Válassza az Oldal lehetőséget

Egy kábel mind felett, jönnek az új Toshiba tévék

Egy kábel mind felett, jönnek az új Toshiba tévék

A Toshiba bemutatja legújabb LED tévéit. Az L2 és W2 sorozatú, HD felbontású modellek keskeny kialakításúak, közepestől nagy méretig kaphatók, áruk rendkívül kedvező. Az alapvető csatlakozási lehetőségeken túl mindkét sorozatot MHL funkcióval is ellátták, melynek segítségével a technológiát támogató mobiltelefonokon tárolt fényképek és videók a tévékészüléken egyszerűen jeleníthetők meg, mindössze egyetlen kábelt kell csatlakoztatni.

24W1334 front_screen

 

A Toshiba L2 és W2 sorozatú készülékek legkisebbjének képátlója 32″ (81 cm), a legnagyobb 50″ (127 cm), mindegyik alkalmas az analóg és a digitális földfelszíni műsorsugárzás vételére is. Kialakításuk a kisebb méretű L1 és W1, matt fekete színű alapmodellekre épül.

32W2333 front_screen

A Toshiba L2 sorozat modelljei Full HD (1080p) felbontású, 32″-es (81 cm), 39″-es (99 cm) és 50″-es (127 cm) kijelzővel kerülnek forgalomba. A W2 sorozatot egyetlen modell képviseli, mérete 32″ (81 cm), felbontása pedig HD Ready (720p). Minden készüléket beépített kettős tunerrel szereltek fel, mely analóg, digitális földfelszíni és digitális kábeles adások vételére is alkalmas. A leggyakrabban használt eszközök (lejátszók, felvevők, játékonzolok) csatlakoztatását a két HDMI port teszi lehetővé. Ezek közül az egyik az MHL szabványt is támogatja, aminek segítségével a készülékhez egyszerűen csatlakoztathatunk a szabványnak megfelelő mobiltelefonokat. A tévé oldalán található USB porthoz külső meghajtót csatlakoztatva az azon tárolt filmeket és képeket tudjuk a televízión megtekinteni. A Toshiba L2 és W2 sorozatú tévéket Dolby Digital Plus hangrendszerrel látták el, mely csökkenti a tömörített formátumú hangfájlok interferenciáját.

40 32L1343_front

A telefonokba épített kamerák minőségének emelkedésével, valamint a microSD memóriakártyák kapacitásának növekedésével egyre többen használják mobiljukat elsődleges videokameraként vagy fényképezőként. Gyakran gondot okoz ezen videók és fényképek széles körben történő bemutatása. A probléma megoldását az MHL technológia kínálja. A telefon egyetlen kábellel közvetlenül a tévékészülékhez csatlakoztatható. Az L2 és W2 sorozat minden tagja támogatja az MHL szabványt.

50L2333 front_screen

A Toshiba tévé modelljeit továbbfejlesztett AMR (Active Motion & Resolution) grafikus feldolgozóegységgel látta el, mely optimalizálja a képminőséget olyan esetekben is, amikor a gyors mozgások (például sportközvetítések) elmosódást okoznának. Ez az alkalmazott LED LCD TV technológia egyik legnagyobb problémát okozó tulajdonsága volt. Az AMR emeli a kép minőségét és nagy képfrissítési sebességet eredményez.

A Toshiba L2 és W2 sorozatú modelljei az európai boltokban 2013 március végétől kaphatók.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.