Válassza az Oldal lehetőséget

Az ADO DECE e-bike megkapta az SGS CE tanúsítványát

Az ADO DECE e-bike megkapta az SGS CE tanúsítványát

Mind tudjuk, hogy az EU-ban elég komolyan veszik a vásárlók jogait, a termékbiztonsági előírásokat, a környezettudatosságnak való megfelelést, és még egy rakat egyéb dolgot, amik mind kellenek ahhoz, hogy egy termék forgalmazható legyen az EU-n belül. Ez az a tanúsítvány, amit CE-ként szoktunk emlegetni.

Az ADO DECE e-bike megkapta az SGS CE tanúsítványát

Az SGS egy olyan cég, aki jogosult ennek a CE tanúsítványnak a kiadására, tehát a gyártók, ha forgalmazni szeretnék a terméküket az únión belül, akkor egy ilyen céghez kell fordulniuk. A kellő átvilágítás a termékek bevizsgálása, a tanácsadás és az iránymutatás mind az SGS-hez hasonó cégek feladatai közé tartozik.

Az ADO DECE e-bike megkapta az SGS CE tanúsítványát 2

Az, hogy az ADO DECE kerékpárjai megszerezték az SGS CE tanúsítványát azt jelenti, hogy ezek a termékek minden tekintetben megfelelnek az EU előírásainak. Ez nem csak a kész termékre, de lényegében az egész gyártási folyamatra vonatkozó szabály, ami a tervezés ellenőrzésétől a típusengedély kiadásám át a teszteléseken keresztül a gyártás minden folyamatára kiterjed. Az SGS tanúsítványát nem csak a kerékpárok, hanem az ADO laboratóriuma is megkapta.

Az ADO DECE e-bike megkapta az SGS CE tanúsítványát 3

Az, hogy az ADO egyáltalán nekifutott a CE minősítés megszerzésének at mutatja, hogy kellő eltökéltséggel rendelkeznek ahhoz, hogy termékeikkel legális formában az EU piacaira léphessenek. Az pedig, hogy a minősítési folyamatnak megfeleltek mutatja a kitatásukat, e folyamat lefolytatásával kapcsolatban.

Oké, hát ez eddig olyan volt, mint egy sajtóanyag, bár ezt én írtam magamnak, nem az ADo adta ki. A lényeg viszont a következő:

Az ADO DECE termékei a CE jelöléssel immár valóban teljesen legálisan forgalmazhatóak az EU területén. A DECE bringák minden tekintetben megfelelnek a minőségbiztosítási elvárásoknak, és persze az EU szabályainak is abban a tekintetben, hogy milyen lehet egy elektromos kerékpár. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a CE jelölési bringák motorjának teljesítménye 250 wattra van lekorlátozva, és a nemzetközi változatoktól eltérően nem tartalmaznak gázkart.

Az ADO DECE e-bike megkapta az SGS CE tanúsítványát 4

A két jelentősebb eltérés közül az első akár szoftveresen is megvalósítható, tehát a gyakorlatban a 250 wattnál nagyobb teljesítmény (egyes kerékpároknál) saját felelősségre visszaállítható. Viszont a gázkar hiánya már hardveres eltérés. Bár lehet az ALIexpresszen megfelelő gázkart kapni, nem garantált, hogy a gázkar utólagos bekötéséhez kellő csatlakozók megtalálhatóak a kerékpáron. Ezt a vásárlásnál figyelembe kell vennünk.

Az ADO DECE e-bike megkapta az SGS CE tanúsítványát 5

Utolsó bekezdésként pedig újfent figyelmeztetek mindenkit, hogy az EU szabályozás szerint minden olyan kerékpár, aminek motorteljesítménye meghaladja a 250 wattot és/vagy a motoros rásegítés nem kapcsol ki 25 Km/óra sebességnél és/vagy a pedálos rásegítés mellett gázkarral is elindul és használható a kerékpár, akkor azt már segédmotoros kerékpárnak kell tekinteni, és mint ilyenre kell kötelezőbiztosítás, vezetőiengedély és bukósisak.

Tehát az ADO CE jelű bringáira ezek nem fognak kelleni, mert minden tekintetben EU komformnak számítanak!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.