Válassza az Oldal lehetőséget

Bemutatkozik a ZBOX család második generációs triója

Bemutatkozik a ZBOX család második generációs triója

A ZOTAC a második generációs ZBOX család 3 új tagjának bemutatásával kezdi meg a 2012-es Consumer Electronis Show-t Las Vegasban.

70d_zbox-id81

A ZBOX család második generációjának új tagjai név szerint: az ID80, az ID81 és az AD04. A ZOTAC felelős marketing vezetője elmondta, hogy nagyon nagy hangsúlyt fektettek a felhasználói visszajelzésekre is mindamellett, hogy egy remek energiatakarékossági mutatókkal rendelkező, kompakt, nagyfelbontású videó lejátszásra is alkalmas HTPC-ket dobjanak a piacra. Az új ZBOX-ok nem nélkülözik a legfrissebb újításokat, mint például a Bluetooth 3.0. Emellett pedig egy távirányítót is mellékelnek számunkra.

A ZOTAC ZBOX ID81-ben egy Intel Celeron 857-es processzor adja a konfiguráció alapját. Emellé az integrált Intel HD grafikus egység nyújt vizuális támogatást.

70e_zbox-id81

A teljes specifikáció itt olvasható

70h_zbox-id80

A ZBOX ID80 a legújabb energiatakarékos Intel Atom D2700 processzorával vértezve érkezik, ami mellé már egy kicsit komolyabb grafikus támogatás lett csomagolva a NVIDIA GeForce GT 520M „személyében”. Ezzel már nem okoz gondot semmilyen nagyfelbontású videó zökkenőmentes lejátszása sem. 

70e_zbox-id81

A teljes specifikáció itt olvasható

70l_zbox-ad04

A ZBOX AD04 központi egysége a legfrissebb AMD E-450 APU, ami mellé az AMD Radeon HD 6320 grafikus vezérlője került. Az elöző ID81 teljesítményben nagyjából egyező, AMD alkatrészekkel felszerelt párja.

70m_zbox-ad04

A teljes specifikáció itt olvasható 

A ZOTAC mérnökei ezzel gondoltak azokra a felhasználókra , akik esetleg ragaszkodnak az AMD vagy az NVIDIA termékeihez, hiszen hasonló teljesítménnyel, mindkét gyártó alkatrészeivel választhatunk konfigurációt.

Alaphelyzetben az ID81, az ID80 és az AD04 is egy lecsupaszított konfiguráció, amihez a felhasználónak saját igényei szerint kell megfelelő mennyiségű memóriát és háttértárat beszereznie, hiszen ezek nem részei a csomagnak. Ha azonban az ID81- ID80- és AD04 Plus csomagot választjuk, akkor 2 gigabájtnyi rendszermemóriát és egy 320 gigabájtos merevlemezt kapunk a specifikáció részeként. A konfigurációk operációs rendszere lehet Microsoft Windows 7 vagy az ingyenes OpenELEC is.

Az ZBOX család második generációjának tagjai még nem kapták meg a végfelhasználói árat felfedő címkéket, de minden bizonnyal Las Vegasban ez is a nyilvánosság elé kerül.

Forrás: TechPowerUp!

A szerzőről