Válassza az Oldal lehetőséget

A Ricoh festékei kivonhatóak a papírból az újrahasznosítás során

A Ricoh digitális színes nyomdagép portfóliójának három készüléke is (Pro C901 Graphic Arts Edition, a Pro C651 és Pro C751) eleget tett a European Recovered Paper Council (ERPC) festékeltávolítási kritériumainak, ezért megkapta a nemzetközi Deinking Industry (INGEDE) tanúsítványát. A technológia lehetővé teszi a papír újrahasznosító üzemeknek, hogy feldolgozzák a Ricoh színes nyomdagépeiből származó nyomott papírokat. 

A Ricoh festékei kivonhatóak a papírból az újrahasznosítás során 1

A cég idén februárban a fenntarthatóság jegyében jelentette be a Szén-dioxid Semleges Nyomtatási Programját. A programot kifejezetten a nyomdaipari szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások számára hozták létre. A kezdeményezés célja, hogy ezek a vállalatok a program segítségével képesek legyenek csökkenteni az eszközeinek használatából fakadó környezeti hatásokat, és szén-dioxid semleges szolgáltatásokat kínálhassanak ügyfeleiknek.

 

„A Ricoh-nál hisszük, hogy a fenntarthatóság felé való elhivatottságunk sorsdöntő az iparágunk és az egész bolygó szempontjából. Ezért vállalatunk mára a világ egyik vezető szállítója az olyan eszközöknek és megoldásoknak, amelyek lehetővé teszik a felelős, és környezetbarát nyomdai vállalkozások üzemeltetését.” – mondta el Graham Moore európai üzletfejlesztési igazgató.

 

A Ricoh-t a 2012-es drupa 8a csarnokában találhatja meg május 3. és 16. között.

 

Forrás: Sajtóközlemény 

 

A szerzőről