Válassza az Oldal lehetőséget

Koronavírus – nem csak veszély, üzlet is!

Koronavírus – nem csak veszély, üzlet is!

Nem meglepő, hogy egyesek a meggazdagodás esélyét vélik felfedezni a járványban.

Koronavírus - nem csak veszély, üzlet is! 1

Az Alibaba hét olyan kereskedő nevét tette közzé, akik a felületükön hamis vagy nem megfelelő védettséget nyújtó maszkot árulnak. Azt már tudjuk, hogy egy orvosi maszk szinte semmire sem lesz elég, mert ezeknek a maszkoknak a feladata az, hogy a fertőzést a beteg ne adja tovább, nem az, hogy aki viseli nem kapja el. Ennek ellenére sokan hisznek abban, hogy egy maszk megvédi őket, Kínában pedig szinte divat ilyenben mászkálni, ha kell, ha nem.

Sok kereskedő látta meg a potenciált a vírusban, így olyan maszkokat kezdtek forgalmazni a koronavírus ellen, amik nem érnek semmit, sőt, sok esetben még hamis márkajelzéssel is rendelkeznek. Mások egyszerűen csak drasztikusan megemelték a maszkok, kesztyűk, és egyéb, a vírus terjedését megelőző eszközök árát. Mondanunk sem kell, mind a két gyakorlat visszás, hiszen előbbinél a vásárló abban a hitben van, hogy megóvja magát és családját a fertőzéstől, utóbbi esetben pedig a magas ár miatt sokan nem tudják a megfelelő minőségű és mennyiségű eszközt beszerezni.

Az Alibaba a következő kereskedőktől óv minket:

  • Haze Protection Center (magas ár)
  • 3M Quality Living Center (hamis maszkok)
  • Bopu Medical Sales Co., Ltd
  • Ziying Home Store (lejárt szavatosságú maszkok)
  • Heyhc Flagship Store (rossz minőségű maszkok)
  • Bosi Medical Device Specialty Store (Nem küldik a megrendelt termékeket)
  • Brother Labor Insurance Chain (Nem küldik a megrendelt termékeket)

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.