Válassza az Oldal lehetőséget

CHUWI Hi10 X – notebook vagy tablet? Mindkettő!

CHUWI Hi10 X – notebook vagy tablet? Mindkettő!

A Chuwi tabletjeit nagyon kedvelem, a cég pedig folyamatosan tud újat mutatni!

CHUWI Hi10 X – notebook vagy tablet? Mindkettő!

CHUWI Hi10 X egy teljesen új gép, ami rendes notebookokban található processzort, sok memóriát és háttértárat, valamint rendes billentyűzetet és Windows 10 rendszert kapott. Mégis tavéetnek nevezik, nem véletlenül!

CHUWI Hi10 X - notebook vagy tablet? Mindkettő! 2

A gép a méretét tekintve tényleg inkább tablet, hiszen a kijelző átlója mindössze 10,1 colos. Ez persze nem jelenti, hogy a felbontással baj lenne, hiszen így is 1920 x 1200 képpontból álló képet bámulhatunk az IPS technológiára épülő panelen. A központi egység az Intel N4100-as megoldása, ami ultra takarékos darab. Alacsony teljesítményigény esetén az órajele mindössze 1,1 GHz, de ha szükség van a kakaóra, akkor 2,4 GHz-ig pöröghet fel.

CHUWI Hi10 X - notebook vagy tablet? Mindkettő! 3

A gépben meglepően sok memória és háttértár található. Az első Windows rendszert futtató tableteknek pont ez volt a rákfenéje, sok esetben akkora kapacitás sem állt rendelkezésre, hogy egy Windows frissítést le tudjunk tölteni. Ma ez már nem okoz gondot, hiszen a 6 GB RAM és a 128 GB-os háttértár elegendő a napi feladatokhoz. Ha mégis kevésnek éreznénk a tárterületet, akkor a gépbe integrált microSD kártyaolvasóba maximum 128 GB-os kártyát is tehetünk.

CHUWI Hi10 X - notebook vagy tablet? Mindkettő! 4

A notebookos felhasználást erősíti az anyaghasználat. A gyártó teljesen alumínium házba szereli a szerkezetet, ami így könnyű maradt, mégis ellenáll a fizikai behatásoknak. Ugyancsak a notebook funkciót erősíti, hogy a tablet mellé egy, a lehetőségekhez képest normális méretű billentyűzetet is kapunk. Sőt, hogy még több lehetőségünk legyen az adatbevitelre, kapunk egy aktív, kapacitív tollat is, amivel rajzolhatunk, firkálhatunk a kijelzőre.

CHUWI Hi10 X - notebook vagy tablet? Mindkettő! 5

Egyéb képességekben sem szenvedünk hiányt. Kapunk 5.0-ás Bluetooth-t, kétcsatornás ac szabványú wifit. A kábeles csatlakozást egy USB 2.0 és egy USB 3.0 Type-C csatlakozón keresztül biztosítják számunkra. Kamerából kettő van, a hátlapi 5- míg az előlapi 2 megapixeles.

A gépet jelenleg a BGCWMar01 kuponkóddal 244,99 centért tudod itt megvásárolni:

Chuwi Hi10 X tablet billentyűzettel és tollal

 

Ha csak a tabletre van szükséged, akkor a BG71d31c kuponkóddal 199,99 dollárért itt tudod megvásárolni:

 

Chuwi Hi10 X tablet billentyűzet és toll nélkül

 

További tablet hírek oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.