Válassza az Oldal lehetőséget

Bővíti haza hálózatát a Telenor

Fejleszti magyarországi hálózatát a Telenor.

A cég új hálózatot építtet Kína egyik legnagyobb távközlési berendezéseket gyártó cégével, a ZTE-vel. A szerződés nem kevesebb, mint 200 millió eurós megbízásról szól. Az új hálózat képes lesz kezelni a GSM, UMTS illetve a Magyarországon újdonságnak számító LTE szabványt is.

Bővíti haza hálózatát a Telenor

„A Digitális Magyarországról alkotott jövőképünk értelmében arra számítunk, hogy az egész országban nőni fog az igény a könnyen kezelhető, kedvező árú mobil kommunikációs szolgáltatások, azon belül is különösen a mobil szélessávú szolgáltatások iránt, és úgy látjuk, hogy legfőbb ideje magasabb sebességfokozatra kapcsolni és élen járni a még gyorsabb, még megbízhatóbb szolgáltatások bevezetésében” – jelentette ki Anders Jensen, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

Bővíti haza hálózatát a Telenor

A szerződés 2015-ig szól. A projekt első szakasza, a hálózat elemeinek cseréje két éven belül lezajlik. Mivel az új hálózat már LTE-képes lesz, az új technológia bevezetése a külső körülményeken – például a hazai gazdasági és hatósági környezet változásán – fog múlni.

Az LTE technológiával névlegesen 100 Mbps letöltési, és 50 Mbps feltöltési sebesség érhető el, ami jóval gyorsabb a napjainkban elérhető sebességnél.

A szerzőről