Válassza az Oldal lehetőséget

A Korona vírus miatt elmarad az idei MWC

A Korona vírus miatt elmarad az idei MWC

A Mobile World Congress (MWC) a világ legnagyobb telefonkiállítása, amelyre eddig évente került sor.

A Korona vírus miatt elmarad az idei MWC

Az okostelefon-rajongók idén azonban nem fognak új eszközöket látni, legalábbis nem a tervezett február 24-től 27-ig tervezett kiállítási napokon. A GSM Association (GSMA) hivatalosan további értesítésig lemondta az eseményt. A megszakítás okaként nyilvánvalóan a koronavírus terjedése áll a háttérben. Egy az MWC-hez hasonló tömegrendezvény a melegágya lehet egy nagyobb gócpont kialakulásának, ráadásul Európa más országaiból vagy a tengerentúlról érkező látogatók tovább vihetik hazájukba a fertőzést.

A múlt hét óta nem kevesebb, mint öt nagyobb vállalat vonult ki az eseményből ugyanezen okból. A GSMA vezérigazgatója, John Hoffman szerint a koronavírus kitörése lehetetlenné tette az esemény megtartását. Nyilatkozata így szól:

„A biztonságos és egészséges barcelonai és a fogadó ország környezetének tiszteletben tartása mellett a GSMA törölte az MWC Barcelona 2020 időpontját, mivel a koronavírus kitörését, az utazást és más körülményeket érintő globális aggályok lehetetlenné teszik a GSMA számára az esemény megrendezését. . A fogadó város képviselői (Barcelona) tiszteletben tartják és megértik ezt a döntést. A GSMA és a fogadó város képviselői továbbra is azon dolgoznak, hogy az MWC Barcelona 2021 és a jövőbeli kiállítások megnyílhassanak. Jelenleg mást nem tudunk tenni, mint hogy együttérzésünket fejezzük ki az érintettekkel Kínában és az egész világon.”

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.