Válassza az Oldal lehetőséget

Csak 79 ezret kérnek a Redmi táblagépéért!

Csak 79 ezret kérnek a Redmi táblagépéért!

A Redmi táblagépet nagyon vártuk, de a várakozásnak vége!

Csak 79 ezret kérnek a Redmi táblagépéért!

A Redmi természetesen nem törhet a Xiaomi babérjaira, furcsa is lenne, ha a táblagépük erősebb lenne a Xiaomi Pad 5-nél. Nem az, de így is van benne bőven kakaó, és bármennyire is új, még a jelenlegi vacak árfolyam mellett is jóval 100 ezer forint alatt maradt az ára!

Csak 79 ezret kérnek a Redmi táblagépéért! 1

A Redmi Pad az idén áprilisban bemutatkozott MediaTek Helio G99-et kapta, ami a G96 továbbfejlesztett változata. A G ezekben a Gaming szót jelöli, szóval ezek a lapkák elég jól ki vannak hegyezve, ha a teljesítményt nézzük. A G96-hoz képest ugyan sok minden nem változott, de a megemelt magsebességek, illetve az emeléshez szükséges új, 6 nanométeres gyártástechnológia így is figyelemreméltó. A proci Cortex-A76-os magjai immár 2,2 GHz-en pöröghetnek.

Csak 79 ezret kérnek a Redmi táblagépéért! 2

A proci mellett is van néhány érdekessége a gépnek. A legkisebb kiépítésben található 3 GB rendszermemória és a 64 GB-os háttértár (választható 4/128 vagy 6/128 is) még nem tartozik ezek közé, de a 90 Hz-es képfrissítést tudó, 2K felbontású, 10,61 colos képátlóval rendelkező kijelző már igen. Persze nem AMOLED, az ebben az árkategóriában még túlzás lenne, de amúgy erre a megjelenítőre vélhetően senkinek nem lesz panasza.

Csak 79 ezret kérnek a Redmi táblagépéért! 3

További érdekesség, hogy a Redmi Tablet megkapta a Xiaomi Pad-ból már ismerős, 4 hangszórós, Dolby Atmos támogatással is rendelkező hangrendszert. A gépben egy 8000 mAh kapacitású akkumulátor van, a gyártó leírása szerint ezzel 26 óra működés érhető el olvasás esetén, 21 óra, ha videót nézünk és 12 óra, ha játszunk. Kapunk az akkumulátorhoz gyorstöltést is, 18 wattos lehet a gyári töltővel.

Csak 79 ezret kérnek a Redmi táblagépéért! 4

A gép külseje is rendben van, a dizájn nagyon hasonló a Xiaomi Pad-hoz, és mivel az nagyon meggyőző volt, ez is az lett. A ház amúgy fémből készül, a gép vastagsága 7 milliméter, tömege 445 gramm. Van elől és hátul is kameránk, igaz, a hátsó optika mérete csak szemfényvesztés, mert a leírás szerint a felbontás csak 8 megapixel. 8-as az első kamera is, a különbség csak annyi, hogy ennek szélesebb a látószöge, mint a hátsónak.

Csak 79 ezret kérnek a Redmi táblagépéért! 5

A gépet két színben vásárolhatjuk meg, ez lehet szürke és zöld a memória/háttértár kiépítés pedig 3/64 GB, 4/128 GB vagy 6/128 GB. A legkisebb kiépítás ára a AE358D7611F1 kuponkóddal most 79 ezer forint, ez nagyjából 15 ezer forintos engedményt jelent az eddigi árhoz képet. Vásárlás az alábbi hivatkozásra kattintva:

Redmi Pad tablet

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.