Válassza az Oldal lehetőséget

Bankkártya adatokat loptak az Adobe szervereiről

A cég mintegy 2,9 millió felhasználójának adata került a hackerek kezére, felhasználónevek, jelszakavak és bankkártya kódok is, így azok, akik óvatlanul ugyan azt a jelszót használják mindenhol, most biztos nem túl nyugodtak. Az Adobe minden felhasználói jelszót törölt, így a felhasználóknak a belépéskor új jelszót kell megadni.

További kellemtlenség, hogy a betörők kezére került a cég programjai közül többnek a forráskódja is, ami további visszaélésekre, támadásokra ad lehetőséget a későbbiekben. Ez már csak azért is problémás, mert az Adobe szoftvereit kormányzati szervek is használják, ez pedig nem csak az USA-ban, hanem máshol is nemzetbiztonsági problémákat vet fel.

Magunk részéről azt javasoljuk, hogy egyrészről minden oldalon használjatok más jelszót, másrészről, ha az Adobe oldalán megadot jelszót máshol is használjátok, akkor azokat is sürgősen változtassátok meg!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.