Válassza az Oldal lehetőséget

AOSIMAN hordozható kijelző mobilgépek mellé

AOSIMAN hordozható kijelző mobilgépek mellé

Lassan vége a karácsony előtti őrületnek, így én is visszatérek az érdekesebb témákhoz.

AOSIMAN hordozható kijelző mobilgépek mellé

Ma például az a hír érkezett, hogy a Geekbuying egy új márka, az AOSIMAN forgalmazására adta a fejét. A céget még nem ismerem, de reménykedem benne, hogy alapos piackutatás előzte meg a termékek beemelését az áruházba. A Geekbuying ilyen szempontból (is) megbízható, a jó support mellett a minőségre is figyelnek.

AOSIMAN hordozható kijelző mobilgépek mellé 1

Első kérben egy monitort találunk a polcon, ez, ahogy a címben is írtam hordozható gépek, aka. notebookok mellé készült. Persze lehet másra is használni őket, de erről kicsit később. Egy időben magam is gondolkoztam ilyen második kijelző beszerzésén, amikor sokat kellett az akkori munkám miatt notebookkal szaladgálni az ügyfelekhez, és ott kellett supportálni a felmerülő problémákat.

A notebookok nagy része FHD felbontású, manapság pedig ez a felbontás egyre kevésébé elegendő, legalábbis, ha olyan munkát végzünk, ahol egy időben több programmal kell dolgozni. Emiatt aztán érdemes elgondolkozni egy ilyen kijelző beszerzésén, mert ma már nem kerülnek sokba, és használatukkal egy újabb FHD felbontású, 14 colos (vagyis notebook méretű) kijelzőhöz jutunk.

Ezek a monitorok általában nem grafikus munára készülnek, így átlag IPS képességeket tudhatnak magukának. 100 százalék körüli sRGB lefedettség, jó betekintésiszögek, jó kontraszt és kellemes feketék. Egyszóval munkára kiválóak. Vékonyak és könnyűek, így beteheted őket a notebook mellé a táskádba, nem foglalnak feleslegesen sok helyet és a kezed sem szakad le tőlük. 

A számítógépről két módon vihetsz át képet, vagy mini HDMI vagy Type-C csatlakozón keresztül. Utóbbi az, ami megengedi, hogy ne csak számítógép, hanem akár Androidos mobileszköz mellé is hasznájuk, hiszen azok képe így átjuttatható a kijelzőre. Ez azoknak jó megoldás, akiknek a telefon elegendő munkaeszköznek, de a kijelző mérete miatt mégis nehézkes a munka. 

A Geekbuying most tehát egy monitort vezetett be a kínálatba, ezt megvásárolhatjuk lábbal vagy anélkül. Én mondjuk lehet hogy anélkül venném, közel 20 euró a különbség, elég drága az a műanyag állvány. Persze a döntés a tiétek. A lényeg, hogy a láb nélkülit a 73M6RZZG kuponkóddal 37 ezerért, míg a lábasat a a GKB22BF10 43 600 forintért tudjátok megvásárolni. Egyelőre csak kínai raktár érhető el, szóval figyeljetek a Priority Line szállításra.

A termékeket az alábbi hivatkozáson találjátok:

AOSIMAN 140FCC Portable 14 Inch Monitor

AOSIMAN 140FCC Portable 14 Inch Monitor lábbal

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.