Válassza az Oldal lehetőséget

Kémkedni fog a Verizon?

Kémkedni fog a Verizon?

Kémkedni fog a Verizon?Meglehetősen érdekes dologra derült fény, ugyanis nem kicsit zavaros szerződésmódosítást vitt véghez a szolgáltató.

altAz érdekes lépés minden bizonnyal hatalmas visszhangot fog kelteni, hiszen mindazon túl, hogy teljes mértékben egyoldalú a módosítás, az valószínűleg akár törvényekbe is ütközhet. A múlt hét folyamán az általános szerződési feltételeket olyan módon változtatták meg, hogy ezen túl a szolgáltató folyamatosan, minden mozzanatát követheti a vele szerződött felhasználóknak. Egyelőre többet nem tudunk ezen “szolgáltatásról”, így nem tudjuk, hogy milyen formán követik az ügyfeleket, rögzítik-e visszamenőlegesen az adatokat, avagy sem, és az sem teljesen tiszta, hogy ezek az adatok valamilyen formán köthetőek-e a felhasználók személyazonosságához.

verizonMap

A Verizon elmondása szerint ennek az eljárásnak az a célja, hogy célzottabb marketinget tudjanak folytatni, a felhasználók pontosabban kapják meg a hirdetéseket, esetlegesen egyéb tartózkodási helyhez közhető információkat. A Verizon amúgy a legnagyobb amerikai szolgáltató, sokszor nincs is más szolgáltatóra váltási lehetősége a felhaszhálóknak, így akár a helyzetével is visszaélhet a vállalat.

Forrás: geeks

A szerzőről