Válassza az Oldal lehetőséget

A Facebook az igazság bajnokává vált egy pillanat alatt

A Facebook az igazság bajnokává vált egy pillanat alatt

Nincs kibúvó, az állami szervek ügynökei sem használhatnak hamis profilokat.

fake profile1

Az amerikai adminisztrációál bevett gyakorlat, hogy szoros megfigyelés alatt tartják olyan személyek közösségi médiás jelenlétét, akit veszélyesnek ítélnek meg, vagy például állampolgárságért, vízumért  vagy zöldkártyáért folyamodott. Az ügynököknek könnyű dolguk volt a hamis felhasználói profilokkal, hiszen azokkal kapcsolódtak az ellenőrizendő személy ismerettségi köréhez, így egyszerűen követhették azok tevékenységét.

fake profile facebook

A Facebook azonban azt mondja, hogy a hamis profilok használata nem megengedett, és ez alól a szabály alól nem jelent kivélt az sem, ha az adott profil használója nemzetbiztonsági vagy más okból hozta létre az adott profilt. Függetlenül a létrehozás okától, a Facebook, ha rájön a csalásra a profilt törölni fogja, pont úgy, mint egy mezei felhasználó esetén tenné. “A bűnüldöző hatóságoknak, mint mindenki másnak, kötelesek a valódi nevüket használni a Facebookon, és világossá teszjük ezt a politikát” – mondta a Facebook szóvivője, Sarah Pollack az AP-nek. “A hamis profilok üzemeltetése nem engedélyezett, és minden jogsértő fiókkal szemben fellépünk.” A kijelentés valószínűleg nem csak a Facebookra, hanem az Instagramra is vonatkozik.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.