Válassza az Oldal lehetőséget

Az Oppo elérte a telefonjainál a teljes keretnélküliséget

Az Oppo elérte a telefonjainál a teljes keretnélküliséget

Minden gyártó a keretnélküliségre törekszik, de eddig valahogy nem nagyon jött össze a dolog.

waterfall cover

Amikor a Samsung bemutatta az Edge dizájnt, akkor azt hittük, hogy minden gyártó ebbe az irányba fog elindulni, hiszen a hajlított kijelző tényleg pazarul nézett ki, és a lehetőségekhez képest egész jól eltüntette az oldalsó keretet. Néhány gyártót próblkozott is ezzel a vonallal, de aztán hamvába holt az egész, és nem kaptunk folytatást. Feltörekvők között gondoljunk például az Elephone-ra.

waterfall2Baloldalon a jeenlegi Find X, jobbra az utód a Waterfall kijelzővel

A gyártók próbálkoztak mindenféle módszerrel, volt ezek között kimondottan sikeres is, gondoljunk csak a Xiaomi Mix és MIX 2 telefonokra, azonban ezek sem hajlított kijelzők voltak, és az a fránya szélső keret csak ott maradt, még, ha egyre vékonyabb formában is. Mostanra azt gondolhattuk, hogy a Samsungon kívül más nem fogja ezt a formát erőltetni. Egészen mostanáig.

waterfall3

Brian Shen, az Oppo alelnöke a Weibon szellőztette meg az új Oppo Find X képeit, amiktől leesett az állunk. Már az előd is hajlított kijelzőt használt, ám a bemutatás előtt álló újdonság sokkal melbevágóbb lett. A kijelző nagyobb görbülettel és 48 fokos ívvel rendelkezik, a panel pedig lényegében a hátlapig nyúlik, vagyis oldalról nézve sem sok a keret, szemből pedig egyenesen nullának látszik, legalábbis a képek alapján. Az új kijelzőt Waterfall-nak, vagyis vízesésnek nevezték el, vagyis mostantól készülhetünk – legalábbis az Oppónál- a Waterfall Screen elnevezésre, ha ezt halljuk már tudjuk mire kell gondolni, a teljesen oldalsó keret nélküli telefonra.

waterfall4


Ne feledkezzetek meg róla, hogy bármit vennétek, vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert olyan kupon nincs, amit mi nem találunk meg! Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is! 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.