Válassza az Oldal lehetőséget

Itt az új Facebook, de kell ez nekünk?

Itt az új Facebook, de kell ez nekünk?

Nem kérdés, a Facebook felületére is ráfér némi frissítés, de mégis milyen legyen az új Facebook?

Itt az új Facebook, de kell ez nekünk? 1

Már kipróbálható a béta verziójú felület, amiben a lényeg már az új formátumban jelenik meg, sok aloldal pedig az új keretbe beágyazva, a régi kinézettel.

Itt az új Facebook, de kell ez nekünk? 2

Első ránézésre az elrendezés nem változott túlzottan, mindössze minden nagyobb lett. Kicsit zavaróan, kicsit feleslegesen nagyobb, elvéve a helyet a lényeges tartalomtól. Tudom, ez most a trendi, én pedig egy őskövület vagyok, aki megragadt a tíz évvel ezelőtti internetnél, de akkor is, talán kevesebb hely is elég lenne a jobboldali user sávnak, és sokkal kevesebb is elég lenne a baloldalinak, ahol a különböző szolgáltatások, appok érhetők el.

Itt az új Facebook, de kell ez nekünk? 3

Mindenképpen pozitívum ugyanakkor, hogy az indulásnál kiválasztható, hogy sötét vagy világos legyen a téma. Alapvetően nem változott a különböző oldalak és csoportok elrendezése sem, kivéve, ha adminolsz is ilyet. Utóbbi esetben egy bazi nagy sávot kapsz a baloldalra, ahol az adminisztrációs eszközök találhatók. Itt is a kicsit kevesebb több lett volna elv érvényes.

Itt az új Facebook, de kell ez nekünk? 4

Valahogy az egész oldal olyan lett, mintha mobilos felhasználásra optimalizálták volna, és nem gondoltak volna azokra, akik hagyományos pécén vagy notebookon használják. Ez persze valószínűleg nem igaz, hiszen a mobilokon nem a böngészős verziót, hanem appot használunk.

Itt az új Facebook, de kell ez nekünk? 5

Ami elmondható, hogy a felület modern, a mai trendeknek megfelelő, szóval valószínű, hogy kénytelenek leszünk megszokni, esetleg helyette megszökhetünk, ha nagyon nem jön be.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.