Válassza az Oldal lehetőséget

2011-2012 EISA elismerések – videós díjak

2011-2012 EISA elismerések – videós díjak

2011-2012 EISA elismerések – videós díjakAz Európai Kép és Hang Szövetség (EISA) tagmagazinjainak szerkesztői minden évben összegyűlnek, hogy egy több napos tanácskozás után megválasszák az adott időszak legjobb, legizgalmasabb termékeit. A díjakról egy független szakértőkből álló testület dönt, amelyet 20 ország több mint 50 vezető magazinjának szerkesztői alkotnak. A díjak a fejlett technológiát és funkciókat, valamint a valódi értéket képviselő terméktervezést ismerik el, de a döntések során az EISA csak saját szempontjait veszi figyelembe.

EISA hivatalos értékelések:

2011-2012 EISA elismerések - videós díjak 1Európa év Videokamerája 2011-2012 – Canon LEGRIA HF M41

Ez a formáját tekintve kényelmesen kompakt high-end videó kamera, egyaránt alkalmazható fényképezésre és videózásra, minden körülmények között. A kamera LCD kijelzővel és hagyományos keresővel rendelkezik, menürendszere könnyen áttekinthető, számos automatikus és manuális funkció áll rendelkezésre, beleértve a kézi hangfelvételt és a külső sztereó mikrofoncsatlakozást is. Egy külső, távolságmérő „szemnek” köszönhetően rendkívül gyors autofókusz jellemzi. A bőséges felvételi kapacitást a 32 GB beépített flash memória és nem kevesebb, mint két SD memória-kártyahely biztosít. Képminősége nagyon jó, zajszintje még gyenge fényviszonyok mellett is alacsony.

2011-2012 EISA elismerések - videós díjak 2 Európa év Projektora 2011-2012 – JVC DLA-X7

Ahhoz, hogy teljesen elmerüljünk a 3D világában, nagy képméretre is szükségünk van, melyet a JVC DLA-X7-es projektora biztosít számunkra. Ez az első olyan kivetítő, mely THX 3D-s minősítéssel is rendelkezik, 70000:1-hez natív kontrasztaránnyal bír, és jelentős, 1300 ANSI lumen fényerővel büszkélkedhet. A JVC a kivetítőhöz saját aktív 3D-s szemüveget is tervezett, mely a hagyományosnál szélesebb vetítővászon használatát is lehetővé teszi. További előnyként on-screen gamma-korrekciót is végezhetünk, és a Colour Management System segítségével nagyon pontos kalibrálási lehetőség is rendelkezésünkre áll. A HQV Reon-VX video processzor mindenfajta video-anyag lejátszását lehetővé teszi.
Egy szó, mint száz szemet gyönyörködtető 2D/3D-s élményben lesz részünk!

2011-2012 EISA elismerések - videós díjak 3 Európa év 3D Videokamerája 2011-2012 – JVC Everio GS-TD1

Bárkiből lehet 3D filmproducer a JVC Everio GS-TD1 használatával. Ez a könnyen használható és sokoldalú videokamera, automatikus funkciók egész sorát kínálja, hogy a legegyszerűbb módon hozzon létre nagyfelbontású 3D -s képeket, de számos manuális lehetőséget is biztosít a tapasztaltabb felhasználók számára, teljes ellenőrzési funkcióval a hibátlan 3D-s képek létrehozásához. A felvett kép egy jól kezelhető menürendszer segítségével visszanézhető a kamera LCD érintőképernyős 3D monitorán, mindenféle speciális szemüveg használata nélkül. A felhasználó választhat, hogy a felvett képet 2x full HD formátumban, vagy standard side-by-side AVCHD formátumban szerkeszti egy meglévő videoszerkesztővel. A kamera kiegészül egy pár jóminőségű F1.2 zoom objektívvel melyek lehetővé teszik a 3D-s vagy 2D-s állóképek és videók felvételét, akár még rossz fényviszonyok között is.

2011-2012 EISA elismerések - videós díjak 4 Európa év 3D Házimozija 2011-2012 – LG 55LW650S + HLX56S

Idén az EISA két LG-terméket párosított össze, melyek úgy gondoljuk, kiegészítik egymást, és piacot biztosítanak egy új házimozi-együttesnek. Az LG 55LW650S TV passzív 3D-s technológiát alkalmaz. Ez önmagában is előnyt biztosít az aktív rendszereket használókkal szemben. A passzív szemüvegek pihekönnyűek, viszonylag olcsók, és nem igényelnek tápellátást sem, így a legegyszerűbb módját jelentik a 3D-s mozizásnak, a családi vetítéseknek, vagy a sportesemények közös megtekintésének. Azonban a kényelem nem az egyetlen oka annak, hogy a választás az 55LW650S-re esett. A készülék 3D-s képmegjelenítése nagyon természethű, csekély az oldalak közötti áthallás, így a szem kifáradása nélkül igen magas minőségben nézhetünk blu-ray lemezeket, vagy TV-műsorokat is. A készülék üzembe helyezése nagyon egyszerű, és könnyen kombinálhatjuk azt az LG HLX56-os típusjelű soundbar-jával is, melyben beépített BD-lejátszó is helyet kapott. Az egyszerű csatlakoztatás lehetősége és az LG Smart TV-szolgáltatásai teszik teljessé a sikert, melyek ezt a díjat biztosították.

2011-2012 EISA elismerések - videós díjak 5Európa AV-Streaming Televíziója TV 2011-2012 – Loewe Individual 46 Compose 3D

A vadonatúj Loewe “Individual 46 Compose 3D „tévé lenyűgöző képet és hangot produkál, miközben rengeteg csatlakozással használójának még változatosabb szórakoztatást kínál. Egy belső DR+500 GB-os merevlemez rögzít, tárol és továbbít minden műsortartalmat lakóterünk bármely helyiségébe, legyen az akár 3D formátum is. A felvett videofájlokat LAN, WLAN vagy Powerline segítségével tudja továbbítani egy másik Loewe tévémonitorhoz, a felhasználónak csupán az egyedülálló Follow-me szolgáltatást kell alkalmaznia. Kezdhetjük egy film nézését a nappaliban, bármikor szünetet tarthatunk, és mindössze egy távkapcsolón történő gombnyomással tovább folytathatjuk a mozizást akár a hálószobában is. A Loewe Individual 46 Compose 3D a legideálisabb és legrugalmasabb multimédia eszköz a család számára, amely egyenlő értékű szórakozást nyújt a ház, vagy a lakás minden szegletében. Tegyük hozzá, hogy kétségtelenül elegáns, stílusos és tökéletesen megtervezett külsővel.

2011-2012 EISA elismerések - videós díjak 6

Európa Plazma Televíziója 2011-2012 – Panasonic TX-P50VT30E 

Ez a toprégióba tartozó plazma, technológiák egész sorozatát vonultatja fel egy lélegzetállító 2D és 3D képminőség megjelenítéséhez. A vásárlók meggyőzésére lenyűgöző fekete szín, feltűnően jó kontraszt, és valósághű színek kerültek bevetésre. A képernyőn látható gyors mozgások egyszerre tűnnek simának és élesnek, miközben a Viera Connect hálózati funkcióval egy egész sor Web-alapú szolgáltatást is érhetünk. A készülékben található mélynyomó igen gazdag és meggyőző audio-hangzást biztosít. A digitális műsorok rögzíthetők SD kártyára, HDD vagy flash lemezre, USB csatlakozón keresztül, pedig multimédiás programok is lejátszhatók. A plazmák piacán jelenleg a Panasonic VIERA TX-P50VT30 biztosítja a legjobb tévé és moziszórakozást felhasználóinak.

2011-2012 EISA elismerések - videós díjak 7Európa 3D Televíziója díj – Philips 46PFL9706

A Philips óriási lépést tett előre a karcsú 46PFL9706 bemutatásával, és ezzel a legjobb 3D televízió pozíciót nyerte el a piacon. A balról jobbra észlelhető képáthallás (crosstalk) amely kritikus jellemzője az aktív 3D képnek, szinte alig észlelhetőre csökkent, ráadásul a 3D képmélység finombeállítására is van lehetőség. A képminőség javult, eléri a lehető legjobb szintet anélkül, hogy veszítene természetes hatásából. A zavaró képernyőtükrözés, köszönhetően a hatékony „Moth Eye” filter alkalmazásának, radikálisan csökkent, és mindez a fekete részletek elvesztése nélkül. Mozgás kompenzációja kategóriájában a legjobb, az ára pedig – egy felsőkategóriás osztályú tévéhez képest – nagyon vonzó.

2011-2012 EISA elismerések - videós díjak 8Európa legjobb TV vétele 2011-2012 – Samsung UE40D6500

A SamsungUE40D6510 kategóriájában a legjobb funkciókat kínálja: minőséget és dizájnt lenyűgöző áron. 3D és DLNA csatlakozással rendelkezik, ezen kívül WLAN valamint Smart TV funkció hozzáférést biztosít, ami a felhasználó számára új világot nyit az Online szórakozási források felé, mellesleg Skype és közösségi médiaszolgáltatások igénybevételére is képes. Képminősége besorolásához viszonyítva nagyon jó, 2D és 3D műsorok nézésére egyaránt alkalmas. Mérete a LED technológiának köszönhetően vékony, energiafogyasztása az abszolút minimumon van ami fontos szempont a környezet-tudatos vásárlók számára. További extra kényelmi lehetőség, hogy a tévéfunkciók az Apple és Android készülékekről is irányíthatók. A Samsung UE40D6510 beépített DVB-T, DVB-C és DVB-S tunerekkel rendelkezik, ezért további set top kiegészítők alkalmazására nincs szükség.

2011-2012 EISA elismerések - videós díjak 9Európa Blu-ray Lejátszója 2011-2012 – Sony BDP-S780

Az első Sony BD-lejátszóként a készülék élvezi a Sony-chipset biztosította előnyöket.
A BDP-S780 magas szintű megjelenítést kínál, méghozzá belépőszintű árfekvésben. A kimagasló képminőséget a Sony saját fejlesztésű Image Engine-e biztosítja, míg a vizuális élmény további fokozása érdekében a készüléket egy Entertainment Database Browser-rel is ellátták. A lejátszó a 2D-s filmeket 3D-re konvertálja, DLNA képes, mind vezetékes, és mind vezeték nélküli hálózathoz való csatlakoztatásra alkalmas. Gyors betöltési idejű még a Jawa-BD-k esetében is, valamint zenei CD-k és SACD-k lejátszását is végzi. A készülék Skype-ready, és alapból rendelkezik internetes keresővel.
A BDP-S780 a szórakoztatás újszerű világát hozza el az otthonába.

2011-2012 EISA elismerések - videós díjak 10Európa LCD Televíziója 2011-2012 – Sony BRAVIA KDL-55HX920

Gyönyörű bútordarab, ami akkor is jól néz ki, ha nincs bekapcsolva. Úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjék az modern otthoni hi-tech környezethez. A megfelelő látószöget könnyű elérni, csak meg kell dönteni a készüléket, hogy kényelmesen rálássunk a képre. Fekete színei olyan mély feketék, hogy már jobban nem is lehet és anélkül, hogy elvesznének benne a kisebb képrészletek. A filmek sötétebb jelenetei között kitűnőek az átmenetek, miközben a színek jó kalibráltak, élvezhetők. A lenyűgöző funkciók között régi ismerőssel találkozunk. A Super Bit Mapping (SBM) a Sony találmánya, amit a 16 bites CD minőségű hang feljavítására vezetett be. A Super Bit Mapping Video (SBMV) a tévékészülékekben a 8 bites videojelet alakítja 14 bitre, aminek eredménye egy láthatóan jobb színárnyalat, amit különösen az arcszíneknél érzékelhetünk. Végül, mindezek mellé kapunk még egy kiválóan élvezhető 3D képet is.

2011-2012 EISA elismerések - videós díjak 11Európa Családi Kamkordere 2011-2012 – Sony Handycam HDR-PJ10E

A Sony videokamerája egyedülálló kínálat, mely készbármilyen videofelvételre, egyszerű filmtörténetek forgatására, vagy akár egy termék nagyképernyős bemutatására. Nagylátószögű objektív, nagyteljesítményű optikai zoom, érzékeny CMOS szenzor és kiváló automatika gondoskodnak a Sony HDR-PJ10E handycam rendkívüli rugalmasságáról és biztosítják a kamera sokoldalúságát bármilyen felvételi helyzetben. Tároláshoz16 GB belső memória áll rendelkezésre, a felvett anyag könnyen szerkeszthető, akár háttérzene hozzáadásával is. Egy kicsi, de hatékony, beépített DLP-projektor lehetővé teszi az egész család számára a felvett videók azonnali megtekintését, amihez elég csupán egy fehérre festett fal, egy elsötétített szobában. Ez az ügyesen kombinált videokamera / projektor napjainkban a legjobb család-orientált kamera a piacon, az egész család kedvence.

Forrás: eisa.eu