Válassza az Oldal lehetőséget

2011-2012 EISA elismerések – audió díjak

2011-2012 EISA elismerések – audió díjak

A 2011-2012-es év EISA (Európai Kép- és Hang Szövetség) audió díjas termékei. 

2011-2012 EISA elismerések – audió díjak

Az Európai Kép és Hang Szövetség (EISA) tagmagazinjainak szerkesztői minden évben összegyűlnek, hogy egy több napos tanácskozás után megválasszák az adott időszak legjobb, legizgalmasabb termékeit. A díjakról egy független szakértőkből álló testület dönt, amelyet 20 ország több mint 50 vezető magazinjának szerkesztői alkotnak. A díjak a fejlett technológiát és funkciókat, valamint a valódi értéket képviselő terméktervezést ismerik el, de a döntések során az EISA csak saját szempontjait veszi figyelembe.

EISA hivatalos értékelések:

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 1

Európa Asztali Hangsugárzója 2011-2012 – Bowers & Wilkins MM-1

Változtassa át PC-jét egy hi-fi rendszerré úgy, hogy adjon hozzá egy dinamikus aktív hangszórórendszert! A Bowers & Wilkins MM1-es hangszórói a legjobb választás, ha a számítógépén játszani, vagy dolgozni szeretne! A hangszórók egy alumínium lemezekkel borított, igényesen megmunkált, fekete grillháló-elejű házban helyezkednek el, melytől ez a minimál-dizájn mégis high class megjelenéssel bír. Ez a lenyűgöző pár két utas hangszórórendszer csupán 17 cm magas, de ebben a kis méretben is tartalmaz DSP-vezérelt mélysugárzót és tweetert, valamint beépített DAC-t. A stílusos távvezérlő és az USB csatlakozó, továbbá a 3,5 mm-es jack csatlakozó teszi teljessé a rendszert. A hangfalpár nem olcsó, de hangminősége könnyűszerrel indokolja költségeinket.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 2Európa Dokkoló Állomása 2011-2012 – Bowers & Wilkins Zeppelin Air

Ne tévesszen meg senkit az ismerős Zeppelin forma! Az Bowers & Wilkins új „Air” változata magasabb hangminőséget és nagyobb flexibilitást kínál elődeinél. A készülékben öt radikálisan újszerű, külön-külön DSP-vel és D-osztályú erősítővel rendelkező hangsugárzót, -egy mély-, két közép-, és két magassugárzót – találunk. Mint a nevéből is sejthető, a Zeppelin Air AirPlay képes, így vezeték nélkül játszhatja le iTune könyvtárunk zenéit. A központi egység iPod/iPhone/iPad-unk memóriájának tartalmát is nagy hanghűséggel adja vissza.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 3Európa Házimozi Univerzális Lejátszója 2011-2012 – Cambridge Audio Azur 751BD

Szerelem az első látásra! Sőt a másodikra is! Nem hibázhatunk a Cambridge 751BD univezális lejátszóval, mely egy komplex platform CD-k, DVD-k, SACD-k, DVD-A-k és BD-k lejátszásához, beleértve a 3D-s lehetőségek biztosítását is, mindössze 1300 eurós árért. A processzor dekódolni képes az összes Dolby-, és DTS HD-audio formátumot, míg a beépített QDEO felskálázó rendszer a HDMI kimeneten különösen magas minőségű képet is nyújt számunkra. A 751 BD számos más csatlakoztatott egység fogadását végzi. Wi-fi és Ethernet kapcsolatra is képes, és eSata csatlakozóján keresztül HD audió-, és videó-tartalmak lejátszását is lehetővé teszi, legyenek azok akár egy külső merevlemezről érkező FLAC, vagy MKV fájlok. A 7.1 csatornás audiorendszert egy saját fejlesztésű, a Cambridge 6-os sorozatában már jól kipróbált és sokat tesztelt áramkör működteti, ezzel is hozzájárulva a kitűnő kép-, és hangminőség létrehozásához.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 4Európa Audió Dizájnterméke 2011-2012 – DALI FAZON F5

Ha úgy gondolná, hogy a hangfal egy téglalapalakú, fából épített doboz, akkor a Dali stílusos Fazon 5-öse bizonyára az előbbiek újragondolására készteti. 
A dán hangfal-specialista, a Dali, fa helyett öntött alumíniumot használ, hogy létrehozza rendkívül újszerű, és elegáns formájú hangfalait. A forma és látványvilág nemcsak a szemet gyönyörködteti! Az ívelt felületek a nagy stabilitás és a merevség mellett a belső reflexiók minimalizálását is szolgálják. A Fazon 5 nem csupán csinos külsőt jelent. A hangfalakban a Dali a már jól bevált papíralapú hangszóróit, és a pillekönnyű dómmal szerelt magassugárzóit használja. A hangfalak fényes fekete, fehér és piros színben készülnek. A 80 cm magas műalkotás állványában még a kábelek is rejtve maradnak a szem elől.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 5Európa Hangsugárzója 2011-2012 – JBL Studio 190

A JBL Studio190-es „Weave”-dizájnja miatt bizonyára könnyen kitűnik társai közül. Ez a három utas hangfal, mely egy 165 mm-es mélysugárzót is magában foglal, a hangok pontos, precíz megjelenítését szolgálja, és igen széles dinamika-tartománnyal rendelkezik. Ezt mind a zenék, mind a filmhangok területén maradéktalanul biztosítja. Amellett, hogy a Stúdió 190-es egzotikus megjelenésű, kis teljesítménnyel vezérelhető, belépőszintet jelent a piacon az erősítők és az AV receiverek kiszolgálásához.
Vajon hogyan képes JBL ennyi hangszórót ilyen csekély árért adni.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 6Európa Videó Projektora 2011-2012 – JVC DLA-X7

Ahhoz, hogy teljesen elmerüljünk a 3D világában, nagy képméretre is szükségünk van, melyet a JVC DLA-X7-es projektora biztosít számunkra. Ez az első olyan kivetítő, mely THX 3D-s minősítéssel is rendelkezik, 70000:1-hez natív kontrasztaránnyal bír, és jelentős, 1300 ANSI lumen fényerővel büszkélkedhet. A JVC a kivetítőhöz saját aktív 3D-s szemüveget is tervezett, mely a hagyományosnál szélesebb vetítővászon használatát is lehetővé teszi. További előnyként on-screen gamma-korrekciót is végezhetünk, és a Colour Management System segítségével nagyon pontos kalibrálási lehetőség is rendelkezésünkre áll. A HQV Reon-VX video processzor mindenfajta video-anyag lejátszását lehetővé teszi.
Egy szó, mint száz szemet gyönyörködtető 2D/3D-s élményben lesz részünk!

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 7Európa 5.1 Hangsugárzó Rendszere 2011-2012 – KEF T205

Abban a versenyben, amely a legvékonyabb házimozi-hangfalak előállítására irányul, a KEF az összesen 3,7 cm vastag, fekete színű T-szériájával az élen áll. Ezek a hangszórók többrétegű kialakítású, hagyományos rendszerű, igen merev felépítésű eszközök. Kellemes benyomást keltenek falra szerelve, de elhelyezhetőek álló kivitelben is, és együtt üzemeltetve mélysugárzójukkal, finoman épülnek be egy egységes házimozi-rendszerbe, mely a tökéletes hangzás elérése érdekében a felhasználótól már csak finombeállítást igényel. A mélynyomóhoz egy 250 W-os D-osztályú erősítő tartozik, mely elegáns kivitelének köszönhetően bátran elhelyezhető mind az oldalsó, mint a szemközti fal mellett.
A KEF T-szériája egy csinos vékony finomság.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 8Európa 3D Házimozi Megoldása 2011-2012 – LG 55LW650S + HLX56S

Idén az EISA két LG-terméket párosított össze, melyek úgy gondoljuk, kiegészítik egymást, és piacot biztosítanak egy új házimozi-együttesnek. Az LG 55LW650S TV passzív 3D-s technológiát alkalmaz. Ez önmagában is előnyt biztosít az aktív rendszereket használókkal szemben. A passzív szemüvegek pihekönnyűek, viszonylag olcsók, és nem igényelnek tápellátást sem, így a legegyszerűbb módját jelentik a 3D-s mozizásnak, a családi vetítéseknek, vagy a sportesemények közös megtekintésének. Azonban a kényelem nem az egyetlen oka annak, hogy a választás az 55LW650S-re esett. A készülék 3D-s képmegjelenítése nagyon természethű, csekély az oldalak közötti áthallás, így a szem kifáradása nélkül igen magas minőségben nézhetünk blu-ray lemezeket, vagy TV-műsorokat is. A készülék üzembe helyezése nagyon egyszerű, és könnyen kombinálhatjuk azt az LG HLX56-os típusjelű soundbar-jával is, melyben beépített BD-lejátszó is helyet kapott. Az egyszerű csatlakoztatás lehetősége és az LG Smart TV-szolgáltatásai teszik teljessé a sikert, melyek ezt a díjat biztosították.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 9Európa 5.1 Rendszere 2011-2012 – LG HX966TZ/TZW

Ha egy egyedi, elegáns házimozi-berendezésre vágyik, nem kell bankot rabolnia! Az LG HX966TZ 3D Blu-ray lejátszós, 5.1 csatornás rendszere könnyen összeállítható, köszönhetően vezeték nélküli hátsó hangfalainak (TZW esetében), mely még csak a kezdet a sok jóból!
Az LG központi egysége Smart-TV funkciókat is kínál, mely letölthető alkalmazások segítségével a webről elérhető tartalmak megjelenítését biztosítja. Így kapcsolatban maradhatunk barátainkkal, vagy a közösségi hálóval, esetleg játszhatunk, vagy megtekinthetjük az időjárás-jelentést. A készülék a Wi-Fi Direct rendszer segítségével alkalmas vezeték nélküli kapcsolat létrehozására is. Az USB-bemenet az NTFS-re formázott HDD-ket is fogadni képes, valamint iPod, és iPhone dokkolót is tartalmaz.
Bár a piac tele komplex házimozi-rendszerekkel, az LG HX966TZ készüléke valóban felhasználóbarát térhatású élményt kínál.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 10Európa Hálózati Zenelejátszója 2011-2012 – Musical Fidelity M1 CLiC

Mi is az a CLiC? Ha pontosan le akarjuk írni mi is az, egy digitális előerősítő vagy egy streamer, nehéz lenne eldönteni. Jobb, ha úgy gondoljuk, hogy elegye mindkettőnek, mely internet-rádiók és változatos forrásokból érkező zenefájlok hallgatására készült, beleértve a kábeles, a vezeték nélküli vagy az USB-pendrive-ról, CD-lejátszóról vagy külső analóg forrásból érkező jeleket is. A fő, hogy a CLiC a cég M1-es 24 bites 192 KHz-es DAC-ját használja e célokra. A funkciók kezelését egy nagyméretű színes display-n megjelenő menü segítségével végezhetjük. A készülék 7 digitális bemenettel büszkélkedhet, közöttük iPod/ iPhone/iPad, hálózati-, elő- és hátoldali USB-, két koaxialis-, és egy optikai bemenetet találhatunk, melyekről érkező hangfájlok számára csodálatosan nyitott és dinamikusan élő hangot biztosít a berendezés, minőségével jóval meghaladva kategóriájának képességeit.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 11Európa High-End Audió Készüléke 2011-2012 – Nagra 300i

A híres svájci Nagra cég idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. A precíziós tervezésű berendezéseiről, és hibrid csöves erősítőiről híres Nagra új életet lehelt a klasszikus 300B triódával készült rendszerekbe. A közvetlen fűtésű, párhuzamos üzemben dolgozó 300B triódák 2 × 20 W-os kimenő teljesítményükkel tökéletesen elégségesek a nagy érzékenységű hangszórók meghajtásához. Ebben a modern-klasszikus erősítőben a legjobb minőségű transzformátorokat alkalmazzák. Ezek teszik lehetővé, hogy a 300i, a 4-16Ω-ig terjedő impedancia-tartományban maradéktalanul lássa el feladatát. A kompakt tervezésű erősítőről azonnal látszik, hogy a Nagra high-end családjának tagja, mely nem csupán szép, hanem kitűnően is szól.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 12Európa Kompakt Rendszere 2011-2012 – Philips MCi8080 + NP3700

A Streamiumok fejlődésének újabb állomásaként a Philips érintőképernyővel, és meglehetősen jó benyomást keltő hangszóró-párral látta el Multiroom Music System-ét, az MCi8080-at, és annak NP3700-as kiegészítőjét. A DVD lejátszására is alkalmas főegység akár a lemez lejátszása közben is képes ellátni öt különböző helyiséget változatos forrásból érkező hanganyagokkal, melyek származhatnak intenet-rádióállomásoktól, DLNA rendszerektől és házi PC-nk anyagaiból egyaránt. A rendszer egy 160 GB-os külső, USB-s HDD-t is kezel, melyen szermélyes anyagainkat, képeinket, hangfájlainkat is tárolhatjuk. A főegységben, melynek hangszórói üvegszál-alapúak, és mind a mély-, mind a közép- és a magas tartományban kiválóan szólnak, egy 2x50W-os D-osztályú erősítő biztosítja a különlegesen finom, és részletgazdag hangzást. A hab a Philips tortáján, hogy ingyenes Android alkalmazások segítségével a teljes rendszert iPhone-ról is vezérelhetjük.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 13Európa Kompakt Házimozi Rendszere 2011-2012 – Philips SoundHub HTS9221

Ritkán találni ilyen ütős ipari dizájnt! A Philips SoundHub HTS9221 intelligens választ ad a vásárlók igényeire, és igen látványosan foglalja magába az összes felmerülő igényt. Ez a mindent tudó 2.1-es rendszer tartalmaz 3D Blu-ray lejátszót, a DLNA hálózati lehetőségeket, iPod dokkolót, USB fogadási képességet és SD kártyáról való lejátszást, valamint web-rádiózásra is alkalmas. Mindehhez társít egy pár elegáns asztali hangfalpárt, melyek kifordított dómmal készült magassugárzókat tartalmaznak, és egy hatásos, 230 W-os aktív mélynyomót. Kiegészítésként a Philips ingyenes iPod és iPhone alkalmazásokat kínál, valamint teljes értékű távirányító is tartozik a rendszerhez.
Ez egy modern szerkezet, mely lenyűgözésre született.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 14Európa Házimozi Erősítője 2011-2012 – Pioneer VSX-921

A mai modern házimozi-környezetben ugyanolyan fontos a szolgáltatások és csatlakoztatások milyensége, mint a kép vagy a hangminőség. A Pioneer VSX 921-es mindezen területeken jeleskedik, egyesítve a négy 3D-kompatibilis HDMI bemenetet, a DLNA szolgáltatásokat, a HD audio-, és videó lehetőségeket, érkezzenek a jelek akár vezetékes hálózatból, vagy internetes rádióállomásoktól, és ezeket Air Play segítségével ki is sugározza számunkra az éterbe. A készülék házában összesen 7 különálló, elegendő teljesítménnyel rendelkező erősítőt találunk ahhoz, hogy meghajtsuk velük házimozi-rendszerünk készülékeinek legtöbbjét. A Pioneer MC ACC teremkorrekciót is beépített számunkra, ezzel még inkább flexibilissé téve a készüléket. A hálózatról érkező jeleken további finomhangolásokat végezhetünk PC-s alkalmazások segítségével. Végül, de nem utolsó sorban a készülék mellé a Pioneer felkínálja az új AirJam-iPod alkalmazást is, hogy barátaink segítségével összejöveteleinken, akár interaktív módon irányíthassuk zenéink sorrendjét.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 15Európa Kétcsatornás Rendszere 2011-2012 – Primare CD32/I32

Úgy tervezték, hogy tökéletes pár legyen. Az USB-vel felszerelt CD-lejátszó és erősítő svéd hangzást ígér. A megtévesztően egyszerű, és elegáns megjelenésű szerkezet látványát meghazudtolóan sokoldalú. A Primare távirányító-rendszerének hála, minden funkciója, beleértve a hangerőszabályzó és a kijelző fényerejét is, távirányítóval szabályozható. Az audiofilek is örömmel ismerkedhetnek meg a CD-lejátszó és erősítő ki-, és bemeneteivel. A kimenet a D-osztályú erősítőnek köszönhetően 2×125 W-ot hoz létre 8 Ω-on, így sok tartalékot hagy a különböző impedanciájú hangszórók kivezérelhetősége számára. Egy plug-in médiamodult is terveztek a készülékhez, amin digitális bemenetet, DAB/FM rádiót, iPod dokkolót, Wi-Fi-, és Ethernet csatlakozót egyaránt találhatunk. Legfontosabb mégis a kristálytiszta hangzás, mellyel a vonzó zenei részletek előtérbe kerülnek.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 16Európa Blu-ray Lejátszója 2011-2012 – Sony BDP-S780

Az első Sony BD-lejátszóként a készülék élvezi a Sony-chipset biztosította előnyöket.
A BDP-S780 magas szintű megjelenítést kínál, méghozzá belépőszintű árfekvésben. A kimagasló képminőséget a Sony saját fejlesztésű Image Engine-e biztosítja, míg a vizuális élmény további fokozása érdekében a készüléket egy Entertainment Database Browser-rel is ellátták. A lejátszó a 2D-s filmeket 3D-re konvertálja, DLNA képes, mind vezetékes, és mind vezeték nélküli hálózathoz való csatlakoztatásra alkalmas. Gyors betöltési idejű még a Jawa-BD-k esetében is, valamint zenei CD-k és SACD-k lejátszását is végzi. A készülék Skype-ready, és alapból rendelkezik internetes keresővel.
A BDP-S780 a szórakoztatás újszerű világát hozza el az otthonába.

2011-2012 EISA elismerések - audió díjak 17Európa Házimozi Mélysugárzója 2011-2012 – Sunfire SDS-12

Akár sokcsatornás házimozi-rendszerhez, akár egyszerű audio-rendszerhez kívánjuk alkalmazni, az amerikai mélynyomó specialista, a Sunfire, egy tökéletes kialakítású egyben kompakt hangfalat hozott létre, mely meglehetősen költséghatékony. A Sunfire egy 300 W-os D-osztályú erősítőt, egy DSP-t, és egy aktív, valamint egy passzív 300 mm-es hangszórót kombinált egységgé. Ezek összessége a kulcs egy ilyen impresszív basszus eléréséhez, mely egy szerény 423 × 370 × 394 mm-es házból áramlik felénk.
Ez az apró mélynyomó nagy meglepetéseket okoz.

Forrás: eisa.eu