Válassza az Oldal lehetőséget

10 millió SMS a karácsonyi időszakban a Telenornál

10 millió SMS a karácsonyi időszakban a Telenornál

A karácsonyi ünnepek alatt a Telenor ügyfelei közül jelentősen többen küldték el mobilinterneten keresztül jókívánságaikat, és szabadidejükben is intenzívebben böngésztek a világhálón, mint egy évvel korábban. Ennek következtében több mint 54 százalékkal magasabb volt az adatforgalom a szolgáltatónál az év utolsó hetében, mint egy évvel ezelőtt.

Telenor logo

Az ünnepi időszakban közel 10 millió SMS-t küldtek a Telenor ügyfelei, és bár a karácsonyi SMS-ek mennyisége kisebb volt a tavalyinál, idén a legforgalmasabb pillanatban egy másodperc alatt 209 szöveges üzenetet indítottak.

 

 

A karácsonyi időszakban még többet használták a mobilinternetet a Telenor ügyfelei. Összesen 136 183 GB-nyi adatot töltöttek le és fel december 24. és 26. között; 54,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A legforgalmasabb időszak karácsony utolsó napjának estéje volt: december 26-án 19 és 21 óra között az adatforgalom elérte az 5500 GB-ot. 

 

A tavalyi évhez hasonlóan most is sokan küldték el jókívánságaikat MMS-ben. Több mint 90 ezer multimédiás üzenetet továbbítottak a szolgáltató előfizetői idén december 24. és 26. között. A legforgalmasabb időszak a Szenteste volt: december 24-én közel 6 millió SMS-t és 57 ezer MMS-t küldtek a Telenor ügyfelei. Volt olyan pillanat, amikor az SMS-ek száma másodpercenként elérte a 209-et. Bár az elküldött szöveges üzenetek száma némileg elmaradt a 2011-es forgalomtól, ez a csökkenés is arra utal, hogy egy év alatt jelentősen nőtt azok aránya, akik leginkább már mobilinterneten keresztül tartják a kapcsolatot barátaikkal, szeretteikkel és e-mailben vagy közösségi oldalakon küldik el jókívánságaikat.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.