Válassza az Oldal lehetőséget

17 colos MacBook Prót mutatott be az Apple

A San Francisco-i Macworld Conference & Expo keretein belül mutatkozott be az új MacBook Pro.

A január 5-étől 9-éig tartó rendezvényen Steve Jobs helyett az Apple marketingigazgatója, Phil Schiller kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy bejelentse a kaliforniai vállalat legújabb hordozható számítógépét, a 17 colos MacBook Prót, amit önbizalomtól duzzadóan a világ legvékonyabb 17 colos noteszgépeként harangoztak be. Összecsukott állapotban mindössze 2,5 centiméter magas, tömege 3 kilogramm.

Az 1920 × 1200-as felbontású kijelzőt birtokló óriásgép bendőjében egy 2,66 GHz-es Intel Core 2 Duo CPU, 4 GB DDR3 memória, egy 320 GB-os HDD, egy, a duplarétegű DVD-lemezekkel is elboldoguló optikai meghajtó kapott helyet, de ne feledkezzünk meg a kiemelkedő grafikus teljesítményért felelős videokártya-együttesről sem, az NVIDIA GeForce 9400M-ről és az NVIDIA GeForce 9600M GT-ről — előbbi 256, utóbbi pedig 512 MB-nyi DDR3-as grafikus memóriát állít az alkalmazások szolgálatába.

17 colos MacBook Prót mutatott be az Apple

A noteszgép oldalán három darab USB 2.0 csatlakozó és egy mini-DisplayPort is felfedezhető, beépített akkumulátora optimális esetben 8 órás üzemidőt biztosít. A 17 colos MacBook Pro indulóára 2799 amerikai dollár, a most leadott rendeléseket az Apple 3-4 héten belül tudja teljesíteni.

A szerzőről