Válassza az Oldal lehetőséget

A Wi-Fi 6 már nem is érdekes, úton a Wi-Fi 7!

A Wi-Fi 6 már nem is érdekes, úton a Wi-Fi 7!

A Wi-Fi 6 komoly sebességbeli növekedést hozott, de a Wi-Fi 7 ehhez képest is egy nagyságrenddel gyorsabb lesz!

A Wi-Fi 6 már nem is érdekes, úton a Wi-Fi 7! 1

Mint mindenki tudja, a Wi-Fi 6 komoly népszerűségnek örvend, hiszen drasztikusan javítja a vezetéknélküli hálózatok kapacitását. Nem csak a sebesség terén, de a csatlakoztatható eszközök számában is komoly az előrelépés. A Wi-Fi 6 megjelenését követően elkezdődött a Wi-Fi 7 promotálása is.

A Wi-Fi 6 sebessége elérheti 9,6 Gbps, míg az előd, a Wi-Fi 5 sebessége 3,5 Gbps. A növekedés nyilvánvaló, közel háromszoros. A Wi-Fi 7 azonban akár 30 Gbit/s sebességet is elérhet, ez pedig a Wi-Fi 6-hoz képest is több, mint háromszoros sebességbeli növekedést jelent.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az új szabványt használó eszközöknél lényegében megszűnhet bármilyen videó streaming lassulás, még akkor is, ha nagyfelbontású filmeket próbálunk vezeték nélkül a tévénkre juttatni. Ennek az új szabványnak a vonatkozásában a Wi-Fi Alliance még nem kezdte meg széles körű promócióját.

Jelenleg a legutóbbi három Wi-Fi szabvány az IEEE 802.11n, 802.11ac és 802.11ax, és Wi-Fi 4, Wi-Fi 5 és Wi-Fi 6 tanúsítvánnyal rendelkezik. A következő a 802.11be lehet a  a Wi-Fi 7 név mögött.

Hasonló témák oldalunkon

Forrás: Gizchnina

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.