Válassza az Oldal lehetőséget

Decemberben jön az Asus brutális Eee Pad Transformer Prime tablete

Decemberben jön az Asus brutális Eee Pad Transformer Prime tablete

asuseeetransVégre hivatalos: kedvenc taiwani gyártónk, az ASUS bemutatta csúcskategóriás táblagépét, megtudtuk az árakat és a megjelenési dátumot is.

A nem túl rövid nevű Eee Pad Transformer Prime tudásának listája sem kurta: Android 3.2-t futtat, de a megjelenés után a frissítés 4.0-ra is elérhető lesz. A 10,1 hüvelykes érintőképernyő IPS panelt kapott, melynek köszönhetően élethű színeket és 178/178°-os beketintési szögeket kapunk, a karcoktól a Gorilla Glass borítás védi a készüléket, a felbontás pedig 1280 × 800, így 720p-s filmeket is bátran nézhetünk rajta. Annál is inkább, mert a motorháztető alatt egy igazi újdonság lapul, az NVIDIA nagyágyúja — a Tegra 3 SoC — amely 4+1 maggal rendelkezik, ebből a négy nagy teljesítményő főmag 1,3 GHz-en dolgozik, míg az ötödik mag az alapfeladatok ellátásért felelős, ha működésbe lép letiltja sebesebb testvéreit, ezzel pedig energiát spórol.

asuseeepadtransformerprimeo01-575x463

A Tegra 3 mellett 1 GB LPDDR2 memóra, 32/64 GB-os eMMc tárhely és 8 megapixeles hátsó kamera (1080p videófelvételi lehetőséggel, autofókusszal, LED vakkuval) is a felszereltség fontos része. Persze a 2011-ben divatos és elvárt kiegészítők listájájáról sem hiányzik semmi, kapunk Wifi-t, Bluetooth-t, GPS-t, giroszkópot, fényérzékelőt (ezzel értelem szerűen a kijelző fényerejét állítja a rendszer automatikusan), iránytűt, microSD kártyaolvasót, micro HDMI kimenetet, mikrofont, sztereó hangszórókat és előlapi 1,2 MP-es kamerát is. Egyedül talán az USB portot hiányolhatjuk, de miért tennénk?

asuseeepadtransformerprimeo02-575x369

Nem hiába kapta a Transformer nevet a Prime, ugyanis vásárolhatunk hozzá egy “dokkolót”, amely tulajdonképpen laptoppá alakítja a táblagépet, hiszen a csatlakoztatható eszközön billentyűzetet és touchpadot, SD kártyaolvasót és az említett USB 2.0 csatlakozót találjuk. A Tegra 3-nak köszönhetően gyorsabb processzorunk van, mint egy Intel Core 2 Duo notebook CPU — ami annak idején szép sikereket ért el és még manapság se nagyon lehet sebességére rossz szavunk, viszont mindezt hajszálvékony köntösbe bújtatva (a tablet önmagában 8,6 milliméter “vastagságú” és 586 gramm tömegű), akárcsak az etalonnak számító MacBook Air, ráadásul az alkatrészeket gyönyörű, strapabíró házba zárta az ASUS. Magában a gépben egy 25 Whr akkumulátort találunk, amely akár 12 óra üzemidő biztosítására is képes, de a dokkolóba épített megoldással együtt 18 órára növelhetjük az elektromos hálózat nélküli munka idejét.

asuseeepadtransformerprimeo03-575x433

Az Eee Pad Transformer Prime hagyományos fémszínben (Amethyst Gray) és pezsgőszínben (Champagne Gold) jelenik meg az év utolsó hónapjában. A 32 GB-os modell ára 499 dollár lesz, míg a 64 gigás verzió 599 dollárt kóstál majd, a dokkolóért pedig 149 dollárt kérnek majd a boltokban. Az Androidon a megannyi hasznos programon felül előtelepített Polaris® Office-t hagynak nekünk az ASUS munkatársai, amely kitűnően kezeli a Microsoft Word, Excel és PowerPoint fájlokat is. 

 

 

 

asuseeepadtransformerprimeo04-575x299

asuseeepadtransformerprimeo05-575x442