Válassza az Oldal lehetőséget

Átadták a felújított siófoki víztornyot

Az épületben egyedülálló látogatóközpont kapott helyet a Samsung támogatásával.

11-siofoki-vtorony1 400

A hétvégén átadták a felújított siófoki víztornyot, amelynek ultramodern látogatóközpontjában mutatkozik be először Magyarországon a Surface 2, a Samsung és a Microsoft közös fejlesztése. A Magyarországon egyedülálló információs központ megvalósításához a nagyformátumú monitorokból álló videofalat, valamint a nyolc Surface-t a Samsung szállította. A vállalatnak köszönhető továbbá a létesítmény szponzorációja, a telepítés technikai támogatása, valamint a helyiség dekorációja is.

Siófok jellegzetessége, a Fő téri víztorony 420 millió forintból, EU támogatással újult meg. A százéves ipartörténeti ikon glóbuszában kilátóterasz, kávézó és egy interaktív látogatóközpont is helyet kapott, amelyhez két panorámalifttel juthatnak fel a látogatók a torony nyugati oldalán.

A látogatóközpont padlója, hasonlóan a torontói tévétoronyhoz, lassan körbeforog, hogy a látogatók így élvezhessék az egyedülálló balatoni panorámát, a 360 fokos videofalon futó bemutatókat, amelynek tartalma az aktuális földrajzi iránynak megfelelő. Ezt az élményt tovább fokozzák a Surface-eken elérhető galériák és filmek, amelyek új megközelítésben mutatják be a Balatont és környékét. A Surface tulajdonképpen egy 10 centiméter vastag, 40 hüvelyk (102 cm) képátlójú érintésérzékeny, nagy formátumú monitor, amely mellé a látogatók kényelmesen leülhetnek, akár öten is használhatják tíz ujjal egyszerre, hiszen kezelőfelülete a beépített PixelSense technológia révén ötven különböző érintést érzékel egy időben. Az asztalon akár ebédelni is lehet, hiszen a Gorilla Glass bevonat elég erős ahhoz, hogy kibírja a nyilvános használat megpróbáltatásait. Vékony kialakítása miatt a Surface nemcsak asztalként funkcionálhat, de interaktív monitorként a falra is szerelhető.

Az alaposan felújított turisztikai látványosságot már birtokukba vehetik a látogatók.

Forrás: Sajtóközlemény
 

A szerzőről