Válassza az Oldal lehetőséget

CIGA: Az új, strapabíró és gyönyörű mechanikus óra a Xiaomitól

CIGA: Az új, strapabíró és gyönyörű mechanikus óra a Xiaomitól

Rendkívül könnyed, elegáns, mégis strapabíró mechanikus óra, ami tovább öregbíti gyártója nevét.

CIGA: Az új, strapabíró és gyönyörű mechanikus óra a Xiaomitól


 

Bevezetés

Már megszokhattuk, hogy a Xiaomi nem fél hozzányúlni olyan termékekhez sem, amik alapvetően nem illenek a portfóliójába, vagyis inkább abba a képbe, amit róluk kialakítottunk. A portfólió ugyanis az elmúlt néhány évben akkorára duzzadt, annyira széleskörű, hogy napjainkban már szinte minden belefér, már várhatjuk, hogy mikor kezdenek el szobabiciklit vagy irodabútort gyártani.

Ennek ellenére sokakat megleptek tavaly decemberben azzal, hogy egy új órát dobtak piacra. A meglepő nem az volt, hogy órát gyártanak, hiszen okosórájuk eddig is volt, sokkal inkább az, hogy ez egy „hagyományos buta” óra, fogaskerekekkel, rugókkal, vagyis minden olyan dologgal, amivel régen egy órát azonosítottunk.

Xiaomi CIGA 2

A tavaly bemutatott előd egészen különlegesre sikerült. Az acél óratest áttört felülete, a látszó óraszerkezet és az átlátszó hátlap igazán egyedi megjelenést kölcsönöztek az órának. Minőségi és elegáns volt, az ára pedig még éppen elfogadható, nagyjából 50 ezer forint magasságában vehettük meg. Ez nem kevés pénz, de ismerve azt, hogy a Xiaomitól milyen minőséget kapunk, és tudva, hogy egy márkás, hasonló képességű szerkezet mennyibe kerül soknak sem volt mondható.

Őszintén megmondom, nekem még sem tetszett, ennek oka pedig a szögletes kialakítás volt. Persze ízlések és pofonok ugye különböznek, de magam részéről a hagyományos, kerek órák híve vagyok. Emiatt aztán most igazán lelkes vagyok, mert az új CIGA megőrizte az előd egyediségét, ám immár jobban hasonlít egy hagyományos órához.


 

Xiaomi CIGA: Szerkezet és anyagok

Az új Xiaomi CIGA tehát megőrizte az előd minden jó tulajdonságát. A Michael Young által tervezett test továbbra is 1,3 milliméter vastag, nagy tartósságú rozsdamentes acél ötvözetből készül, rajta pedig zafírkristály „üveget” találunk, aminek keménysége 9 fok a Mohs skálán, ezzel pedig közel van a gyémánt keménységéhez. Ez azt jelenti, hogy az óra jól ellenáll a karcolásoknak és különböző fizikai behatásoknak. Az órát két színben, feketében és ezüstben vásárolhatjuk meg.

Xiaomi CIGA 7

A Seagull ST2551JK-n alapuló belső szerkezet arany és ezüst színeket kapott, a mozgó alkatrészekkel óránként 21 600 oszcilláló mozgást tesznek meg. Maga az óraszerkezet 25 fogaskereket tartalmaz, ezek egy része a 19 rubint kristályon forognak. A szerkezet pontosságára a gyártó -15 és +30 másodperc között hibatartományt ad meg 24 óra működés alatt. Az óra háza minimális védettséget kapott víz és por ellen, vagyis csap alá már nem merném betenni.

Xiaomi CIGA 3

Az óra mellé két féle anyagból és két féle színnel készülő „szíjat” vehetünk. Ezek közül az egyik bőrből, a másik fonott rozsdamentes acélból készül, utóbbiból van fekete és ezüst, amik az óra színéhez passzolnak.


 

Xiaomi CIGA: Stílusos díjnyertes mechanikus óra

A Xiaomi CIGA első verziója is szépségdíjas darab volt, de az utódnak sincs oka szégyenkezésre, hiszen elnyerte a németországi iF Design Award díjat. Az új kerek dizájn hihetetlenül finoman ívelt, az áttört számlapon és hátlapon átjutó fény pedig a fogaskerekeken megtörve csodálatos árnyjátékot varázsol elénk. Az óra könnyed, mégis elegáns és strapabíró darab, ami miatt hosszú évekig lehet hű társunk. A külső és a kivitelezés olyan különlegessé teszi, hogy akár egy felsővezető csuklóján is helye van.

Xiaomi CIGA 5

A cserélhető bőr vagy fém pántokkal az óra kelthet sportos és elegáns benyomást, így nem csak egy tárgyaláson, hanem akár egy kiránduláson sem fog idegenül hatni.


 

Xiaomi CIGA: végkövetkeztetés

A Xiaomi CIGA második kiadása sem lett olcsó. Ára, mint az elődé is 200 dollár magasságába várható, ami véleményem szerint nem sok pénz érte. Magam már valószínűleg nem váltanék az okosóráról mechanikusra, de ha mégis, akkor ennek a CIGA lenne az oka.

Xiaomi CIGA 6

Lenyűgöző szépségű szerkezet, ami megdobogtatja az órákat szeretők szívét, és megérinti még az én szívemet is, aki pedig az okoscuccokért rajong.

Az óra egyelőre csak az Aliexpressen kapható, ahonnan nem tudunk rá vámmentes szállítást intézni, de ígérem azonnal jelzem, ha megjelenik valamelyik nagyobb kínai áruházban, főleg, ha európai raktárba is kerül belőle.

Xiaomi CIGA 8


 

Xiaomi CIGA: Specifikációs táblázat

Adatok

Márka:

Xiaomi

Fajta:

Mechanikus óra

Szín:

Fekete és ezüst

Ház anyaga:

Rozsdamentes acél

Pánt anyaga:

Fonott rozsdamentes acél

Bőr

Osztály:

AAA

Az oszcillációk gyakorisága

21,600-szor / óra

Keménységi szint (Mohs):

9

Vízálló:

3ATM (csak mérsékelten vízálló)

MÉRETEK ÉS SÚLY

Az óra átmérője

45 mm

Pánt hossz:

242mm

A test vastagsága:

1.3mm

Pánt szélesség:

22mm

A termék tömege:

116g rozsdamentes acél szíjjal

75g bőrszíjjal

A CSOMAG TARTALMA

Magába foglalja:

Xiaomi CIGA óra, bőrszíj és fonott fém pánt.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.