Válassza az Oldal lehetőséget

Férfiaknak a legjobb ajándék – kipróbáltuk a Xiaomi körkéses borotváját

Férfiaknak a legjobb ajándék – kipróbáltuk a Xiaomi körkéses borotváját

Olcsó, mégis minőségi darab számos extrával megspékelve.

Férfiaknak a legjobb ajándék – kipróbáltuk a Xiaomi körkéses borotváját


 

Bevezető

Először is kezdjük azzal, hogy a címben szereplő kipróbáltuk kifejezés egy csöppet sem igaz, mert egyrészről csak én próbáltam ki, más részről ez a próba most már harmadik hónapja tart. Amikor eldöntöttem, hogy a közel húsz éves, hasonló eleven működő borotvámat lecserélem egyértelmű volt, hogy csak Xiaomit vehetek, mert bennük még nem csalódtam, ráadásul összeköthetem a kellemeset a hasznossal és írhatok róla cikket is.

Nos tehát, amit itt olvastok az a hasznos rész, a kellemeset pedig élvezem minden reggel, amikor a tükör elé állok, hogy megszabaduljak a borostámtól.


 

Csomagolás, tartozékok

Valamiért kisebb dobozra számítottam, mint ami érkezett. Nem tudom megmondani miért, mert a tetőt felnyitva a borotva szinte az egészet elfoglalta, legalábbis hosszában. A szerkezet amúgy nem a megszokott vagy inkább várt puha tálcában fekszik, hanem egy viszonylag merev műanyag ágyban utazik hozzánk.

Xiaomi Mija MJTXD01SKS 360 Degree Float Shaving Electric Shaver 9

Ha kiemeljük a borotvát és felemeljük a műanyagot, akkor megtaláljuk a tartozékokat rejtő dobozt. Na, túl sok mindenre itt sem kell számítani, mert mindösszesen egy töltő és egy kis kefe pottyan az ölünkbe, valamint kapunk egy ékes kínai nyelven írt segítséget. Ebben szerencsére sok kép van, így elboldogulunk vele. Persze aki már látott közelről körkéses borotvát az a leírás nélkül sem fog kétségbe esni.


 

Mit tud a Xiaomi borotvája?

A cégnek ez már a harmadik arcszőr eltávolító készüléke, de az első, ami forgó késekkel készült. A Xiaominál már megszokhattuk, hogy a nevük alatt forgalomba hozott termékek jó részénél más cégekkel működnek együtt, végülis mindenhez ők sem érthetnek. Ebben az esetben sincs ez másként, a tervezésnél a Remington segítségét vették igénybe. A Remington márkához számtalan jó minőségű terméket kapcsolhatunk, többek között számtalan minőségi borotvát is.

Xiaomi Mija MJTXD01SKS 360 Degree Float Shaving Electric Shaver 8

A Xiaomi Mijia japán és svéd importból származó acél alkatrészekkel készül. A késeken két körben helyezkednek el a pengék, a belsőben 5, a külsőben 10 darabot találunk. A külső kör pengéinek érdekessége, hogy duplák, vagyis kettő dolgozik egymás mellett. Egy vékony acél penge feszíti, emeli meg a szőrszálat, egy vastagabb pedig elmetszi azt. A borotválkozást könnyíti, hogy a fej is mozog, valamint a körkést tartalmazó három rész is billen, így borotválkozás közben remekül követi az arc vonalát.

Xiaomi Mija MJTXD01SKS 360 Degree Float Shaving Electric Shaver 4

Az extrák között szokták emlegetni borotvába dolgozó, igen jónak mondott MABUCHI 260 motort, ami két fordulatszámon képes pörögni. További érdekesség az a figyelmeztető LED, ami akkor kezd világítani, ha megszorul a kés, például, ha elfelejtettük tisztítani a borotvát. Ezenken kívül találunk egy záró funkciót is, amit aktiválva a borotva nem indulhat el véletlenül, például, ha bedobjuk az utazótáskába és valami megnyomja a gombot. Plusz érdekesség, hogy a szerkezet IPX7-es vízvédelemmel rendelkezik, ami két dolog miatt is jó. Az egyik, hogy nyugodtan betehetjük a csap alá hogy kimossuk, a másik, hogy nem csak szárazan borotválkozhatunk, ízlés szerint benedvesíthetjük az arcot vagy használhatunk akár borotvahabot is.

Xiaomi Mija MJTXD01SKS 360 Degree Float Shaving Electric Shaver 3

Még egy fontos és egyben nagyon hasznos funkcióra hívnám fel a figyelmet. Nem próbáltam ki ugyan, de a mellékelt leírás szerint a borotva alja kipattintható, így hozzáférhetünk az akkumulátorhoz, amit szükség esetén cserélni is tudunk. Ez tényleg hasznos, mert, ha sokat használjuk, töltjük, merítjük, akkor várhatóan az akkumulátor lesz, ami a leggyorsabban megadja magát, azonban azzal, hogy lehetővé tették akár az otthon történő cserét, jócskán meghosszabbították a borotva élettartamát.


 

Használat, tapasztalatok

Amikor kivettem a dobozból rögtön megvolt a szokásos jó érzés, tudtam, hogy nem hülyeségre adtam ki a pénzemet. A felhasznált műanyagok, és úgy általában a felhasznált anyagok elsőosztályúak, vagyis kézbe fogva is nagyon jó érzésünk van.

Xiaomi Mija MJTXD01SKS 360 Degree Float Shaving Electric Shaver 11

Ha nem használtál még hasonló szerkezetet, akkor fontos tudnod, hogy a körkéses borotvák akkor használhatóak hatékonyan, ha minden nap használod. A hosszú, de ha gyorsan nő a szakállad, akkor már a kétnapos szőttel sem boldogulnak, fájdalmas művelettő teszik a borotválkozást. Szóval csak akkor vegyél ilyet, ha napi rendszerességgel használod, máskülönben egy szakállvágóval jobban jársz.
A borotválkozásról sok mindent nem tudok leírni azon kívül, hogy tökéletes. Ez persze várható is volt, hiszen új késeket találunk benne, amiknek azért illik vágni. A körkéses borotváknál jó magam nem szeretem a száraz használatot. A baba bőröm az arcomon szeret kipattogni tőle, ha szárazon vágom a szőrt, így nekem az is nagyon fontos volt a választásnál, hogy a borotvát kevés borotvakrémmel vagy habbal is használhatom. A két fokozatból a gyorsabbat használom, a lassabb talán elég lehet fiatalabb korban, ha kicsit gyengébb még az arcszőrzet.

Xiaomi Mija MJTXD01SKS 360 Degree Float Shaving Electric Shaver 10

Ha befejeztük a borotválkozást érdemes a borotvát kimosni. Nálam a megszokott, hogy a késeket tartalmazó felső részt lepattintom minden alkalommal és folyóvíz alatt kimosom, valamint a borotvát is víz alá tartom. Hetente egyszer szoktam kivenni a késeket is – ez is egyszerű művelet- így hetente egyszer rendesen elmosom a szerkezetet.

Xiaomi Mija MJTXD01SKS 360 Degree Float Shaving Electric Shaver 2

Először azt gondoltam, hogy a töltőt a fürdőszoba polcon tartom majd, arra állítom a borotvát, ha nem használom. Végül is nem így lett, mert a Xiaomi Mijia borotva egy töltéssel minimum 50 perc borotválkozást tesz lehetővé, így elég ritkán kell tölteni, felesleges mindig a töltőn tartani. Amúgy fixen megáll a „talpán”, így állítva a polcon is foglal túl sok helyet.


 

Konklúzió

Xiaomi Mija MJTXD01SKS 360 Degree Float Shaving Electric Shaver 12

A cikkben minden lényegeset leírtam, így talán érezhetitek Ti is, hogy meg vagyok elégedve mind a borotvával, mind a döntésemmel, hogy a Xiaominál maradtam ezen a területen is. A GearBesten az ára 40 dollár, vagyis mai árfolyamon 11 ezer forint. Itthon a körkéses borotvák, persze a noname verziók 4000 forintnál kezdődnek, de egy, a Xiaomihoz hasonló tudással rendelkező Remington csúcs modellért 32 ezer forintot is elkérnek. Szóval nem állítom, hogy nincs ennél olcsóbb, de a tudásához és a minőségéhez képest még mindig azt gondolom, hogy érdemes kintről megrendelni, mint mondjuk itthon minimum a dupláját fizetni ezért a tudásért.

Ha megtetszett neked is, akkor itt megtalálod: Xiaomi Mijia körkéses borotva

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.