző Xiaomi tétel került a cikkbe, ezek között pedig a fülhallgatótól a hátizsákig minden lesz. Vágjunk bele!


Xiaomi Pocket 150Mbps USB2.0 Mi WiFi Adapter

Xiaomi Pocket 150Mbps USB2.0 Mi WiFi Adapter 1

Az első áldozat egy rendkívül egyszerű, ám annál hasznosabb apróság. Nem más ez, mint egy WiFi végpont. Tulajdonképpen pont úgy működik, mint egy normál AP, vagyis kell neki egy vezetékes net, ebből csinál vezeték nélküli hálózatot. A különség annyi, hogy itt az eszköz USB csatlakozót kapott, így egy nettel rendelkező számítógépbe kell dugni, és a gép által használt hálózatot osztja tovább. Persze egy Xiaomi termék nem lenne az ami, ha nem kapna egy kis pluszt. Itt ez Xiaomi felhőszolgáltatásában elérhető tárhely használatának a lehetősége. A virtuális hálózatra csatlakozó eszközök közvetlenül ide, a felhőbe tölthetnek fel anyagokat, amiket aztán meg is oszthatunk másokkal.

Xiaomi Pocket 150Mbps USB2.0 Mi WiFi Adapter 2

A Xiaomi Pocket 150Mbps USB2.0 Mi WiFi Adapter ára igen barátságos, nem egész 2000 forintot kérnek érte. Igazi hasznát talán nem is otthon, hanem utazás közben találhatjuk meg, hiszen olyan helyeken is tudunk WiFi hálózatot kialakítani, ahol csak vezetékes net van, ráadásul annyira apró az eszköz, hogy nem okoz gondot, ha a ruháink közé akarjuk csomagolni. Inkább azon kell aggódnunk, hogy ne veszítsük el.

Xiaomi Pocket 150Mbps USB2.0 Mi WiFi Adapter 3

Itt találtok további információkat: Xiaomi Pocket 150Mbps USB2.0 Mi WiFi Adapter


Xiaomi Mi Band 1S okoskarkötő

Xiaomi Mi Band 1S Heart Rate Wristband 1

Az Mi Band 1S nem új cucc már, de akkor sem tudjuk kihagyni ebből a listából, hiszen ez a cég legolcsóbb okoskarkötője. Tuladonképpen pont azt tudja, mint az összes többi hasonló szerkezet, kivéve egy dolgot, ennek nincs kijelzője. Most mondhatjátok, hogy irdatlan szamárság egy okoskarkötő kijelző nélkül, ám egy dologra nem gondoltok. Mi a helyzet akkor, ha valaki szeret órát hordani a bal csuklóján, sőt, kimondottan nem szereti a digitális számlapokat, mégis, sportolás közben szeretné monitorozni a teljesítményét. Bizony, ilyenkor a másik csuklóra felcsatolja a Xiaomi Mi Band 1S-t és meg is van oldva minden.

Xiaomi Mi Band 1S Heart Rate Wristband 2

A Xiaomi Mi Band 1S ébreszt, riaszt, lépéstszámlál, monitorozza mennyi kalóriát égetünk el, figyeli a szívünk dobbanását és azt is, hogy mennyira alszunk mélyen. Mindezt a telefonos applikáción keresztül figyelhetjük és állíthatjuk be, amihez Bluetooth kapcsolatot használ. A szerkezet rendkívül ellenálló, a ház magnézium-alumínium ötvözetből készül, ráadásul IP67-es por és vízállósággal rendelkezik, vagyis akár úszhatunk is benne.

Xiaomi Mi Band 1S Heart Rate Wristband 3

További adatokat itt találtok az 2500 forintos okoskarkötőről: Xiaomi Mi Band 1S okoskarkötő


Xiaomi Philips Smart LED világítótest

Xiaomi Philips Smart LED Ball Lamp 1

A Xiaomi és a Philips Lightning együttműködésének egyik legelső produktuma ez az égő. A cucc pontosan azokban a dolgokban jó, mint az összes hasonló LED-es világítótest, vagyis 6,5 wattot eszik, eközben pedig maximum 450 lumenes fényerővel bír. Természetesen itt is van egy apró csavar, ami miatt ez a cucc kicsit több, mint egy átlagos energiatakarékos lámpa, ez pedig  beépített WiFi kapcsolat. Ezzel tudjuk a lámpát a netre csatlakoztatni – persze kell hozzá otthon vezeték nélküli internet elérés-, ezután pedig a mobilunkra letöltött applikációval tudjuk vezérelni a fényerőt és a fény hőmérsékletét is. Mindkettő fokozatmentesen állítható, utóbbit 3000 és 5700 kelvin között változtathatjuk.

Xiaomi Philips Smart LED Ball Lamp 2

Ez a kütyü sem drága, 3200 forintot kell csak fizetnünk érte. A szabványos E27-es foglalatba illeszkedő lámpa a Xiaomi Mi Home programjával használható, amihez az összes Xiaomi okoseszköz csatlakoztatható lesz.

Xiaomi Philips Smart LED Ball Lamp 3

Információkat itt talltok róla: Xiaomi Philips Smart LED


Xiaomi Mi USB Charger 4 Port

Xiaomi Mi USB Charger 4 Ports 1

Alig néhány hete már figyelmetekbe ajánlottam ezt a töltőt. nekem azért tetszett meg, mert mostanában egyre több gondot okoz a rengeteg USB-s kütyü töltése. telefonok, órák, különböző akkumulátorok és kamerák várják, hogy feltöltsem őket. Persze mindhez kapok töltőt, de annál vacakabb dolgot, minthogy minden konnektorból egy töltő lóg ki elképzelni sem tudok, ráadásul ezek mind külön-külön is fogyasztják az áramot akkor is, ha éppen nem töltök róluk semmit.

Xiaomi Mi USB Charger 4 Ports 3

Itt van viszont ez a töltő, amivel egyszerre négy eszközt tudok tölteni. Ráadásul gyorstöltést is tud, valamint használhatjuk bármelyik országban, hiszen 110- és 240 voltos hálózatokon is működőképes. Ha szeretnétek ilyet ne feledkezzetek meg egy átalakítóról, amivel európai ajzatra tudjátok alakítani. Ilyen eszközt már egy dollár alatt lehet kapni, szóval nagyon nem terheli meg a pénztárcánkat.

Xiaomi Mi USB Charger 4 Ports 3

Itt találtok további képeket és információkat erről a 3500 forintért kapható töltőről: Xiaomi Mi USB Charger 4 Port


Xiaomi Aqara Smart Light vezeték nélküli kapcsoló

Xiaomi Aqara Smart Light Switch 1

A Xiaomi Aqara Smart Light vezeték nélküli kapcsoló Az egyik tétel abban a csomagban, amit hamarosan megrendelek. Kicsit kilóg az itt felsorolt termékek közül, mert csak akkor lesz értelme a megvásárlásának, ha előtte vagy mellé vesztek okoségőt. Ez a kapcsoló ugyanis arra szolgál, hogy ezeket az égőket kapcsoljuk le és fel vele. A kapcsoló érdekessége, hogy WiFi kapcsolatot használ, így nem kell neki vezetéket kiépíteni. Felragaszthatjuk a falra vagy akár a felső konyhaszekrény aljára, sőt, nem lesz probléma akkor sem, ha átrendezzük a szobát, és a kapcsoló egy szekrény mögé kerül. Egyszerűen leszedjük és arrébb ragasszuk.

Xiaomi Aqara Smart Light Switch 2

Én azért rendelek belőle, mert imádom az okoségőket, és nem szívesen válnék meg tőlük. Most is ilyen parázslik a plafonon, pont annyi fényt adva, ami a munkához kell, de nem égetve ki a szememet. Ezekkel az égőkkel egy apró problémám van, amit ez a kapcsoló kiküszöböl. Amikor hazaérek mindig elő kell kotornom a telefont, hogy fel tudjam kapcsolni őket. Ha viszont ilyen kapcsolót használok pont úgy tudom felkattintani a fényt, mintha hagyományos kettőhuszas hálózaton működő kapcsolót használnék.

Xiaomi Aqara Smart Light Switch 3

Itt láthattok róla további képeket: Xiaomi Aqara Smart Light vezeték nélküli kapcsoló


Xiaomi Mi IV Hybrid Dual Drivers fülhallgató

Original Xiaomi Mi IV Hybrid Dual Drivers Earphones 1

A Xiaomi Mi IV Hybrid Dual Drivers fülhallgató a Xiaomi fülesek közül a középmezőny alján helyezkedik el. Az alacsony ár ellenére ez nem egy szokványos fülhallgató, hiszen nem csak a megszokott membrános hangkeltőt építették bele. A hang két különböző technológia párosításával szólal meg. Az armatúra, amit többek között fejlett hallókészülékekben is használnak a tiszta magas és középhangok megszólaltatásáért felel, ide tartozik például a beszédhang is, míg a hagyományos membrán felel a mélyebb, dnagyobb dinamikát igénylő hangokért.

Original Xiaomi Mi IV Hybrid Dual Drivers Earphones 2

A fém ház nem csak ellenálló, hanem a káros rezonanciától is mentes. A dugók a házhoz képest döntve helyezkednek el, így kényelmesen ülnek a fülben. Ez a több technológiát egyesítő füles meglehetősen olcsó, mindössze 4000 forintot kérnek érte.

Információk itt: Xiaomi Mi IV Hybrid Dual Drivers fülhallgató


Xiaomi Sling Bag hátizsák

Xiaomi Sling Bag 1

A Xiaomi Sling Bag tulajdonképpen nem is hátizsák, hanem mellzsák, mert eredetileg arra tervezték, hogy a mellkason keresztbe vettve viseljük. Rendeltem egy ilyet magamnak is, mert úgy gondoltam, hogy kerékpározáshoz, motorozáshoz megfelelő lesz. Biztos az is lett volna, de a páromnak annyira megtetszett, hogy lenyúlta tőlem, mint Ács Feri az üveggolyókat. Nem is csodálom, hiszen sportos, menő, vannak benne és rajta zsebek, ráadásul vízálló is.

Xiaomi Sling Bag 2

Egy szó mint száz, ez a zsák minőségében pont azt adja, mint az összes többi Xiaomi hátizsák, csak éppen ettől kapjuk meg ezt a minőséget a legolcsóbban. Itt az oldalon találtok róla cikket is, abban vannak képek is, szóval olvassátok el!

Xiaomi Sling Bag 3

Itt tudjátok megvásárolni nagyjából 4100 forintért: Xiaomi Sling Bag


Xiaomi Ultra-thin 10000mAh Mobile Power Bank 2

Xiaomi Ultra thin 10000mAh Mobile Power Bank 2 1

A Xiaomi külső akkumulátor családja nagyon kedvelt, ez a darab pedig már a kettes sorozat darabja. A 10 000 mAh kapacitás nem mondható kiugróan soknak, de egy átlag telefon aksinál háromszor több delejt tudd tárolni, így hosszabb konnektormentes utazásokon jó hasznát vehetjük. Ráadásul mostanában egyre több USB táppal működő kütyü létezik a sportkameráktól a különféle, akár kempingezésre is magunkkal vihető asztali lámpákig. Szóval a lényeg, hogy egy ilyen akkumulátor nem csak a telefonokhoz használható.

Xiaomi Ultra thin 10000mAh Mobile Power Bank 2 2

A Xiaomi Ultra-thin 10000mAh Mobile Power Bank 2 alumínium házat kapott, ebben helyezték el a 10 ezres Lithium-Polymer akkumulátort. A cucc mérete mindössze 13 x 7,1 x 1,41 centiméteres, tömege csak 20 deka, így könnyedén magunkkal vihetjük akár gyalogtúrákra is.

Xiaomi Ultra thin 10000mAh Mobile Power Bank 2 3

Itt találtok információkat róla: Xiaomi Ultra-thin 10000mAh Mobile Power Bank 2


Xiaomi Polarized Pilóta napszemüveg

Xiaomi Polarized Pilot Sunglasses 1

A végére maradt talán a legmenőbb cucc, egy napszemüveg. Ez a hagyományos kialakítású forma ezredik reneszánszát éli, talán sosem megy ki teljesen a divatból. Én először a nyolcvanas-kilencvenes évek filmjeiben láttam ilyet, menő nyomozók, pilóták viselték, eltakarta a fél arcukat és annyira cool csávók voltak, hogy mindenki ilyen szemüveget akart. Az első napszemüvegem is ez a dizájn volt, igaz már vagy harminc éve elvesztettem. De nem baj, most itt a lehetőség, hogy a kedvenc gyártóm által piacra dobott darabbal térjek vissza ehhez a stílushoz. Most már talán jobban is fog állni, mert a fejem kicsit hozzá hízott a fazonhoz.

Xiaomi Polarized Pilot Sunglasses 2

Amit a szemüvegről el lehet mondani, hogy az üveg legnagyobb szélessége és magassága 54 milliméter, a szár pedig 145 milliméteres. A szemüveg tömege 1,9 gramm, anyaga pedig rozsdamentes acél. Az UV 400-as minősítéssel rendelkező iszonyat menő napszemüveg ára 4500 forint.

Xiaomi Polarized Pilot Sunglasses 3

Itt találtok róla információkat: Xiaomi Polarized Pilóta szemüveg

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.