Válassza az Oldal lehetőséget

Az eladott Sony PS4-ek darabszáma elérte a 63,3 milliót

Az eladott Sony PS4-ek darabszáma elérte a 63,3 milliót

A japán konzol király, a Sony közzétette első negyedéves pénzügyi eredményeit a 2018. március végéig tartó pénzügyi évre vonatkozóan. Ebben az időszakban a cég forgalma jelentősen növekedett.

ps4 shipments

Növekedett a félvezetők, a képszenzorok és a pénzintézeti szegmens is, és bár a címben említett PS4 értékesítési számai is jók lettek, összességében az eladott darabszám csökkenést mutat az előző évhez képest. Az adatok szerint a Sony 3 millió PS4-et szállított a 2017 június 30-án véget ért három hónapos időszakban, ami 14,28% -kal kevesebb az előző év hasonló időszakában mért a 3,5 milliós értékesítéshez képest. A június 30-i állapot szerint összesen 63,3 millió darabot PS4-et értékesítettek kiskereskedőknek. Az eladott darabszámot értékelve nem szabad elfeledkezni arról, hogy ez a darabszám a kiskereskedők felé történő eladást mutatja, akik nagy mennyiségben és kedvezményes áron vásárolnak. Ahhoz tehát, hogy ez a darabszéám valóban eladott legye, értsd a végfelhasználókhoz kerüljön kell még egy kis idő.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.