Válassza az Oldal lehetőséget

Jövő, menő a Xiaomi Ninebot C40 elektromos robogó

Jövő, menő a Xiaomi Ninebot C40 elektromos robogó

Xiaomi Ninebot, erről mindenkinek az elektromos közlkedés jut eszébe.

Jövő, menő a Xiaomi Ninebot C40 elektromos robogó

Igazából nem az a meglepő, hogy immár robogó is van a kínálatban, sokkal inkább az, hogy eddig nem volt. Pedig a Ninebot név alatt rengeteg különbőző eszköz került már piacra, a kétkerekűektől a háromkerekűig.

Jövő, menő a Xiaomi Ninebot C40 elektromos robogó 2

A robogóban egy 48 voltos rendszert találunk, ami már elegendő lesz a járgáyn mozgatásához. A 400 wattos motor maximális nyomatéka 54 Nm, a beépített akkumulátorral akár 45 kilométeres táv is megtehető egy töltéssel. A gyártó tett pedált a járgányra, így valószínű, hogy vegyes üzemmódban, a pedált tekerve is használató, illetve nem marad mozgásképtelen akkor sem, ha a telep véletlenül lemerül.

Ninebot C40 duális fékrendszert kapott. Elől egy hagyományos, de elég nagy tárcsa és hidraulikus, szabadonúszó, dugattyús fék lassít, míg hátul egy energiavisszanyerésére alkalmas, blokkolásgátlós “motorfék” dolgozik. A járgányon lámpák vannak elől és hátul is, viszont a képek alapján az index lemaradt. Ez persze nem egy őrült probléma, a kínai áruházakban vödörszám lehet utólagosan be és felszerelhető indexeket kapni.

Jövő, menő a Xiaomi Ninebot C40 elektromos robogó 3

Mivel ez egy Xiaomi produktum, teljesen nyilvánvaló, hogy okos is. Az okosság ebben az esetben azt jelenti, hogy például NFC segítségével oldható fel az indítás, van beépített műholdas helymeghatározás, kormányra telepített kijelző mellett, a telefonunkat is csatlakoztathatjuk hozzá, amin keresztül rengeteg adatot érhetünk el.

 

Bár már megtalálható a robogó az áruházakban, egyelőre csak a beérkezésről kérhetünk értesítést. Jelenleg 2000 dolláros árcédula fityeg rajta, ami azt gondolom nem egy megfizethetetlen ár, de reméljük, ha beindul a forgalmazás még alacsonyabb is lesz.

Ha megtetszett, akkor itt találod:

Xiaomi Ninebot C40 elektromos robogó

További Ninebot tartalmak itt.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.