Válassza az Oldal lehetőséget

iPhone X dizájn és 65 megapixeles fényképezés meglepően olcsón

iPhone X dizájn és 65 megapixeles fényképezés meglepően olcsón

Ha tetszik az Apple csúcstelefonja, de nem akarsz a szép külsőért túl sokat fizetni, akkor a Leagoo mobilja lesz a tiéd.

leagoo_s9.png

Lassan Dunát lehet rekeszteni az iPhone X külsővel, pontosabban a kijelzőbe benyúló kameraszigettel épített telefonokkal. A legnagyobb nevek is ilyen készülékeket dobnak piacra, így kapunk a Xiaomitól az ASUS-tól és a Huawei-től is ilyen telefont. De nem csak csúcstelefonok készülnek ezzel a külsővel, kapunk meglehetősen erős, de nem túl drága mobilokat a középkategória alsó sávjába pozícionálva.

Az Ulefone S9 pont ilyen telefon. 8 magos, 1,5 GHz-es proci, 4 GB RAM és 32 GB ROM van beleépítve. A kijelzője 5,85 colos, a felbontás HD+, vagyis 1512 x 720 képpontos. Érdekessége, hogy az előlap kijelző arány 90 százalékos, vagyis az előlap 90 százalékát a kijelző foglalja el.

leagoo_s9_1.jpg

A telefonnak azonban nem a kijelző lesz a legnagyobb érdekessége. Ahogy arról már beszámoltunk a hátlapi kamerapáros 13+2 megapixeles fényképezőkből áll, amikkel a gyártó szerint 65 megapixeles képek készíthetők. Rövid fejszámolás után kiderül, hogy a fényképezőgép szoftvere rövid idő alatt 5 képet kell hogy elkészítsen, amiket aztán a szoftver egy képpé rak össze, így kapunk egy 65 megapixeles fotót. A Leagoo szerint így annyira részletes képet kapunk, hogy akár 23-szoros nagyítás mellett is részletgazdag képünk marad.

Nem kell mondanom, elég merész ez az állítás. Egyrészről, bár az MT 6750T nem gyenge, mégsem egy csúcskategóriás lapka, ahhoz pedig, hogy megfelelő sebességgel készülhessen képek és azokat megfelelően össze tudja dolgozni a szoftver kell némi számítási kapacitás. Más részről nem is nagyon bízok ezekben a szoftveres varázslatokban, a fizikailag is meglévő képpontokat nem hiszem, hogy megfelelő minőségben tudják majd a szoftver képességeivel pótolni. Vagyis, egyelőre kétkedek kicsit, aztán majd az első tesztekből kiderül, hogy igazam lesz vagy igazam lesz.

 

A telefont most bevezető akcióban 129 dollárért megtaláljátok itt: Leagoo S9

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.