Válassza az Oldal lehetőséget

Elérte a százezret a MinDig TV Extra szolgáltatás előfizetőinek száma

Elérte a százezret a MinDig TV Extra szolgáltatás előfizetőinek száma

Jó ütemben halad a digitális átállás az Antenna Hungária által üzemeltetett digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat illetően: az ingyenes MinDig TV szolgáltatást használók száma meghaladta a 350 ezer háztartást, a fizetős csomagokat kínáló MinDig TV Extra előfizetők száma pedig elérte a mérföldkőnek számító százezret.mindigtv logo Ezzel az eredménnyel a három éve elindított MinDig TV Extra a hazai fizetős televíziós szolgáltatók közül az ötödik helyre lép előre. Az analóg lekapcsolást követően további jelentős fejlesztések várhatók, a MinDig TV Extra Családi csomag az egész országban elérhető lesz, növekedhet az elérhető televíziócsatornák száma és újabb szolgáltatásokkal bővülhet a termékportfólió.

Mint ismeretes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság március közepén publikálta az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolási időpontjait, a folyamat két lépcsőben valósul meg: az első ütemben 2013. július 31-én Budapest, Győr, Kab-hegy, Szeged és Szentes adókörzetekben szűnik meg az analóg földfelszíni televíziós sugárzás, helyébe a digitális földfelszíni televíziós sugárzás, a MinDig TV lép. A második ütemben az ország másik felén (Észak-Magyarországon, Északkelet-Alföldön és Dél-Dunántúlon) szűnik meg az analóg sugárzás 2013. október 31-én.

A hét ingyenes digitális tévécsatornát kínáló MinDig TV-t és a MinDig TV Extra Alapcsomagját immáron a lakosság 98%-a el tudja érni egy szoba- vagy tetőantenna segítségével, a digitális földfelszíni adások 65 telephelyről foghatók. Az elmúlt évek hálózatfejlesztéseinek köszönhetően a beltéri vételi lehetőségek tovább bővültek, különösen a nagyvárosokban és közvetlen környékükön. [mti]