Válassza az Oldal lehetőséget

2011-2012 EISA elismerések – fotós díjak

2011-2012 EISA elismerések – fotós díjak

2011-2012 EISA elismerések – fotós díjakAz EISA szövetség megválasztotta az év legjobb fotós termékeit. 

Az Európai Kép és Hang Szövetség (EISA) tagmagazinjainak szerkesztői minden évben összegyűlnek, hogy egy több napos tanácskozás után megválasszák az adott időszak legjobb, legizgalmasabb termékeit. A díjakról egy független szakértőkből álló testület dönt, amelyet 20 ország több mint 50 vezető magazinjának szerkesztői alkotnak. A díjak a fejlett technológiát és funkciókat, valamint a valódi értéket képviselő terméktervezést ismerik el, de a döntések során az EISA csak saját szempontjait veszi figyelembe.

EISA hivatalos értékelések:

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 1Európa Professzionális Objektíve 2011-2012 – Canon EF 70-300mm F4-5.6L IS USM

A Canon EF 70-300 mm F4-5.6L IS USM egy különös telezoom objektív, ami a magas képminőséget egy szélsőségesen hosszú életű és meglepően kompakt szerkezettel köti össze. Professzionális autófókusz teljesítményével és a képstabilizálás legújabb generációs fejlesztésével új mércét képez ebben a népszerű zoom-tartományban és anyagilag mégis elérhető a fotórajongók számára. A teljes gyújtótávolság tartományban ez az optika olyan képminőséget nyújt, ami vetekszik a fix-gyújtó távolságú objektívekkel. Még nyílt blende mellett is igen jól teljesít, és a környezeti befolyásoktól való védelme megkíméli nedvességtől és portól egyaránt. 

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 2  Európa Fényképezőgép 2011-2012 – Canon EOS 600D

A Canon EOS 600D egy jó ár-minőség fekvésű kamera, terjedelmes felszereltséggel és személyesíthető funkciókkal. Kiváló felbontása és kedvező zajszintje magas ISO használatnál is, a vágy tárgyává teheti ezt a kamerát a hobbyfotográfusok számára. Az új EOS generáció Full HD videóval, továbbá egy nagyobb és kényelmessebb markolattal, külső mikrofon csatlakozóval, kábel nélküli vakuirányítással, jó dinamika tartománnyal, mozgatható LCD monitorral és más hasznos tulajdonságokkal rendelkezik, melyek a kezdőket hozzásegítik optimálisan jóminőségű felvételek készítéséhez.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 3 Európa Hordozható Fényképezőgép 2011-2012 – Casio EXILIM EX-ZR100

A CASIO kis szuperzoom kamerája stabilizált 12.5x zoommal és 24 mm nagylátószögű lencsével készült, könnyen elfér minden zsebben miáltal máris alkalmassá vált ideális utaskísérőnek. Szolgáltatásait tekintve a kamera nagyon komoly. Többek között magas érzékenységű, 12.1 Mp-es hátsó-megvilágítású CMOS érzékelővel, egy nagyfelbontású 3“ LCD monitorral, Full HD videofelvétellel, sztereo hanggal rendelkezik, valamint HDR-mód és egy könnyen kezelhető Sweep Panorama funkció egészíti ki a repertoárt. A Casio EXILIM fontos tulajdonsága az új High Speed felvételi mód, ami egy másodperc alatt akár 40 kocka felvételre is képes 10 millió pixeles felbontással, videofelvételeknél 1.000 képkocka/sec-al, melyek később lassú felvételként vetíthetők.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 4 Európa Nyomtatója 2011-2012 – Epson Stylus Photo R3000

Az Epson Stylus Photo R3000 egy A3+ nyomtató jól sikerült dizájnnal, amelyik a 2pl tintacseppek segítségével és a Vivid Magenta szín bekötésével az Ultrachrome K3 pigment tinta-szettjébe, kíváló minőségű, részletgazdag képeket nyomtat. Egy új, színes LCD vezérlőpanel a nyomtató kezelését leegyszerűsíti. A High Speed USD illesztőegység, beépített Wi-Fi műkődés, közösségi-hálózat alkalmasság, és PictBridge kompatibilitás a felhasználónak számtalan alkalmazást ad a kezébe, hogy fotóját kinyomtassa. Kilenc magas kapacitású (25.9 ml) tinta tanknak köszönhetően a nyomtatási költségek csökkentek. Az R3000 egy optimális nyomtató a profi- és az igényes hobby-fotográfus számára egyaránt.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 5

Európa Haladó Kompakt Fényképezőgép  2011-2012 – Fujifilm FinePix X100

A Fujifilm FinePix X100 egy újszerű optikai-elektronikai hibridkeresővel van ellátva. Ezt a nagyértékű kompakt kamerát hordozható, és mindenkor felvételre kész kameraként fejlesztették. Alapjában robusztusnak tervezték, igen éles, mérsékelt 23 mm F2.0-as nagylátószögű optikája van, szelektív fokuszálást kínál. Az APC-C CMOS érzékelő igen jó képminőséget nyújt rossz fényviszonyok mellett is. Majdnem hangtalan kamera, kiváló manuális és automata felvételi módokkal. A FinePix X100 komoly alternatívát kínál a kompakt kamera kínálatban, úgy is mint utazási kamera fotórajóngóknak és profi fotósoknak egyaránt.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 6 Európa Fotós Program 2011-2012 – Nik Software Silver Efex Pro 2

A Silver Efex Pro 2 szoftver az analóg film világát összeköti a digitális fotográfiával, és átülteti a sötétkamra analóg hívástechnikáját egy sokkalta kényelmesebb módba. Olyan sajátságokkkal, mint az érzékeny film szemcsézettségének és magas kontraszjának hozzá adásával, ez a szoftver-csomag a képfeldolgozás egy kiváló szettjét adja kezünkbe. Kiváltképpen az U-Point technológia fogja csökkenteni a bizalmat az olyan mainstreem-programokbnál, mint a Photoshop. A szoftver a CPU operációt a grafikuskártyáétól el tudja különíteni, így komplex akciók is gyorsan kivitelezhetővé válhatnak.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 7 Európa Haladó SLR Fényképezőgép 2011-2012 – Nikon D7000

Mint a Nikon félprofesszionális kamerasorozatának csúcsmodellje, azokat a high-end tulajdonságokat örökölte, melyek a D300 és D300S modellektől származnak. Stabil váz, nagysebességű autófókusz, világos 3“-os LCD, porvédelem, két SDXC kártyanyílás és Full HD video-tulajdonságok jellemzik. A zajcsökkentést egy különösen jó eljárás segítí, így a 16.2 megapixeles szenzor ISO 3200-nál is simán használható, de még 12 800 ISO-nál is minőségileg magas értékű, tiszta képeket ad, és a képzaj még itt sem számottevő. A Nikon D7000 olyan kamera, ami az amatőr fotográfust, profinak tűnő fotókkal ajándékozza meg.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 8 Európa all-weather típusú Fényképezőgép 2011-2012 – Olympus TOUGH TG-810

Az Olympus TOUGH TG-810 rozsdamentes acélból készült, víz-, törés- és ütésálló kamera, ideális kültéri fotósoknak, de családi fotózásra is. Bár a masszív felépítés a kamera egyik a fő tulajdonsága, képeket is készít, méghozzá jó minőségben. 14 megapixeles szenzorjával és 15 x optikai zoommal (28-140 mm) megközelítőleg bármely felvételhelyzetben alkalmas a fotózásra. A világos jó fényerejű 3“-os LCD monitornak köszönhetően, sötét felvételhelyzetekben is könnyen kezelhető. A Super Macro mód 3 cm távolságból tesz lehetővé felvételeket – víz felett és alatt egyaránt! Egy Dual Mode digitális képstabilizációs rendszer biztosítja, hogy a képek kevés fénynél és mozgó tárgyaknál is élesek legyenek.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 9   Európa Kompakt rRndszerkamera 2011-2012 – Panasonic LUMIX DMC-G3

A LUMIX DMC-G3 egy nagyon kicsi, cserélhető objektíves kamera, amely beépített vakuval és elektronikus keresővel rendelkezik, belső és külső térben valamint napos időben egyaránt jól használható. Kíváló képminőséget nyújt, és megmutatja a legfinomabb részleteket gyengébb fényviszonyok között is, és ilyenkor is alacsony marad a képzaj. Az új autofókusz rendszer, ami a kontraszt felismerésen alapul, felismeri és igen gyorsan követi a motivumot. A gyors-reagálású érintőfelület nemcsak az újheggyel történő gyors fókuszálást teszi lehetővé, hanem a főmotívum érintésével beállítja a kamera expozicióját is.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 10 Európa Professzionális  Fényképezőgép 2011-2012 – Pentax 645D

A Pentax 645D bevezetésével a középformátumú fotópiac egy régen várt, és versenyképes kameratípust kapott, ami különleges képminőséggel és kezelési tulajdonságokkal rendelkezik. Öröm a 654D-vel külsőben dolgozni. Bár nagy és nehéz gépről van szó, az ergonomikus markolat, a nagy kereső, a gyors és precíz autófókusz, valamint a jól kialakított vezérlő-elemeknek köszönhetően, állvány nélkül is könnyen kezelhető. A Pentax 645D 33×44 mm, 40 millió pixeles Kodak CCD szenzora minden tájfényképész álma. Lélegzetelállítóan éles és részletgazdag képeket készít, meggyőző színekkel és óriási dinamikatartománnyal. A Pentax 645D komoly fotós eszköz ami, egy jó fotográfus kezében felülmúlhatatlan értéket képvisel.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 11 Európa Kompakt Lencserendszer 2011-2012 – Samsung NX 20-50mm F3.5-5.6 ED i-Function

Ha már eldöntöttük magunkban, hogy kamerát vásárlunk, mivel az kicsi, akkor fontos, hogy az objektív amit hozzá választunk szintén kicsi legyen. Ebben az új kategóriában nem minden objektív olyan kompakt építésű mint a vázak, amelyekre illik. Itt viszont a Samsung kompaktméretben egy hasznos alapgyújtótávolságú objektív-szettet hozott létre. Nem elég a puszta kicsinység. Ez az optika kiváló képminőséget szállít a teljes blende- és gyújtótávolság tartományában. A Samsung iFunction-ja szintén egy fontos tulajdonsága az objektívnek, a felhasználók számára megengedi, hogy a legfontossabb beállításokat egy gomb lenyomásával állítsa közvetlenül az optikán. Az optika összecsukódik, ha nem használják, ezáltal tényleg kompaktá válik. Kinyitva viszont hatásos optika lesz, igen jó felbontási tulajdonságokkal.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 12 Európa Közösségi Fényképezőgépe 2011-2012 – Samsung SH100

Ez egy nagyon kicsi 14.2 Mp kompakt kamera, ami nagyon megkönnyíti a fotók és videók megosztását. A beépített Wi-Fi -nek köszönhetően, közvetlenül a felvételkészítés után a 3“-os érintőképernyő segítségével csatlakozhatunk a net-re egy közösségi, vagy saját hotspot-ra. Elküldhetjük barátainknak mesterműveinket emailben, vagy feltölthetjük azokat a közösségi oldalakra mint a Facebook vagy a Picasa – vagy akár közvetlenül a YouTubra is. A DLNA technológiának köszönhetően, a kamera kábel nélkül csatlakozhat a televizióhoz, okos-telefonhoz vagy Tablet géphez. A kamera hatótávolságon belül automatikusan képeket tud átvinni a számítógépre. A Samsung alkalmazásokat fejlesztett ki az iPhone és az Android operációs rendszerű mobilokra, melyek kapcsolatot teremtenek a kamera és a mobil között, amivel lehetővé válik a kamera távirányítása a telefon képernyőjéről.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 13 Európa Lencséje díj 2011-2012 – Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM

A Sigma a 70-200 mm F2.8 EX DG OS HSM-el egy olyan telezoom-optikát alkotott, ami professzionális tulajdonságokat és kivételesen jó képminőséget kínál megfelelő áron. Az objektív már az F2.8-as maximális blendenyílás mellett is kiváló élességet ad, és kombinálva a hasznos képstabilizációval (OS) és a csendes autófókusszal (HSM) különösen alkalmas olyan igényes motivumokra mint a Természet, Sport és Riport. Az objektív beszerezhető a főbb kameramárkák csatlakozásával és alkalmas APS-C rendszerű és teljesképmezős-szenzor kamerákra is. Tökéletes választás lehet igényes hobby-fotósoknak és profiknak egyaránt.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 14 Európa Kompakt Fényképezőgépe 2011-2012 – Sony Cyber-shot DSC-HX9V

A Sony Cyber-shot DSC-HX9V egy erős teljesítményű 16.2 Mp kompakt-kamera 16 x (24-384 mm) optikai zoommal. 1080/50p Full HD videó felvételre alkalmas, iránytűvel és integrált GPS-el rendelkezik. Ez egy ténylegesen jól felszerelt kamera 10 kép/sec sorozatfelvételi és számtalan kézi beállítási lehetőséggel, 3D „Sweep Panoráma”-móddal és hatékony optikai képstabilizálással. Ez az újgenerációs Cyber-shot kamera, magas minőségű fotográfiát nyújt a különböző tapasztalati szinttel rendelkező felhasználók számára…

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 15 Európa Zoom lencse díj 2011-2012 – Tamron AF 18-270mm F3.5-6.3 Di II VC PZD

Ez a kompakt zoom-objektív kiváló eszköz az utazó fotográfusnak, aki már csak egyetlen All-in-One objektívet visz magával a sok helyett, amikkel eddig a kölönböző gyújtótávolságot átfedte. A közkedvelt APS-C érzékelő méretére fejlesztett objektív egy olyan gyújtótávolság tartományt tud átfogni, ami motivumok sokaságára alkalmas a tájképtől egészen a természetfotóig. Az objektív kompakt, könnyű és a zoomgyűrű kezelése is kényelmes és egyszerű. A maximális blende a nagylátószög-állásban tökéletesen alkalmas felvételekre még bonyolult fényviszonyok között is, és amikor kis mélységélességre van szükségünk. A Tamron legújabb piezzo-elektro vezérelt motorja szinte hangtalan autófókusz használatot tesz lehetővé.

2011-2012 EISA elismerések - fotós díjak 16 Európa Fotós Tartozéka 2011-2012 – Vanguard GH-100 Pistol Grip Ball Head

Ez a gömbfej egy pisztolymarkolattal van felszerelve, ami a kamera gyors és pontos beállítását teszi lehetővé, szinte minden pozícióba és fixen tartja ebben az állásban, amint elengedjük a markolatot. A pisztolymarkolatot nyolc különböző helyzetbe rögzíthetjük, hogy ily módon egyéni adaptációt tegyünk lehetővé. Nagyon egyszerű a gömbfej súrlódási-erősséget a különböző kameraszettek súlyához beállítani. Fotósok, akik szívesen fényképeznek tájat, szeretni fogják a 72 fokozatú, bekattintós fordulást, amelyik 5 fokos. Ez a versatil kiegészítő nagyon jó, ráadásúl extrém jól használható.

Forrás: eisa.eu