Válassza az Oldal lehetőséget

Ezt nem hiszed el, a Xiaominál a gitár is okos lett

Ezt nem hiszed el, a Xiaominál a gitár is okos lett

Jól van, tudom, ez egy ukulele, de ha ezt írom a címbe senkii nem nyitja meg a hírt.

Ezt nem hiszed el, a Xiaominál a gitár is okos lett

Azt már megszokhattuk, hogy a Xiaomi olyan területekre is beteszi a lábát, ahol elvileg nem lenne semmi keresnivalója. A ruházaton át a törölközőig és az okosfogkeféig mindent gyártanak, hol Xiaomi néven, hol valamelyik almárkájuk lobogója alatt. Nos, most nem szerénykedtek, az egyik legújabb termékük a saját nevük alatt érkezett a boltokba, még pedig a vicceskedő Xiaomi Populele néven. Ez gyanúnk szerint a popular (népszerű) angol szóból és a hangszer elnevezéséből, az okuleléből lett összeollózva.

xiaomi populele 7

Nos, a Xiaomi termékei egyrészről az ilyen kicsit erőltetett nevek nélkül is sikeresek. Nem véletlenül, hiszen a gyártó jó minőségű cuccokat dob piacra, és szinte minden termékét nyakon önti még valami kis extrával, hogy kialakítsa azt a gusztustalan nyálcsorgató vágyakozást bennünk, amitől aztán nyakra főre rendelünk mindent, hogy aztán kiderüljön semmi szükségünk rá (nem baj, ajándéknak jó lesz….).

Persze a Xiaomi Populele is kapott valami kis extrát. Pontosabban nem is kicsit, mert a gyártó azt ígéri, hogy a mini gitárral pilanatok alatt megtanít minket zenélni. A leírás szerint három módon is tanulhatunk, illetve ezeket ötvözhetjük is. Kapunk egy videós oktatás, egy live guidance, vagyis élő útmutatás (?) nevű módszert, jelentsen ez bármit is, és harmadikként egy játék módot, ahol szórakozva tanulhatunk, és főleg könnyebben tanulhat a fiatalabb korosztály. A Xiaomi ismertetője szerint napi 15 perc gyakorlással istenkirály muzsikusok leszünk mielőtt kettőt pislantunk, ráadásul megspóruljuk a zene oktatás költségét is.

xiaomi populele 6

Tény ami tény, az ajánlat kecsegtető, tetejébe az okulele is baromi jól néz ki. A gitár nyakába épített LED-ek villognak és pulzálnak a zene ütemére, és bár a bemutató videóból nem derül ki egyértelműen, de a képek mégis arra utalnak, hogy telefonos appal együttműködve a fény azt is mutatja, hogy mikor melyik húrt mikor kell lefogni. Ha nem így van, akkor is jól néz ki, mehetünk vele kalapozni a Vörösmarty térre.

xiaomi populele 5

A Xiaomi Populele most bevezető akcióban 112 dollárért lehet a miénk itt: Xiaomi Populele APP LED Bluetooth USB Smart Ukulele

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.