Válassza az Oldal lehetőséget

Bizony, ez a Xiaomi, nem tudom melyik nagyobb gyártó csinálja utána

Téged is bosszant, ha a telefonodra két év után már nem jön friss operációs rendszer?

Sokszor bosszankodtam már azon, hogy rengeteg nagyobb gyártó teszi meg az ügyfeleivel, hogy még a csúcstelefonjaikat is elfelejtik 2-3 év után. Mindig azaz indok, hogy a hardver már nem teszi lehetővé az új Android verzió futtatását, és sérül a felhasználói élmény, ennek pedig nem akarják kitenni a felhasználót. Eközben rengeteg új telefon érkezik a belépő szintre, amik hardvere gyengébb, mint a három éve kiadott csúcstelefoné, és láss csodát, fut rajtuk a legújabb Android. Ez felettébb bosszantó, amikor egy telefonra százezreket költünk, hiszen sokan vagyunk, akik nem 1-2 évre vásárolnak telefont.

mi_red_mi_1s_miui9.jpg

Nos, a Xiaominál más a helyzet. Alig néhány hete írtunk róla, hogy milyen rengeteg készülék, szám szerint 40 fajta kapta már meg a MIUI 9-es verzióját, most pedig újabb készülékek listája érkezett. Ezen a listán olyan telefonok is vannak, mint a 3-4!!! éve kiadott Xiaomi Mi 2 és a Xiaomi Redmi 1S, utóbbiban 1 GB memória és Snapdragon 400-as központi egység van. Igaz, a MIUI frissítéssel nem kapunk automatikusan új Androidot is, de a MIUI újdonságait igen. Na, szóval nyugodtan mondhatjuk le a kalappal a cég előtt, reménykedhetünk benne, hogy a most vásárolt telefonokat sem fogják idővel elfelejteni, és évekig élvezhetjük majd rajtuk a legújabb MIUI verzió áldásait. 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.