Válassza az Oldal lehetőséget

Elindult a Posta E-vámügyintézés tesztje

Elindult a Posta E-vámügyintézés tesztje

Az új alkalmazás a vámkezelés gyorsítására hivatott.

posta vam 1

Mi, akik sok mindent rendelünk külföldről néha kénytelenek vagyunk a beérkező csomag vámolásával is foglalkozni. Ez előre látható feladat és költség, így általában nem az okoz problémát, hogy fizenünk kell, hanem az, hogy a vámeljárás sokszor tovább tart, mint amennyi idő alatt a csomagunk Kínából Magyarországra érkezik. Ha azt mondom, hogy ez bosszantó, akkor nagyon finoman fogalmaztam. A Posta új alkalmazása azért készült, hogy ezt az időt lerövidítse.

Az alkalmazás a posta.hu oldalon az ÉnPostám felületre történő belépéssel érhető el. Erre regisztrálni kell, de ha szeretnénk, akkor használhatjuk a gyorsított eljárást, vagyis a Facebook vagy Google azonosítónkat is. A felület reszponzív, vagyis meg lehet nyitni asztali számítógépen, de mobil eszközön is. A felület átváltható angol nyelvre, azok számára, akik rosszul látnak rendelkezésre áll egy kontrasztos felület is.

posta vam 2

Jelenleg a béta teszt folyik, így, bár erre nem hívják fel a figyelmünket, hibák előfordulhatnak. Az alkalmazás felületét böngészve úgy tűnik, hogy mindenre gondoltak, így például nem csak normál vámkezelést választhatunk, hanem lehetőségünk van például azt is megjelölni, ha garanciális javításból érkezik vissza egy termék hozzánk. Magunk részéről csak üdvözölni tudjuk a fejlesztést, mert az eddigi levelezzünk a postával módszer finoman szólva sem volt alkalmas arra, hogy napjaink kihívásainak megfeleljen.

A program teljes leírását megtaláljuk a neten, ebben részletes segítséget kapunk az oldal használatához. A felhasználói kézikönyvet itt találjátok:E-vámügyintézés kisalkalmazás, felhasználói kézikönyv

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.