Válassza az Oldal lehetőséget

Ez állítólag egy hivatalos videó a Xiaomi MIX 4-ről

Ez állítólag egy hivatalos videó a Xiaomi MIX 4-ről

Akár igaz is lehet, szóval vesézzük ki!

xiaomi mix 4 1

A Xiaomi MIX 4-ről már annyi képtelen pletyka érkezett, hogy lassacskán ráunok az egészre. Pedig a pletykák célja az kéne, hogy legyen, hogy a megjelenés idejére felspanolja a népeket, hogy aztán mint az őrült kapkodják a polcról a drága telefont. Nem modom, hogy én nem fogom kapkodni, lévén a MIX 2 és a MIX 3 után már szinte kötelezőnek érzem a MIX 4 megvásárlását, de ennyire ne szaladjunk előre, előbb lássunk független teszteket, első sorban a kamerákról.

xiaomi mix 4 2

Lépjünk tovább a lenti videóra. Szóval, sok technológiai adat nem derül ki, de azért van néhány fontos dolog. Az első, hogy nem csak keret nélküli lesz, de a kijslző széle hajlított. Ezt most valamiért vízesés kijelzőnek hívják, pedig hát a Samsung is használt ilyet, ott meg senkinek nem jutott eszébe a vízesés. A dolog jól néz ki, de azt gondolom, hogy kicsit sem praktikus egy olyan embernek, mint én vagyok, olyannak, aki állandóan összekarcolja a telefonok kijelzőjét. Szóval ez a csúcs kijelző számomra pl. szívás. A felbontást nem tudjuk, de nyilván FHD+ lesz és nyilván alatta lesz az ujjlenyomatszenzor.

Ami viszont nem lesz a kijelző alatt, a szelfikamera. Teljesen hihetetlen információ volt, az üveg alatti kamera, legalábbis számomra, továbbra s azt gondolom, hogy minimum 1- másfél év, mite ezt meg tudják valósítani, mert ahhoz, hogy tényleg jól működjön vagy iszonyatosan jó (a maiknál sokkal jobb) rekeszértékű megoldás kell, hogy a kijelzőben, az AMOLED panelben található összetevők árnyékolása ellenére is jó képek készüljenek, vagy az AMOLED panelt kell teljesen áttervezni, hogy kevesebb komponenssel tudjanak működni, magyarán több fény jussán át rajtuk. Nem kis feladatok ezek. Szóval a videó alapján a pop-up kamera marad az egyetlen megoldás. Erre szavaztam volna én is, mert ez a csúszkás baromság a MIX 3 esetén egy marha nagy zsákutca volt.

xiaomi mix 4 zoom

Amit még felfedezhetünk, hogy hátul három kamera van (ez még nem meglepő), a legfelső pedig elég méretes darabnak tűnik. Ez alapján könnyen előfordulhat, hogy a főkamera tényleg 100 megapixel feletti lesz. Magam részéről sokkal jobban örültem volna egy valóban jó 16-20 megapixeles darabnak, de a számok bűvöletében élünk, ha ráírnának 1000 megapixelt mindenkinek ez kéne. Van a videón még egy érdekesség. Egy pillanatra látható az alsó kameránál egy zoom mechanizmus, ami a Huawei megoldásához hasonló. Ebből feltételezhető, hogy rendes, és nem kétszeres, hanem annál jóval nagyobb hardveres zoom érkezik, ami mindenképpen üdvözlendő, ugyan akkor elvárható egy ilyen telefontól.

 

A bemutató időpontja közeledik, így várhatóan még ebben a hónapban okosabbak leszünk a specifikációt illetően! A videóval kapcsolatban még annyit, hogy gyanús, hogy valami összevágott anyagról van szó, mert látszik benne olyan telefon is, amin csepp alakú kamerasziget van, szóval én fenntartásokkal kezelném a dolgot.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.