Válassza az Oldal lehetőséget

Gyerekbiztos iskolai laptopok a Lenovo-tól

Gyerekbiztos iskolai laptopok a Lenovo-tól

Gyerekbiztos iskolai laptopok a Lenovo-tólA Lenovo bemutatta a ThinkPad X130e laptopjait, amelyekkel elsősorban az iskolapadot koptató fiatalokat célozza meg. Lássuk miről is van szó pontosan!

Ez a 11,6 colos laptop felszereltségét tekintve arra hivatott, hogy minden olyan igényt kielégítsen, amit manapság egy 21. századi multimédiás oktatást is magában foglaló iskola támaszt a tudásszomjas fiatalokkal szemben. Elsősorban gyerekek számára tervezték, ezért is van több ponton megerősítve a váz (különösen a készülék sarok pontjainál), hogy védje a fizikai behatásoktól, csakúgy, mint a fedőlapra helyezett vastagított gumírozás is, ami a LED-es LCD kijelző védelméért felel.

21d

A megerősített és süllyesztett portok pedig igyekeznek csökkenteni az elhasználódást. Így, hogy „gyerekbiztossá” tették, kicsit nehéznek mondható egy 11,6 hüvelykes laptophoz képest a maga 1,78 kg-os tömegével, de ennyi kompromisszumra valószínűleg sokan hajlandóak lesznek a nagyobb strapabíróságért cserébe.

21a

A X130e-ben a vásárló kérése szerint egy AMD Fusion E-300 vagy E450 processzor, illetve az Intel második generációs Core i3-2367M ULV processzorra kaphat helyet. Ehhez párosul az alapértelmezetten 2 GB rendszermemória (ez 8 GB-ig bővíthető) és a maximum 500 GB tárolókapacitás. A vizuális megjelenítésért az AMD Radeon vagy az Intel HD integrált grafikus chipje lesz a felelős. Természetesen széleskörű a multimédiás támogatás is: Webkamera, Bluetooth 3.0, 3 darab USB 2.0 port, HDMI és VGA kimenet, valamint vezeték nélküli hálózatelérés is megtalálható az arzenálban.

21b

Ahhoz, hogy igazán jó társ legyen a suliban a Lenovo ígéretei szerint az akkumulátor akár 8 és fél órát bír (valószínűleg átlagos terheltség mellett). Hogy tovább növeljék a hatékonyságot az X130e kevesebb, mint 20 másodperc alatt képes bebootolni a RapidBoot technológiának köszönhetően. Az esetleges problémák minél hatékonyabb kezelésére beépített segítségeket is kapunk, mint a Rescue, a Recovery és az Acces Connections funkciók.

21c

Egy mindenképpen figyelemre méltó és okos funkció gyerekek esetében, hogy lehetőségünk van az éppen buszon felejtett vagy teremben hagyott laptop nyomon követésére is. A Lenovo ThinkPad X130e laptopjai december 20-ától lesznek elérhetőek többféle színben, a végfelhasználói áruk pedig 469 dollárról fog majd indulni.

forrás: techpowerup

A szerzőről