Válassza az Oldal lehetőséget

Intel SSD SandForce-szal?

Intel SSD SandForce-szal?

Intel SSD SandForce-szal?Egy Intel közeli hírforrástól származnak azok az információk, melyek szerint kapcsolatba kerültek a SandForce vállalattal.

Érdekes a dolog, mivel az Intel SSD-inek eddig az Intel gyártotta a vezérlőit, ami sokáig egyértelműen a legjobbnak számított, mostanra viszont több vetélytárs is akad.

A SandForce nevű vállalat, az egyik leggyorsabb SSD vezérlőket állítja elő, de nem csak ebben jeleskednek. Több olyan technológia van amiben az Intel megláthatta a fantáziát, ilyen példának okáért a RAISE (Redundant Array of Independent Silicon Elements), ami az adatok hibája ellen küzd, így nem csupán az ECC-re kell hagyatkozni, kivéve ha a RAISE nem teljes mértékben aktív. Egy másik technológia, a DuraWrite pedig arról gondoskodik, hogy az SSD minnél hosszabb élettartamot érjen el, mivel a gyártás technológia elméleti javulásával az SSD-k írási ciklusa csökken, ezt próbálja kezelni ez a feature, egy adattömörítési eljárással. Ez a két kulcs képesség alkotja a SandForce, DuraClass nevű technológiáját.

sandforce

Egyes hírek szerint az Intel nem csak alkalmazni szeretné, annak a gyártónak a termékeit, aki amúgy az IDF-en is jelen volt, ami szintén kicsit gyanús, hiszen nem az Intel szárnyai alatt, legalábbis papíron, hanem több más gyártó pártfogásában, akik természetesen szintén SSD-k gyártásával foglalkoznak, és már alkalmazzák, vagy alkalmazni fogják a SandForce SSD-vezérlőit; hanem akár fel is vásárolhatja a vállalatot ami nem lenne túl nagy meglepetés, de véleményem szerint a többi gyártó kevésbé örülne egy ilyen döntésnek. Ugyanis az hátrányosan érintheti őket.

Forrás: fudzilla

A szerzőről