Válassza az Oldal lehetőséget

CINEMA 3D: az LG újgenerációs 3D TV technológiája

CINEMA 3D: az LG újgenerációs 3D TV technológiája

 

CINEMA 3D: az LG újgenerációs 3D TV technológiájaJelenleg a 3D televíziók értékesítése itthon a TV piac néhány százalékát teszi ki, ami az LG várakozásai szerint az új Cinema 3D technológiának köszönhetően növekedésnek indul.

 

 

A CINEMA 3D™ TV-k alapja az FPR (Film Patterned Retarder) azaz a speciális filmrétegen alapuló technológia, amely szétválasztja a bal és jobb szem számára előállított képeket. A szétválasztott képeket a CINEMA 3D™ szemüveg egyesíti, amelynek fő célja az egyes képkockák egybeolvasztása, és ezáltal a kép kettőződését mellőző 3D kép megalkotása. Az így kapott képminőség kiérdemelte két európai székhelyű, világhírű tanúsító intézet, az Intertek és a TÜV CINEMA 3D™ TV „villódzásmentes” minősítését, és így a világ első 3D TV-je lett, amely megkapta ezt a megjelölést.

Az újgenerációs 3D televízió további előnye, hogy a kétdimenziós tartalmakat 3D-re konvertálja, így a felhasználó a televíziós adásnál is tapasztalhatja a három dimenzió adta különleges élményt. A felkonvertált adás inkább mélységet kap, ami a két dimenziónál sokkal gazdagabb élményt nyújt, de a képminőség természetesen nem veheti fel a versenyt az eredetileg is 3D-s tartalomakkal.

CINEMA 3D: az LG újgenerációs 3D TV technológiája
LW650S: kiváló képminőség, de borsos árcédula.

Az CINEMA 3D TV™ szemüvege mindössze 16 grammos és nincsenek elektromos alkatrészek, így teljesen mellőzi az elektromágneses hullámokat, kevésbé sérülékeny és nem mellesleg tölteni sem kell.  Az új 3D tévékből az LW4500 és az LW5500 már elérhető a nagyobb szórakoztatóelektronikai szaküzletekben, a többi modell pedig folyamatosan kerül a boltokba. 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.