Válassza az Oldal lehetőséget

Egyedi SoC-cal lepte meg Kínát az AMD

Egyedi SoC-cal lepte meg Kínát az AMD

A Zhongshan Subor megfizethető játékos számítógépekbe szánja a lapkát.

Zhongshan Subor konzolpc

 

A rendkívül erőteljes chipben az AMD a Ryzen és a Vega erejét egyesítette: négy processzormag (8 logikai szál, 3,0 GHz-es tempó) és 24 Vega NGCU, azaz 1 536 stream feldolgozó. Az 1,30 GHz-es GPU 256 bites memóriabusszal etethető, mely 8 GB GDDR5-ös memóriához van drótozva. A Vega IGP természetesen DirectX 12 és Vulkán támogatással bír, nyilván a FreeSync is elérhető.

AMD Semi Custom Vega Zen SOC 8 740x408

A Subor azt vallja, hogy van még egy betöltetlen rés a játékos piacon; a klasszikus OEM gaming PC-k túlságosan drágák a kínai piacnak, a konzolok viszont nem mindenkinek nyújtanak kellő sokoldalúságot. A Fenghuang kódnéven futó lapka köré viszont most olyan PC építhető, mely rendelkezik az asztali számítógépek pozitív tulajdonságaival, de olyan könnyen kezelhető és olyan formát mutat, mint egy konzol – valószínűleg még a felhasználói felületet is ehhez igazítják. A gép neve egyszerűen SUBOR lesz. A cucc elvileg két kiadásban érkezik: egy valóban konzolos megjelenésű gép és egy klasszikus PC.

A fenti specifikációkkal a SUBOR remek játékos PC lehet, miközben a magas fokú integráció révén a fogyasztás is kordában tartható. A masina a China Joy 2018 rendezvényen mutatkozott be.

Forrás: techpowerup.com