Válassza az Oldal lehetőséget

GA-C847N – újabb mini alaplap a GIGABYTE-tól

GA-C847N – újabb mini alaplap a GIGABYTE-tól

Legfrissebb cikkünk is egy mini GIGABYTE lapról szól. Ott is említettem, hogy elképesztő dömping van napjainkban ezekből az apró alaplapokból, erre lássunk csodát, mára is jut egy belőlük.

GA-C847N-1

A GA-C847N jelű lap az Intel NM70-es lapkakészletére épül és ahogy a képen látható hűtőből sejthetjük alapértelmezetten egy processzort is hordoz a hátán. Ez nem egy csúcs CPU, ahogy a lap sem a maximalistáknak készül. A központi egység egy Intel Celeron 847, ami kétmagos és 1,1 GHz-es órajelen működik. A lap egyéb tekintetben teljesen átlagos mini-ITX megoldás. A két memóriasínbe összesen 16 GB-nyi DDR3 memóriát pakolhatunk, bővítőkártyát pedig csak az egyetlen PCI sínbe tehetünk.

GA-C847N-2

Háttértárak csatlakoztatására sincs sok lehetőségünk, mindössze egy darab SATA 6.0 Gbps és két darab SATA 3.0 Gbps és egy darab eSATA 3.0 Gbps csatit kapunk. Szerencsére USB kapuból van nyolc darab, igaz ezek közül egy sem USB 3.0. Ahogy látható ez a lap nem egy erős HTPC alapnak készült, de szerencsére az ára sem fog senkit földhöz vágni, a bevezető ár mindössze 109 dollár lesz. A lap hamarosan a boltok polcairól is visszaköszön majd, de a megjelenés pontos dátuma még nem ismert.

GA-C847N-3

 

 

 

.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.