Válassza az Oldal lehetőséget

5+1 Xiaomi telefon ballagásra, érettségire

5+1 Xiaomi telefon ballagásra, érettségire

Te nem rokkansz bele az árába, de a gyereknek sem lesz ciki.

 5+1 Xiaomi telefon ballagásra, érettségire

Alig egy hónap és elkezdődik az érettségi, jönnek a ballagások, és bizonyára sok olyan szülő van, aki szeretné majd megjutalmazni a jó eredményt, vagy egyszerűen csak ajándékkal kedveskedni az iskola végén. A gyerekeknek nem mindegy milyen telefonjuk van. Már egy alsósnál is ott a mobil, így az, hogy milyen telefonjuk legalább annyira fontos nekik, mint sportcipő van a lábukon vagy milyen pólót, felsőt hordanak. Sőt a telefon még fontosabb.

A fiatalabb kölköknek szánt telefonoknál két fontos szempontot érdemes figyelembe venni. Az egyik, hogy ne legyen túl drága a mobil, mert, ha elveszik vagy eltörik, akkor furcsa lesz a gyereknek, ha sírógörcsöt kapunk a hír hallatán. A másik, ami fontos, hogy maximálisan megbízható legyen. Mivel itt Xiaomi telefonokról beszélünk ezeknek az elvárásoknak meg fogunk felelni.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Idősebbeknek már egyre fontosabb lesz az is, hogy néz ki a telefon, milyen gyors, hogy fut rajta ez vagy az a játék. Sőt, náluk már az is kiemelten fontos, hogy milyen gyártó neve látható rajta. A Xiaomi a középkategóriában is kínál olyan mobilokat, amiknek a teljesítményével nem lesz probléma, a gyártó neve nem csak egyre ismertebb itthon, hanem egyre divatosabb is, így ismét megfeleltünk az elvárásoknak.

Ebben a cikkben hat különféle telefont mutatunk be. Ötöt azoknak, akik nem szeretnének 25- illetve 50 ezer forint fölé menni, egy hatodikat pedig azoknak, akik megtehetik, hogy egy ötös érettségit kiemelkedően jutalmazzanak. A készülékek egy részéhez lesz kuponkód is, de az akciós készletek mindig kicsik, így egyáltalán nem biztos, hogy neked is jut a kedvezményes mobilokból.


 

1. belépő szint – kettes bizonyítvány

Ahogy minden gyártónál, úgy a Xiaominál is vannak olcsó, belépő szintű készülékek. Ezektől általában nem várunk túl sokat a hardver tekintetében, lényegében csak annyit, hogy telefonként működjenek. A Xiaominál működnek is, de adnak még valami pluszt nekünk, ezt pedig egyszerűen Xiaomi érzésnek szoktam nevezni.

Xiaomi Redmi 5A 4

A Xiaomi érzés nálam azt jelenti, hogy kézbe veszek egy Xiaomi terméket, akkor legyen az bármilyen olcsó is, látom rajta a gondos tervezést, a megfelelő anyaghasználatot, és megkapom tőle azt a használati élményt, amit nagyon kevés gyártótól.

A Xiaomi olcsó telefonjai is ilyenek. A vas nem túl acélos, de rendesen összeválogatott. A jó kamera miatt nem lesz csapnivaló a processzor, a nagy akkumulátor miatt nem spórolnak a rádiókon. Vagyis, röviden, borzasztó jól kiegyensúlyozott készülékek ezek, amik kielégítő teljesítményt nyújtanak hosszú üzemidő mellett. Az is fontos, hogy legyen a Xiaomi telefonunk olcsó vagy drága, a rá telepített operációs rendszer pont ugyan azokat a képességeket fogja mutatni, így a felhasználói élmény itt sem fog sérülni.

 

Az első ajánlott telefon ebben kategóriában a Xiaomi Redmi 5A.

Ebben a mobilban egy erős, négymagos Snapdragon 425 központi egység dolgozik 1,4 GHz-es órajelen. A rendszer 2 GB memóriával és 16 GB háttértárral gazdálkodhat, ami maximum 128 GB-os kártyával bővíthető. A beépített 3000 mAh kapacitású akkumulátorral biztosak lehetünk benne, hogy nem kell napközben tölteni, hacsak nem játszotta végig az egész napot a csemeténk.

Xiaomi Redmi 5A 1

A telefonban egy 5 colos HD felbontású kijelző van. Manapság egyre ritkább ez a „kicsi” kijelző méret, így akkor is érdemes megfontolni, hogy ez válasszuk, ha gyermekünk még kicsi vagy ha lányként nem kapott sütőlapát méretű tenyeret.

Xiaomi Redmi 5A 2

Egyéb képességeiben a Redmi 5A megad mindent, amit ebben a kategóriában várhatunk. Van benne wifi és Bluetooth, mindenféle szenzorok, mint például iránytű és giroszkóp, navigációhoz pedig megkapjuk a GPS műholdak támogatását. Fontos, hogy ismeri az itthon használt B20 800 MHz-es LTE frekvenciát, így a mobilnet sebességére sem lehet rossz szavunk. A kamerák tekintetében is rendben van a telefon, az előlapon egy 5-, a hátlapon egy 13 megapixeles egység dolgozik.

Xiaomi Redmi 5A 3

A telefon a belépő kategóriát célozza, így az ára is ilyen, jelenleg 24 ezer forintot kell érte fizetnünk itt: Xiaomi Redmi 5A

A cikk írásakor ehhez a telefonhoz is volt kuponkódos akció, így a GBphoneclear2 kódot az előző hivatkozáson használva 24 ezer forint helyett 21 600 forintért veheted meg.

 

Az második ajánlott telefon a belépő kategóriában a Xiaomi Redmi Note 5A.

Ezt a telefont azért sem érdemes különválasztani az előzőtől, mert a hardver tekintetében lényegében megegyeznek. A Xiaomi úgy döntött, hogy ad egy telefont azoknak is, akik az 5 colos kijelzőt kicsinek találnák. Emiatt az árban szinte semmilyen eltérést nem találunk, ez nem kell, hogy befolyásoljon minket. Viszont a kijelző nagyobb, az 5- helyett 5,5 colos, ami egy telefonnál jelentős méretbeli különbséget jelent.

Xiaomi Redmi Note 5A 1

Egyéb különbségeket nem találunk. Pontosabban egyet mégis, és ez is alátámasztja állításomat a gondos tervezésről. Az akkumulátor itt nem 300, hanem 3080 mAh kapacitású, ez pedig azért fontos, mert a nagyobb kijelző valamivel több energiát igényel, így, hogy az üzemidő ne csökkenjen érdemes volt egy picit nagyobb egységet beépíteni.

Xiaomi Redmi Note 5A 2

Erről a mobilról további részleteket nem írok, hiszen az előzőnél mindent láthattok. További részleteket, képeket és a vásárlás lehetőségét 24 500 forintért itt találjátok: Xiaomi Redmi Note 5A


 

2. Középkategória – hármas bizonyítvány

A hármas bizonyítvány nem túl acélos, de azért egy picivel többet ér, mint egy éppen átcsúsztunk kettes.

Emiatt egy picit drágább telefont mutatunk, mégpedig a Xiaomi Redmi 5-öt, ami külsőleg már egy igazán modern masina, míg belül a középkategória alsó részét célozza.

A középkategória olcsóbb telefonjai sem gyengék, hiszen ebben a mobilban is nyolcmagos processzor van már, ráadásul egy Snapdragon 450-es, ami maximum 1,8 GHz-en száguld. Az olcsóság jegyében a memória itt is 2 GB, a beépített tár pedig 16 GB-os.

Xiaomi Redmi 5 1

Ami miatt ez a telefon a külsőt tekintve már igazán modernnek mondható, az a kijelző oldalaránya, ami az új trendeknek megfelelően nem 16:9-es, hanem 18:9-es, ezáltal a felbontás sem HD, hanem HD+, vagyis 1440 x 720 képpont. A nagyobb kijelzőhöz nagyobb akkumulátor is dukál, ebbe a mobilba a Xiaominál egy 3300 mAh kapacitású darabot terveztek. Ez kell is, hiszen erősebb a processzor, nagyobb a kijelző, az üzemidőnek pedig emiatt nem illik csökkennie.

Xiaomi Redmi 5 2

Egyéb képességek terén is itt megkapunk minden jót. A wifi, a Bluetooth és a GPS támogatás alapértelmezett, de ebben a mobilban már megtaláljuk az ujjlenyomat érzékelőt is, ami sajnos az olcsóbb mobilok képességei közé nem fért be. Ezen a telefonon már jó sebességgel fognak futni a frissebb játékok is, modern a kinézet, erős a vas, szóval, ha a lányod vagy a fiad ilyennel készíti majd a csoportos szelfiket, akkor biztos nem kell majd a telefonja miatt szégyenkezni.

Itt megtudjátok venni, és találtok további információkat is: Xiaomi Redmi 5

Ehhez a mobilhoz is volt kuponos akció a cikk elkészültekor, így a GBphoneclear3 kuponkódot az előző linke használva 32 900 forint helyett 27 700 forintért veheted meg.


 

3. Középkategória – négyes bizonyítvány

A négyes bizi azért már nem rossz, ha az érettségi lesz négyes az még jobb, szóval a gyermek itt már tényleg megérdemel valami jobbat. Ebből a kategóriából emiatt két telefont mutatunk be. Az egyik azoknak, akik szeretnek fényképezni és az a legfontosabb képesség, a másikat azoknak, akiknek lényegesebb, hogy a telefonjuk a mai trendeknek megfelelő külsővel rendelkezzen.

Vegyük is előre elsőként a „szebb” telefont. Macskakörmös ez a szebb, mert ez persze ízlés kérdése leginkább, az meg, ahogy a pofonok is tudnak különbözni egymástól.

A Xiaomi Redmi 5 Plus egy modern telefon, és ez leginkább a külsőnek köszönhető.

A kijelző 5,99 colos képátlójú, és itt is 18:9-es oldalarányú, mint az előző mobilnál. Ami viszont fontos, hogy a felbontás itt már nem HD+, hanem FHD+, ami 2160 x 1080 képpontos felbontást jelent. Ilyen képátlón ez már tűéles képet eredményez.

Xiaomi Redmi 5 Plus 1

A központi egység is erősebb, mint az előző telefonnál. A Snapdragon 625 nem egy friss lapka, de nem véletlen, hogy a Xiaomi ezt választotta ebbe a telefonba. Rendkívül takarékos és megfelelően gyors is, hiszen nyolc magja elérheti a 2 GHz-es sebességet is. A proci mellett a telefon 3 GB memóriát és 32 GB beépített tárat kapott.

Xiaomi Redmi 5 Plus 2

Van ebbe a telefonba is minden, ami szem s szájnak ingere, szenzorok, különféle rádiók, hogy elérjük a vezeték nélküli hálózatokat, és a GPS műholdak jeleit is fogni tudjuk. Ebben a kategóriában már alapértelmezett az ujjlenyomatszenzor megléte. A kamerák nem túl acélosak, de ebben a telefonban nem is ez a lényeg, hanem a nagy kijelző és a modern forma. Azért szégyenkezni itt sem kell a szenzorok miatt. AZ előlapi fényképező 5- a hátlapi 12 megapixeles.

A telefont itt találjátok: Xiaomi Redmi 5 Plus

 

A második telefon ebben a kategóriában a Xiaomi Mi A1, ami egy igazán különleges telefon.

A hardver központi eleme megegyezik az előző készülékben találhatóval, vagyis itt is a Snapdragon 625 dolgozik. Ebben a telefonban 4 GB a memória és 32 GB a háttértár. A kijelző a „régi” iskola szerinti 16:9-es oldalarányú, de a felbontása nem rossz, FHD, vagyis 1920 x 1080 képpont. A telefon egy igazi Xiaomi klasszikus, talán az utolsó, ami a régen megszokott Xiaomi külsőt kapta.

XIAOMI Mi A1 2

Mitől érdekes ez a telefon? Két dolog miatt különleges. az egyik, hogy ezen nem a Xiaomitól megszokott, Androidra épülő MIUI rendszer fut, hanem a Google által megálmodott Android abban a formában, ahogy azt a Google kitalálta. Ezáltal a szoftverben kicsit kevesebb az extra, de cserébe jóval egyszerűbb, és ami nagyon fontos, mivel eredeti Google, így a frissítések is pillanatok alatt megérkeznek rá, sőt, a gyártó és a Google ígérete szerint még a következő 1-2 nagyobb verzió frissítést is megkapjuk rá, ami azért nem lebecsülendő dolog.

XIAOMI Mi A1 1

A második érdekesség a telefon kamerája, pontosabban a hátlapi kamera páros. Ezek 12 megapixeles megoldások, és bár nem annyira jók, mint a csúcsmobil Xiaomi Mi 6-ben, mégis, egész elképesztő minőségű képek készíthetők vele. Ezt gyakorlatból tudom, mert itthon is van egy ilyen telefon, és az utóbbi időben a cikkeimhez készülő képekhez már nem veszem elő a fényképezőgépet. A két kamera miatt már kapunk egy korlátozott hardveres zoom funkciót és automatikus, vagy akár manuálisan is állítható mélység elmosást is. Ez a telefon fényképezés terén már lepipál egy közepes kategóriájú marokfényképezőt is.

Itt megtaláljátok: Xiaomi Mi A1

A cikk írásának pillanatában még volt kuponkódos akció a telefonhoz, így a GBphoneclear1 kódot az előbbi hivatkozáson használva 52 ezer forint helyett 48 ezer forintért veheted meg.


 

4. Felső kategória – ötös bizonyítvány

Az ötös bizonyítvány ritka, mint a fehér holló, az ötös érettségi még ritkább, így, aki ilyet visz haza, az megérdemel egy kis plusz törődést. Ha az ötös bizonyítvány különleges, akkor az érte adott ajándéknak is annak kell lennie.

Xiaomi Mi Mix 2 1

A hatodik ajánlatunkba kerülő telefon különleges is, nem is picit. A Xiaomi Mi MIX sorozat második kiadásáról van szó, amit hat hónapja mutattak be, és nagyjából 4 és fél hónapja vehetjük meg. Vagyis meglehetősen friss telefonról van szó. Ami nagyon fontos, hogy már bemutatták az utódját, aminek szállítása még nem kezdődött meg, de az előd áraira már hatással volt, így jó 100 dollárral olcsóbban vehetjük meg, mint a tavalyi év végén.

Xiaomi Mi Mix 2 2

A Xiaomi MI MIX 2 egy igazi vérbeli csúcstelefon. A központi egység a tavalyi év legerősebb mobillapkája, a Snapdragon 835, amiben 8 mag szalad 2,45 GHz-en. A memória nem kevesebb, mint 6 GB, a háttértár pedig 64 GB-os.

Jelenleg magam is ilyen telefont használok, így első kézből számolhatok be arról, hogy mennyire remek telefon ez. Az 5,99 colos kijelző 18:9-es oldalarányú, FHD+ felbontású, ráadásul három oldalán keret nélküli kialakítású.

Xiaomi Mi Mix 2 3

A kamerák nem kiemelkedők, legalábbis, ha a megapixel számot nézzük. Az előlapon egy 5 megapixeles, a hátlapon pedig egy 12 megapixeles szenzor dolgozik. Ez nem tűnik nagynak, de a fejlett rázkódásvédelem és a jó rekeszérték miatt remek képek készíthetők vele.

Talán mondanom sem kell, hogy iszonyatosan gyors a telefon, a legújabb játékok is zökkenő nélkül futnak rajta. Akinek ilyen van a kezében az garantáltan büszke lesz a telefonjára, már csak azért is, mert nem találunk még egy gyártó, aki kerámia hátlapot tenne a mobiljára.

Xiaomi Mi Mix 2 4

Nem is szaporítom tovább a szót, ha ilyen kategóriájú telefon vásárlásán gondolkozol, akkor olvasd el inkább a róla szóló cikkünket, hogy könnyebb legyen a döntés: Megdöbbentő, gyönyörű, elérhető, ilyen egy majdnem tökéletes telefon

A telefont itt találod: Xiaomi MI MIX 2


 

Ma ezeket a telefonokat tudjuk ajánlani érettségi vagy ballagási ajándéknak. Próbáltunk széles skálát felölelni, hogy könnyebbé tegyük a választást számotokra. Fontos, hogy ha nem GW jelű európai raktárból rendeltek, akkor szállítási módnál válaszátok az EU Express-t, amivel Kínából is további költségek, vám és ÁFA nélkül rendelhettek!

Ha bármi kérdésetek adódna a rendeléssel vagy a kuponkódok használatával kapcsolatban, akkor írjatok, megpróbálunk segíteni!

Ne feledjétek, még tart nyereményjátékunk, amiben az alábbi képen látható Xiaomi pilóta szemüveget nyerheti meg valaki. A játékban az vesz részt, aki 2018 április 6. és 2018 április 20. között feliratkozik hírlevelünkre, amivel minden nap postaládájába érkezik a GearBest akcióit, kuponkódjait tartalmazó hírlevelünk. Szóval, aki szeret olcsó, akciós áron vásárolni, annak nem csak a szemüveg miatt, hanem úgy egyébként is érdemes feliratkozni. Ezt itt tehetitek meg: GearBest kuponkód hírlevél feliratkozás

Xiaomi Polarized Pilot Sunglasses 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.