Válassza az Oldal lehetőséget

All-in-One számítógép a Medion kínálatában

A monitorral egybeépített gépek mezőnye nem éppen a korlátoktól mentes teljesítményről híres, a Medion azonban emeli a tétet, és a Touch képében olyan újdonságot dob piacra, amely minden tekintetben lekörözi versenytársait.

A 24 hüvelyk nagyságú, Full HD felbontású, érintésre érzékeny kivitelű kijelzővel ellátott konfiguráció teljesítményét nem érheti kritika, hiszen a központi egység ezúttal egy Intel Core2 Quad Q9000 processzor képében ölt testet; a bivalyerős CPU munkáját nem kevesebb, mint 4 GB-nyi rendszermemória segíti. A grafikus alrendszert illetően sem spóroltak a Medion mérnökei, hiszen a kategóriában általánosan elfogadott integrált megoldások egyike helyett ezúttal az NVIDIA GeForce GT240M mellett tették le a voksukat: a kiváló teljesítménnyel büszkélkedő GPU mellett kereken 1 GB-nyi GDDR3-as memória teljesít szolgálatot, amelyek révén a nagyfelbontású textúrák megjelenítése sem okozhat gondot az eszköz számára.

A felszereltség részét képezi továbbá egy 1 TB kapacitású merevlemez, valamint egy Blu-ray optikai meghajtó is, a konfiguráció igazi különlegességét azonban nem ezek, hanem a kiegészítő funkciók jelentik. Utóbbiak közül a leginkább szembeötlő a gép alsó részén elhelyezkedő, 3,5 hüvelyk nagyságú megjelenítő, amely érintésre érzékeny kivitelezést kapott: a kijelző a gépen tárolt multimédiás tartalmak lejátszásának vezérlésében segédkezik, ahogyan a szomszédságában elhelyezkedő, szintén érintéssel vezérelhető gombsor is ezen feladat könnyítésére hivatott. A panel természetesen digitális képkeretként is használható, illetve valószínűsíthető, hogy a gépre telepített Windows 7 Home Premium operációs rendszer másodlagos megjelenítőként is képes kezelni azt.

Nem mehetünk el szó nélkül a Touch egyéb képességeit illetően sem, hiszen a  Dolby Home Theater V3 szabvánnyal is kompatibilis hangrendszer, a 2 megapixeles webkamera, az ujjlenyomat-olvasó, a digitális TV tuner, a gigabites hálózati vezérlő, a Wi-Fi és a Bluetooth rádiók, valamint a különféle csatlakozók (USB, HDMI, S/PDIF, eSATA, Express Card, VGA in/out, SCART) együttese vitán felül egyedülálló termékké avanzsálják a Medion újdonságát.

A “tapipadot” is tartalmazó vezeték nélküli billentyűzettel, valamint távirányítóval is ellátott újdonság piacra lépésének időpontját egyelőre nem jelölte meg a gyártó, ahogyan az összeállítás várható vételáráráról sem tudni biztosat. Utóbbiról azért sejthető, hogy a gép tudáskészletéhez hasonlóan igen magasan szárnyal majd: a pletykák szerint az árcédulán akár 2000 angol font is szerepelhet, amely átszámítva hozzávetőleg 625 ezer forintnak felel meg.

All-in-One számítógép a Medion kínálatában

A szerzőről