Válassza az Oldal lehetőséget

Arrows Z, Android és 720p-s kijelző találkozása vízálló csomagolásban

Arrows Z, Android és 720p-s kijelző találkozása vízálló csomagolásban

Arrows Z, Android és 720p-s kijelző találkozása vízálló csomagolásbanAz Arrows Z a japán KDDI legfrissebb telefonja, ami igen csak vonzó konstrukcióra sikeredett.

A japán mobilszolgáltató új modelljét természetesen nem ő maga gyártja, az Arrows gyártója valójában a Toshiba és a Fujitsu. A felépítése több pontos is érdekesnek mondható, ugyanis a 4,3 colos kijelző felbontása 1280 x 720 pixeles, ami az iPhone 4 szintjére emeli a képminőséget, mivel a végeredmény 341 PPI-es pixelsűrűség lett; a kijelző IPS technológiát használ, így ezzel sem lesz probléma.

arrows-z

Maradva még a látszati dolgok mellett, a következő érdekessége a KDDI készülékének, hogy vízálló a burkolata, ami amúgy egészen tetszetős kialakítást kapott, ezért az anyaghasználattal valószínűleg nem lesz probléma, három különböző színben kerül bevetésre, fekete, fehér és rózsaszín kivitelben juthatunk hozzá. Egyelőre az Android 2.3.5-öt kapja meg a készülék, de a későbbiekben nem zárható ki az Ice Cream Sandwich frissítés. A belbecs sem szerényebb, a Texas Instruments szállítja a lapkakészletet, egy OMAP 4430 személyében, ami 1,2 GHz-en üzemel, és két maggal rendelkezik; ehhez 1 GB RAM kapcsolódik, így ebből sem lesz hiánya a rendszernek, míg a háttértár szerepét egy 8 GB-os flash tároló tölti be. A hátlapon egy 13 megapixeles Exmor R objektív található, míg előre egy tizede ekkora figyel; akár FullHD videó felvételére is alkalmas az eszköz. A borításon helyet kapott egy HDMI csatlakozó, microUSB port és egy microSDHC bővítő hely, ami legfeljebb 32 GB-os kártya fogadására alkalmas. Természetesen van Bluetooth 2.1 EDR-rel kiegészítve, NFC-t is kapunk, ami kicsit szokatlanabb már manapság az az infraport megléte, de mivel japán termék, így ez sem olyan szokatlan, mint ahogy a digitális TV tuner sem.

Az energiaforrással kapcsolatban semmilyen információt nem kaptunk sajnos, de vélhetően egy 1500 mAh feletti telep minimum belekerül az mobilba, mivel ez szintén bevett szokás a távol-keleti okostelefonoknál. Méreteit tekintve átlagos, 64 x 128 x 10,1 mm és 131 gramm. 

Forrás: talkandroid

A szerzőről