Válassza az Oldal lehetőséget

Computex: tápegység-özön

Computex: tápegység-özön

altA gyártók a 80 Plus Gold mellett a Platinum tanúsítványt vették célba.

A tápegységek gyártók ezúttal sem voltak restek alapos felhozatalt kínálni, így jó néhány produktumot lehetett szemügyre venni, melyek közül jó néhány büszkélkedhet a 80 Plus Gold minősítéssel, de a 80 Plus Platinum matricából sem volt hiány. Első körben következzen néhány EZCOOL termék. A standon fix ás moduláris kábelezésű tápegységek voltak megfigyelhetők, melyek 80 Plus Gold minősítéssel rendelkeznek. A jó hatásfok mellett egyedi és tetszetős dizájn kaptak, a teljesítmény 500 Wattól 1000 Wattig terjedt.

alt alt
alt alt

A következő gyártó a sorban a Be Quiet!, ahol több változást is életbe lép, már ami a termékcsaládokat illeti. A Straight Power nevezetű széria az eddigi 80 Plus Silver (ezüst) helyett Gold minősítésre vált. Itt egy moduláris kábelezésű újdonság mutatkozott meg. Tovább haladva a termékkínálaton a PurePower széria egészen 730 Wattig fog bővülni teljesítmény téren. A 80 Plus Bronze fokozatot kiérdemlő gyártmányok szeptember végén lesznek elérhetőek és az árukról is lehullt a lepel. Ennek megfelelően a 430 Wattos modell 69 euróba, az 530 Wattos 79 euróba, a 630 Wattos 89 euróba, míg a 730 Wattos változat 109 euróba fog kerülni. A gyártó itt nem állt meg, ugyanis egy Dark Power típusú tápot is bemutattak, amely már tekintélyt parancsoló, 94%-os hatásfokot is képes elérni, így ez megkapta a Platinum matricát. Ennek az árát azonban még homály fedi.

alt

alt

A sort a további Platinum minősítésű tápegységekkel folytatjuk. Az Enermax két monstrumot prezentált, melyek 900 W és 1.200 W kimenő teljesítménnyel bírnak és a Platimax nevet kapták. A hűtésükről egy 14 cm-es ventilátor gondoskodik. A Xigmatek egy hatalmas szörnyeget mutatott be a nagyközönségnek nem kevesebb, mint 1.450 Watt teljesítménnyel. A 12 voltos ág itt két részre van bontva, ahol az első 55 Amper, míg a második 75 Amper áramerősség leadására képes. A hűtésért egy 13 cm-es légkavaró felel.

alt

alt

Az utolsó két gyártó talán több ember érdeklődését felkelti, hiszen ők az extrém magas hatásfokot kisebb teljesítményű tápokba is beköltöztették. Elsőként a Cougar, mely két darab 500 Wattos tápegységgel büszkélkedett. Ebben a teljesítmény kategóriában az OEM beszállító, a High Power Tech is jelen van, hiszen ők az 500 Wattos modelljük mellett egy 600, egy 1.000 és egy 1.200 Wattos változatot is bemutattak.

alt

alt

A szerzőről