Válassza az Oldal lehetőséget

7 időmegtakarító böngésző funkció

7 időmegtakarító böngésző funkció

7 időmegtakarító böngésző funkcióAz időből sosem elég. Néhány javaslat ahhoz, hogy hatékonyabban töltsük el böngészésre fordított időt.

A lentebb látható tippek, trükkök a népszerűbb böngészők funkcióra vagy azok említésre méltó kiterjesztéseire mutatnak rá. 

Egérmozdulatok

A legtöbb egérmozdulatot úgy lehet elvégezni, hogy az egér jobb gombjának lenyomása után valamelyik irányba elmozgatjuk azt. Az így megrajzolt vonalak különböző parancsokat jelölhetnek. Lehetőség van arra is, hogy saját parancsokat készítsünk a gyakoribb műveletekhez. A ChromePlus, az Opera és a Maxthon webböngészőkben alapértelmezetten megtalálható ez a szolgáltatás.

mousegestures

Folyamatok

Biztosan sok Olvasónkkal előfordul, hogy egy nap többször is megtekintik ugyanazokat a weboldalakat. Ilyenkor célszerű lehet böngészési folyamatokban elmenti az oldalakat / ablakokat, amiket később egy kattintással újra meg lehet nyitni.  Az Opera felhasználóinak most nem kell bővítményeket letölteniük.

sessionsbrowser
[+]

Snap Links

A Snap Links kiegészítő használatával több weboldalat nyithatunk meg egyetlen kattintással. Találati listák esetében kifejezetten hasznos.

snaplinks
[+]

Facebook Notifications

A Facebook közösségi oldalról érkező értesítéseket jeleníti meg, ezeket így gyorsan és egyszerűen elolvashatjuk. 

facebookpreview1
[+]

Gyorshívó

A gyorshívó lényegében egy speciális kezdőlap. Olyan, mintha a könyvjelzők közé mentenénk el a weboldalt, azonban ezt csak akkor látjuk, amikor szükségünk van rá és így nem foglal el értékes területet a képernyőből. A legtöbb böngészőben ez beépített funkció, de Google Chrome alatt érdemes kipróbálni az alternatív megoldásokat is.

opera11screenshotsmall
[+]

Beépített keresők

A címsorból kereshetünk egyetlen rövid címszó segítségével. Szinte bármelyik oldal keresőjét beépíthetjük a böngészőbe, így a későbbiekben kihagyhatjuk azt a lépést, hogy elmegyünk az oldalra, aztán keresünk. A legtöbb böngésző már támogatja ezt a funkciót. A felhasználóknak már csak be kell állítaniuk, hogy mely keresők esetében szeretnék igénybe venni.

timemanagement1

Billentyűparancsok

A billentyűzet segítségével esetenként sokat gyorsulhat a böngészés. Gyakori, hogy az egyes műveletekre több parancs is van, így könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra legkényelmesebbet.

keyboardshortcuts

Olvasóink biztosan tudnak további hasznos tippekkel megtámogatni minket és egymást is.

Forrás:favbrowser.com 

A szerzőről