Válassza az Oldal lehetőséget

Estelon hangszórók meglepő helyről, meglepő áron

Estelon hangszórók meglepő helyről, meglepő áron

Ki gondolná, hogy épp Észtországban gyártanak prémium kategóriás hangszórókat. A Balti-tenger országai közül az utolsók között tippelnénk épp az észtekre, pedig különleges hangfaljuk árából német autót vehetünk.

XA-Top

 

Az Estelont 2006-ban alapították, azóta tartott a Model XA tervezése, mely során igyekeztek mindent figyelembe venni, az egyik legnagyobb hangsúlyt a rezonancia elkerülésére fektették, de a különféle szobák akusztikát is tanulmányozták és ehhez mérten nyerte el végső formáját az eszköz.

XA-Opener_0

A dizájn valószínűleg  megosztja majd az emberek véleményét, szerintünk nem lehet rá panasz, de az biztos legalábbis, hogy nem botlunk bele majd minden sarkon. Alulra került a 11 hüvelykes mélynyomó, legfelülre a 7 hüvelykes közép-, és közvetlenül alá az 1,7″-os magassugárzó. A membránokat különleges eljárással kerámiából készítették, de a legdrágább (Diamond) modellnél már gyémántot használtak erre a célra. Ezek minőségéről nyilatkozni ugyan nem tudunk, de az árakból ítélve reménykedünk az egyedi, csúcs-csúcs-csúcskategóriás megszólalásban.  

XA-Lifestyle

A Model XA frekvencia tartománya 25 HZ-től 28 kHZ-ig terjed 43 900 dollárt kérnek majd egy párért, de további 2 000 dollárt kérnek a prémium borításért. A Model XA Diamond jelenti a csúcsot mind árban, mind minőségben, az alsó frekvencia határ megegyezik a sima modellével, viszont 45 kHZ-ig szólaltat meg hangokat, ami komoly előrelépést jelent, igaz meg is kell ezt fizetnünk, 64 000 dollárba kerül egy pár. Ha ennyit nem tudunk vagy nem vagyunk hajlandóak kifizetni, léteznek “olcsóbb” megoldások, a 3-utas Model XB 31 000 dollárba, míg a 2-utas, állványra helyezett Model XC 24900 dollárt ér az Estelon szerint. Utóbbi kettő is kerámia membránokkal rendelkezik és a drágább modellek többi pozitívumát se hagyják el, de “csak” 35-45 HZ-től szólaltatja meg a hangokat, a maximum pedig 28 kHZ. Valószínűleg kevés olvasónk háztartásába kerülnek majd be ezek a hangfalak, ha reálisan nézzük inkább autót vagy lakást veszünk majd legtöbben ebből a pénzből, de jó látni ilyet is. Akinek mégis felkeltette az érdeklődését, sajnos az októberi megjelenésig várnia kell.