Válassza az Oldal lehetőséget

80%-ig emelkedhet a HDD-k gyártása az első negyedévben

80%-ig emelkedhet a HDD-k gyártása az első negyedévben

A Digitimes iparági forrásokra hivatkozva közölte, hogy a globális merevlemez piac 140-150 millió egységet gyárthat le az idei év első negyedéve során, mely az árvíz előtt termelés 80 százalékának felel meg.

 80%-ig emelkedhet a HDD-k gyártása az első negyedévben

Az értesülések alapján a nagyobb felvásárlók készletei az év elejére jelentősen megcsappantak. A HDD gyártók közül a Hitachi és a Seagate Technology kevesebb kárt szenvedett, mint a Toshiba és a Western Digital, így ők hamarabb helyre tudják állítani termelésüket. A gyártók 2011 harmadik negyedévében 175 millió darab merevlemez előállítására voltak képesek. Az esztendő utolsó három hónapja alatt ez 120-125 millióra csökkent. A források szerint 2012 második negyedévében már elérhető a 160 milliós darabszám, amivel megközelíthető az árvíz előtti szint. Üröm az örömben, hogy 2012-ben a pozitív fejlemények ellenére is 30-40%-kal drágábbak lehetnek a merevlemezek, mint az áremelkedés előtt.

A katasztrófában súlyosan érintett Western Digital célja az, hogy a merevlemez-termelési kapacitása az árvíz előtti volumen 60, 80 és 100%-át, az első, második és harmadik negyedév végéig elérje.

Forrás: digitimes.com 

A szerzőről