Válassza az Oldal lehetőséget

Itt a Canon broadcast szakembereknek készült HD PTZ-kamerája

A héten jelentette be a Canon BU-47H jelű pásztázó kameráját, amely kategóriájának legkiválóbb képviselője.
20120904 thumbL_bu47h_3qleft Elődjéhez, a Canon BU-46H-hoz hasonlóan, a készülék célja, hogy igen jó minőségben és felbontással reprodukálja a képeket. A kamera számos funkciójának továbbfejlesztése és bővítése – például a felhasználó igényeihez és a felvétel módjához finoman hangolható videobeállítási funkciók – révén azonban kifejezetten alkalmas a broadcast piac számára.

A broadcast minőséget és Full HD videót szolgáltató, képstabilizáló funkcióval felszerelt, strapabíró kialakítású kamera ideális kültéri felvételekhez a legnagyobb kihívásokat támasztó környezetekben is.

Az új Canon BU-47H Full HD (1920×1080 képpont) felbontást kínál három CMOS-érzékelőjével, összesen 2,37 megapixeles képeket tud készíteni. Canon HD zoom objektívje 18x optikai nagyítást és autofókuszt biztosít, 7,4 mm-es nagy látószögtől egészen a 134 mm-es tele állásig (2/3” egyenérték) terjedő zoom-tartománnyal, 4,1–73,8 mm-es fókusztávolsággal. 0,08 lux minimális fényerővel a tárgyoni már a holdfénynek (0,5–1 lux) megfelelő fényességi szinttel is felvételt lehet készíteni.

 
canon bu47h_right
A professzionális, finom video- és képminőség-beállítások az OP forgatógombbal módosíthatók. Egy vadonatúj funkcióval egy ECU- (elektronikus vezérlési) funkción keresztül is beállíthatók (csak az OP-450/U-4 protokoll támogatott) az alábbi paraméterek: Gamma, fekete gamma, master pedestal (sötét részletkiemelés), knee (görbe megtörés), beállítási szint, 100% levágás, élességi szint, élesség vízszintes sáv, élesség vízszintes/függőleges egyensúly, élesség határértékek, élesség kiválasztás, a világos videojelek tömörítési mértéke, fényerő-adaptív élesség, képzajszűrés szintje, fényerő-adaptív képzajszűrés, zajcsökkentés, bőrszín, szelektív zajcsökkentés, low-key telítettség, színmátrix, színerősítés, színárnyalat, fehéregyensúly, színkorrekció.

A képstabilizáció révén a kamera rázkódása nagy szélben is minimális. A BU-47H valójában kifejezetten a nagyszerű kültéri képekhez készült – IP45-ös víz- és porvédettségi minősítése azt jelenti, hogy minden irányból ellenáll a kisnyomású vízsugaraknak és az 1 mm-nél nagyobb szemcsenagyságú szilárd testeknek. Rendelhető hozzá ablaktörlő tartozék is.
A kamera kompakt mérete és könnyű súlya (kb. 17 kg) révén szinte bárhová telepíthető, és könnyen hordozható a kültéri programok felvételekor.

 
canon bu47h_back
A BU-47H az NU protokollt támogatja, hogy nagymértékben kompatibilis legyen a meglévő rendszerekkel és csökkentse a bevezetési költségeket. Számos különféle rendszer alakítható ki, például rövid- és nagytávolságú vezérlés, a telepítési környezettől függően.

A különféle csatolók választékával számos alkalmazási típus is támogatott. A kamera SDI-jeleket használ, így nincs szükség külön audiokábelre.

Forrás: Sajtóközlemény
 

A szerzőről