Válassza az Oldal lehetőséget

A Xiaomi MIX Alpha nem kerül a boltokba, de jön az Mi MIX 4!

A Xiaomi MIX Alpha nem kerül a boltokba, de jön az Mi MIX 4!
Úgy tűnik, a Xiaomi kicsit túl lőtt a célon a MIX Alpha-val, és ezt most be is ismerik.

Xiaomi mi mix alpha 1

Múlt héten már írtam róla, hogy holnap, vagyis augusztus 11-én tartják meg az idei első nyilvános bemutatót a Xiaominál. Ez azért is esedékes, mert a cég idén ünnepli tízéves fennállását, de a tavaszi lufieregetés a koronavírus miatt elmaradt. Azt már tudjuk, hogy érkeznek új készülékek, ezeket be is mutatják, de azt, hogy a MIX 4 még nem aktuális, csak ma tudtuk meg.

 

Lei Jun, a Xiaomi társalapítója és vezérigazgatója a Weibon válaszolt a rajongók néhány kérdésére. Ezek a következők voltak:

  1. Mikor érkezik az új MIX?
  2. Mikor kerül forgalomba a MIX Alpha?
  3. Mi a helyzet a Xiaomi saját lapkakészletével?

Az első kérdésre pontos válasz egyelőre nincs. A cég dolgozik az új telefonon, ami az ígéretek szerint igazi csúcstechnológia lesz beleépítve, emiatt ne várjuk, hogy mostanában megérkezik (szerk.: ha tippelnem kénne, akkor karácsony előttre várnám a telefont). Pletykák szerint 120 Hz-es ívelt kijelző és 40 wattos töltés biztos lesz benne, de ezek nem lennének nagy meglepetések.

A második kérdésre a válasz röviden az, hogy soha. Jun azt mondta, hogy a MIX Alpha kapcsán a kutatási projekt sikeresen befejeződött. Elismrte ugyanakkor, hogy a 360 fokos kijelző beépítése túl ambíciózus volt, így a cég feladta a dolgot, és inkább a MIX 4-re koncentrál a továbbiakban. Szóval az Mi MIX alpha sosem fog a boltok polcaira kerülni.

A saját lapkakészlet ötlete nem új, az első Surge chopsetet a cég 2017-ben mutatta be. A gyakorlati alkalmazás ezután elmaradt, Jun azt írta, hogy komoly nehézségekkel szembesültek a bemutató után. Állítása szerint azonban a projekt nem zárult le, még, ha mostanában csend is van körülötte. A fejlesztés folyik a háttérben, és ha úgy alakul, hogy a Surge S1-nekk utódja születik, arról értesíteni fogják a rajongókat is.

További Xiaomi hírek oldalunokon

 

Forrás: 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.